Siemens Ev Aletleri Çamaşır Makinem Çürüyor!

10 Şubat 2024 13:44

Yaklaşık altı veya yedi yıl önce aldığım Siemens marka IQ 500 model çamaşır makinesinin önce deterjan gözünün hemen alt sağ tarafında çürüme başladı. Bununla ilgili olarak Siemens müşteri hizmetlerini aradım ve bana kullanıcı hatası diyerek bin küsur TL karşılığında değişimin yapılabileceğini belirttiler. Kendilerine hatalı bir kullanım yapmadığımı belirtmeme rağmen ücret mukabilinde değişim yapılacağını, başka yapılacak bir şeyin olmadığını söylediler. Uğraşmaya sabrım ve zamanım olmadığı için sundukları teklifi kabul ettim ve değişim yaptırdım. Bu anlattığım olay yaklaşık beş ay önce gerçekleşti. Bu tarihten itibaren aynı makinenin sağ yan dış panelinin alt kısmında boya atma ve çürüme başladı. Bununla ilgili olarak ikametime yakın Siemens yetkili servisi ile görüştüğümde yine aynı şeyleri söylediler, 'kullanıcı hatası' diyerek 4950 TL ücret talep ettiler. Şimdi soruyorum, sayın Siemens firması, altı-yedi yıllık bir ürün nasıl olur da boyası atar ve çürümeye başlar? Benim bundan önceki çamaşır makinem farklı bir markaydı ve o makineyi on üç yıl kullandık. Hiçbir yerinde en ufak bir çürüme olmadı, on üç yıl boyunca lavabonun yanında olmasına rağmen! Müşteri hizmetlerini tekrar aradığımda bana yine çamaşır makinesinin banyoda kullanıldığı için bu problemin yaşandığını söyleyecekler. Sanırım bunu söyleyenler ya ayrı bir çamaşır odası bulunan bir evde yaşıyorlar ya da makinelerini misafir odasında kullanıyorlar. Yoksa böyle saçma bir neden öne sürülemezdi. Satın alırken satıcıya üstüne basa basa sordum, 'Banyolar küçük, nemden etkilenir mi?' diye. 'Asla olmayacağı' garantisini verdiği problem yüzünden makinem çürüyor. Madem neme ve buhara dayanıksız ürünleriniz var, neden satıcı ve servisleriniz yalan söylüyor? Mağduriyetimin giderilmesini istiyorum. İyi çalışmalar.

10 Şubat 2024 14:24 (Şikayetten 40 dakika sonra)

Onur

Merhabalar, mağduriyetiniz giderildi mi acaba?

Siemens Ev Aletleri Müşteri Yetkilileri Ve Servis Şikayeti

Ahmet
29 Eylül 2023 13:45
Yasin sonucu yetersiz buldu

Yasin
04 Ocak 16:52
Kerami sonuçtan hiç memnun değil

Kerami
18 Temmuz 2024 18:21