Samsung Buzdolabında Tekrarlayan Arıza Ve Yetersiz Çözüm

Samsung Buzdolabında Tekrarlayan Arıza Ve Yetersiz Çözüm
Cemal
19 Ekim 2024 03:12

Yaklaşık 5 yıl önce, 02.07.2019 tarihinde aldığım Samsung RT62K7040SL marka buzdolabım, aldıktan yaklaşık bir yıl sonra arızalandı. Dondurucu bölmesi soğutmadığı ve buzluk kısmının ışık bölgesinde su kabarcıkları oluşmaya başladı. Arızanın ardından yetkili servis talebinde bulunduk. 06.10.2020 tarihinde gelen servis, arızanın dondurucu kapak ayarından kaynaklandığını belirterek pul takıp yükseltti ve contanın yönünü değiştirerek sorunun çözüldüğünü söylediler. Biz de servise güvenerek kullanmaya devam ettik. Ta ki 2 hafta öncesine kadar (10.10.2024). Ürünün dondurucu bölmesi birden soğutmamaya başladı, bölmedeki her şeyi çöpe atmak zorunda kaldık. Hemen yetkili servisi aradık ve talepte bulunduk. Gelen yetkili servis, cihazın tahliye kanalının patlak olduğunu ve onarımının mümkün olmadığını söylediler. 5 yıllık bir ürünün nasıl onarımı olmadığını anlayamadım, ücretsiz değişimini talep ettim. Servis, bu doğrultuda servis formu tutup Samsung'a ileteceklerini söylediler. Yeni ürün ile değişim işleminin belli bir ücret karşılığında olacağını öğrendik. 19.10.2024 tarihinde servisten gelen mesajda, RT47CG6636WWTR model ürüne 15.450 TL'lik bir ödeme yapmamız gerektiği bildirildi. Öncelikle benim ürünüm 622 litre iken, üstüne para verip neden 465 litrelik bir buzdolabı alayım? 5 yıllık bir ürünün nasıl onarımı olamaz! Hiçbir şekilde kullanıcı hatası bulunmamaktadır ve kullanıcı hatası olabilecek bir durum söz konusu değildir. Araştırmalarımda, bu modellerle ilgili aynı sorunların birçok tüketici tarafından yaşandığı görülmektedir ki üretim hatası olduğu apaçık ortadadır. Evimdeki TV'den çamaşır makineme kadar ürünlerim hep Samsung markadır. Samsung gibi güvenilir bir markadan alınan bir buzdolabının 5 yıllık bir sürede çöp olması kabul edilemezdir. Bir tüketici olarak hakkımı, gerekli Türkiye'deki yasal mercilerde, gerekse Samsung Global tarafında sonuna kadar arayacağım. Kullanıcının herhangi bir müdahalesi olmadan kullanılamaz hale gelen ürünümün ücretsiz bir şekilde değişiminin yapılmasını istiyorum.

19 Ekim 2024 09:48 (Şikayetten 6 saat sonra)

Aykut
27 Temmuz 2023 01:08
Kenan sonuçtan hiç memnun değil

Kenan
23 Mayıs 2024 15:20
samsung-buzdolabi-magduriyeti-bu-kadar-olmaz-1.pdf
Esim sonuçtan hiç memnun değil

02 Haziran 2024 20:15
Samsung Buzdolabı 5 Yılda Çöp Oldu
Yusuf sonuçtan çok memnun

Yusuf
09 Ocak 2024 13:52
"Samsung müşteri çözüm merkezinden Gamze Hanım tarafımıza ulaştı tüm imkanları zorlayarak cihazımızın garantisi bitmiş olmasına rağmen müşteri memnuniyeti açısından bilabedel tarafımıza yeni cihaz gönderimi sağlamıştır, kendisine ve Samsung ailesine, şikayetvar.com a teşekkür ediyorum."
Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

Samsung Buzdolabı Sürekli Arıza Ve Yetersiz Servis Hizmeti

18 Haziran 2025 12:19