Sonnur sonucu yetersiz buldu

03 Ağustos 2023 14:32

28.07.2023 tarihinde Rossmann isimli (Dirk Rossmann Mağazacılık Ticaret Limited Şirketi) kozmetik mağazasının Cevizlik, Ebüzziya CD. No:19 / a, 34142 Bakırköy/İstanbul da bulunan şubesinden 2k fiyata almış olduğum Calvin Klein - Euphoria EDP isimli parfüm orijinalliği şüpheli çıkmıştır. Parfümün batch kodunu kontrol ettiğimde alakasız bir güneş kremi markası olan bir ürün çıkmaktadır. Ayrıca senelerdir kullanıcısı olduğum ürünün kokusu da orijinal üründen çok farklı olmakla beraber kalıcılığı sıfırdır. Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuracağım için öncesinden kendileriyle irtibata geçmek istesem de bana dönüş sağlamadılar. Ürün tamamen sahte olup, bu ürünün satışının yapılması tüketici haklarımı ihlal etmektedir. Para iadesi talebim karşılanmadığı takdirde yasal yollara başvuracağım. 2000 TL günümüz ekonomisinde kolay kazanılmıyor.

profile profile profile
03 Ağustos 2023 15:08 (Şikayetten 35 dakika sonra)
15 Ağustos 2023 16:05

Berrin hanım ile görüştüm. Çok anlayışlı ve çözüm odaklı yaklaştı. Yasal olarak haklarımı koruyabilmem adına ilk şikayetimi Rossmann a yaptım. 11.08.2023 de parfümü laboratuvara gönderilmek üzere aldığım şubeye teslim ettim. Şu an sürecin işlemesini ve sonucu beklemekteyim. Parfümün orijinalliğini kesinlikle kabul etmediğimi, elimde orijinali olduğunu ve ikisinin notalarının bile farklı olduğunu belirttim. Süreç sonunda para iadesi istediğimi de belirttim. Buna istinaden gelecek cevaba göre bir yol haritası çizeceğim.

08 Eylül 2023 13:50
Rossmann'dan Aldığım Ürün Orijinalliği Şüpheli

Şikayetimin sonucunda bana mantık dışı ifadeler içeren bir laboratuvar test raporu gönderdiler. Yanımda orijinalliği kesin olan (Sephora'dan aldığım) parfümü de götürdüm ve koku farkının bariz olduğunu söyledim. Sağ koluma Rossmann'dan alınan, sol koluma diğer firmadan alınan parfümü sıkıp herkese koklattım. Çok değil 3. Dakika da Rossmann'dan alınan parfüm uçup gitti. Diğeri duruyordu. Şimdi soruyorum bu nasıl orijinallik? Ayrıca laboratuvara giderken sapasağlam olan parfümüm ikinci el teşhir ürünü gibi deforme halde geldi. Siz test için kapağından mı parça aldınız? Yoksa sıvısından mı? Görseller ektedir. Ben artık Tüketici Hakları'na başvuracağım. Bu konu düzgün bir şekilde çözülemedi maalesef.

18 Eylül 2023 12:43
27 Kasım 2023 14:39

İadem kabul edildi. Mükemmel çalışan finansları sayesinde neredeyse 1 ayı buldu ödememi almam. Eğer Mağaza müdürü Ahmet bey olmasaydı hala ödemem için müşteri hizmetleriyle görüşüyor olurdum sanırım. Sağ olsun o çözdü finansın neden ödedik dediği halde bana ödeme gelmediğini. Böyle mükemmel hatalar yapabilen bir finans her şirkete nasip olmaz. Yani ödedik deyip aslında ben hariç herkese (hatta benden sonra onaylanan müşteri iadeleri dahil) ödeme yapmaları komikti. Ahmet bey defalarca özür diledi bunun için suçu olmadığı halde. Kendisine ayrıca teşekkür ederim. Her ne kadar size özür için hediye ayırdım gelin alın deyip beni oraya çağırıp, gittiğimde de hediyenizi başkasına vermişler demiş olsa da :) Baştan aşağıya şaka gibi bir süreçti ancak sonuç olarak mağduriyetim giderildi.

Teoman
Teoman

Çok üzücü. Parfümler hakkında onca olumsuz yorum varken yine de tercih edilmesi üzücü. Ürünleri tedarik eden firma 21 günlük inceleme sürecini koklayıp gönderiyor. Sinirlerim çok bozuk. Ben bu konuyla ilgili bakanlığa tedarikçi firma ile ilgili şikayetimi yaptım. Aynı zamanda bu kadar çok şikayet ve mağduriyet varken Rossmann' da buna göz yumuyor ve müsaade ediyor. Yahu Rossmann bak kaç kişi konudan şikayetçi ve mağdur eyy Rossmann bu konuyla çok uğraşacağım

Ugur sonuçtan hiç memnun değil

Rossmann Aldığım Parfüm Orijinal Olmayabilir, Mağazadan Çözüm Bekliyorum

30 Ağustos 2025 12:10