Hayriye sonuçtan hiç memnun değil

Roborock Türkiye Garanti Sorunu

14 Mayıs 2024 20:20

Migros sanal marketten 04.05.2024 tarihinde Roborock Q5 Pro aldık. Ürün geldi. Üzerinde 'Roborock Türkiye garantilidir' etiketi bulunuyordu ve Migros'un da bunu doğrulaması üzerine satın aldık; aksi takdirde e-ticaret sitelerinden de satın alabilirdik. Kurulumu başarıyla tamamladık ve herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Haritalama ve süpürme işlemleri kusursuzdu; ancak mop aparatını tanımıyordu, bu yüzden uygulamada gözükmüyordu. Garanti belgesinin üzerindeki Roborock Türkiye'nin Şişli şubesine ait telefon numarasıyla iletişime geçtik. Üç gün boyunca 'Garanti kapsamında mı, cihazın seri numarasını söyleyin, size döneceğiz' şeklinde geçti. Sonunda bir temsilciyle sonuca vardık ancak 'Garantimiz kapsamında değildir' yanıtını aldım. Etiketin varlığını ve garanti kağıdının da kendilerine ait olduğunu belirttim. Bir kontrol daha yaptılar ve 'KVKK garantili' dediler. Yani daha önce bu cihazlar onlarla anlaşmalıymış ama artık Türkiye Roborock garantisi olarak işlem yapıyorlarmış. Bu cihaz yeni bir ürün ve eski değil, KVKK garantisi altında olmalı. Şu anda cihazı KVKK'ya gönderdim ama herhangi bir olumsuzluk yaşanırsa ve sorun devam ederse, Tüketici Hakem Heyeti'ne, evrakta ve kutuda haksızlık yaparak satış yapıldığını bildireceğim.

14 Mayıs 2024 20:11

Merhabalar Migros sanal marketten 04.05.2024 tarihinde Roborock Türkiye garantili etiketi basılı ve Migros'tan teyit edilerek de Roborock Q5 Pro robot süpürge aldık. Cihazla ilgili kurulumu sağladıktan sonra haritalandırma ve süpürgesi ile ilgili hiçbir sorun yaşamadım fakat mob aparatını tanımlamadı ve uygulamada göstermedi. Bunun üzerine garanti belgesinde yazılan adres ışığındaki telefon numarasını aradım. Cihazın seri numarası ile kontrol sağlandıktan sonra bana dönüleceği bildirildi 3 gün boyunca aradım ve her seferinde bana geri dönüş yapılacağı bildirildi haber bekledim en sonunda tekrardan aradım Roborock Türkiye garanti kapsamında olmadığı bilgisini verdi temsilci bana. Üzerindeki bu garanti etiketi size ait ve garanti belgesinin de içinde Bu adres bu numara olduğunu bildirdim. Temsilci tekrardan bir sorgulama yaptıktan sonra bana Bu cihazın KVK garantili kapsamında olduğunu bildirdi ve cihazı kendi sitelerine değil KVK'ya göndermemi istediler. Cihazla ilgili herhangi bir düzeltme herhangi bir problem yaşamaya devam edersem Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurup müşteriye farklı gösterilerek satıldığını beyan edeceğim. Biz de e-ticaret sitelerinden garanti kapsamı dışında almasını bilirdik ancak özellikle Türkiye distribütör garantili olmasına dikkat ediyoruz ona rağmen kandırıldığımız için durum bildiriyorum sonuca göre de işlem başlatacağım.

16 Ocak 23:42

Şikayetime gelişmeleri eklememişim çok geç oldu ama olsun bilgilendirme olur. Bu arada Roborock müşteri temsilcileri ile defalarca mop özelliğini tanımadığını konuştum sonra Ürünümü KVK ya yolladım. Tertemiz yolladığım ürün aşırı pis çizilmiş ve mop bezi kirletilmiş ıslanmış o şekilde durduğu için kokmuş şekilde geldi. Çalıştıkları alanı süpürmüşler simsiyah olmuştu mop bezi. Neyse sorun tespit edilemedi dediler yani çalışıyor dediler. Olayın ironik kısmına geçeyim. Roborock müşteri temsilcilerini tekrar aradım. Artık saçma ama sormam gerektiğini düşündüm. Aldığım bu cihazda mop için uyarı özelliği mi yok acaba dedim. Yani hazne çıkarılınca uyarıyor aparat takıp çıkardığım için ama mopda yapmıyor dedim. Bu ürünün o şekilde üretildiğini manuel takıp çıkarıldığını ve uyarı yapmadığını en sonunda öğrenmiş oldum. Ben sormasam daha bu bilgiyi veren olmayacaktı ve ben arızalı diye iade edecektim. Olan benim mop bezime oldu 🤣

Sema
Sema

Bende Migros'tan aldım daha açmadım ama garantiye güvenip aldım nasıl olur böyle bir şey

İlknur sonuçtan hiç memnun değil

Media Markt'tan Aldığım Roborock Süpürge Garanti Sorunlarıyla Beni Mağdur Ediyor

İlknur
13 Nisan 2025 13:54