Renault Turbo Arızasının Garantiden Çözülmemesi

Renault Turbo Arızasının Garantiden Çözülmemesi
16 Eylül 2024 15:41

Renault Clio 1.0 TCE X Tronic model aracımda 67.000 km'de turbodan ses gelme problemi yaşadım ve internette genel kronik bir problem olduğunu gördüm. Garantisi devam ettiği için 13.09.2024 tarihinde Kocaeli İzmit Kuruçeşme Ernaz servisine bıraktım. Aynı gün turbosunda bir problem olduğu, stokta ürün olmadığı için bana özel sipariş verileceği, parça değişimi yapılacağı ve son onay beklendiği, aracın serviste kalması gerektiği söylendi. Ertesi gün bilgi almak için aradığımda, aracı teslim alabileceğim, fabrikadan dönüş olunca bilgilendirileceğim söylendi. 16.09.2024 tarihinde fabrikadan ses azaldığı için parça değişiminin reddedildiği söylendi. Tekrar bayiyle görüştüğümde, hocaların karar verdiğini, beni anladıklarını ancak ellerinden bir şey gelmediğini, fabrikanın belirlediğini söylediler. Ses azalması yoktur. Olsa bile arızalı bir parça varsa, sesin az ya da çok olması mı önemlidir? Küçük bir internet araştırması yaptığınızda benzer problemlerden değişim yapıldığı, garanti süreci bittikten sonra servise başvuranların 'Keşke garanti varken gelseydiniz, şimdi ücretli değişim olabilir. Sadece iade yapabiliriz.' dendiği gibi şikayetler de görülebilmektedir.
Yıllardır hem firma araçlarımızda hem şahsi olarak Renault kullanıcısı olarak, marka algınıza yakışmayacak bu problemimin acilen çözüme kavuşturulmasını rica ederim.

16 Eylül 2024 15:54 (Şikayetten 13 dakika sonra)
16 Eylül 2024 18:23

İletişime geçtiklerinde ses azaldığı için değişim yapmayacaklarını iletti ben siz aracı almaya gelseniz Exper ses geliyor dese alır mısınız sorusuna haklısınız deyip cevap verilmedi, ben Renault ikinci ele satmak istesem turbosunda problem var der misiniz sorum haklısınız diyerek cevapsız kaldı, yazılı bir dönüş verin dediğimde cevap alamadım sonuç olarak haklıyım ve garantili aracım ses azaldı bahanesiyle çözüme kavuşturulmuyor çözüme kavuşturulmazsa tüm yasal haklarımı kullanacağım

Oğuzhan
Oğuzhan

Hocam aynı problem bende de var parça sipariş verildi ve parça geldi gelin dediler gittim sonra biz yazılım attık düzeldi dediler aracı aldım ses aynı duruyordu. Siz bir sonuç elde edebildiniz mi?

Renault Clio 2021 Sürekli Tekrarlayan Sağ Motor Takozu Arızası

Berat
26 Ağustos 2024 13:06
Renault Clio 2021 Sürekli Tekrarlayan Sağ Motor Takozu Arızası
Seyfi sonuçtan çok memnun

Renault Clio 1.0 Tce Turbo Arızası

Seyfi
13 Haziran 2024 18:51
"Şikayette bulunduğum günden 1 gün sonra Renault tarafından arandım ve parçanın temin edildiği tarafıma bildirildi. Aracım tamir edildi bugün teslim aldım. Teşekkürler..."
Sefa sonuçtan hiç memnun değil

03 Mayıs 2024 10:06