Sefa sonuçtan hiç memnun değil

03 Mayıs 2024 10:06

2021 model Clio 5 1.0 TCE X-Tronic aracımdan sabahları motor kısmından ses geliyor. Aracımı dört kez servise bıraktım. İlk iki seferinde servis sesi duyamadığını belirtti (hava sıcaktı). Üçüncü kez bıraktığımda ise sabah sesi duyduklarını ve sesin kayış tarafından geldiğini söylediler. Yapılan işlemler şunlardır: Enjektör beynine güncelleme yapıldı ancak sorun çözülmedi. Gaz kelebeği temizlendi fakat sorun yine çözülmedi. Motor kulağı değiştirildi; bu sayede sürüş konforu iyileşti ancak sorun devam etti. Devirdaim ve aksesuar kayışı değiştirildi ancak yine sorun çözülmedi. Dördüncü kez bırakmadan önce Renault Global ve Renault Türkiye ile iletişime geçtim ve konuyu takip ettiklerini belirttiler. İlk servise aracı götürdüğümde turbo değişeceği söylenmişti. Ancak sonrasında farklı tamir işlemleri yapıldı. Shell V-Power kullanıyordum ve yakıtın soruna neden olabileceği düşünüldü. Total, Opet, Shell FuelSave gibi farklı yakıtları denememe rağmen bir değişiklik olmadı. Dördüncü kez servise bıraktığımda sesi duymadıklarını ifade ettiler. Perşembe sabahı birlikte deneme yaptık ve gerçekten ses yoktu. Aracı teslim aldım. Ancak cuma sabahı işe giderken yine aynı sesi duydum ve servise doğru yola çıktım. Beşinci kez servise gittiğimde aracı kabul etmeyeceklerini, duymadıkları bir sese müdahale edemeyeceklerini belirttiler. Oysa ben duyulan sesin çözülmesini istemiştim. Doğru teşhis konulamamış bir soruna müdahale edilerek gereksiz yere parça değişimi yapılmıştı. Beşinci kez aracı bırakmak için Renault Diyalog ile iletişime geçtim ve farklı bir servise yönlendirildim. Randevu talebinde bulundum. Bu sorunu daha önce çözüme kavuşturan S***** Bey'in yaşadığı süreci servise aktarmalarını istedim. Süreci güncelleyerek buradan bildireceğim.

03 Mayıs 2024 15:36 (Şikayetten 5 saat sonra)
09 Mayıs 2024 15:12

Araç 3 gün serviste kaldı. Sesi duymadıklarını söylediler.

14 Mayıs 2024 21:42
renault-sabah-motordan-garip-sesler-geliyor-2021-clio5-10tce-xtronic-34000km-1.jpg

Benzer sıkıntıyla ilgili Facebook'ta bulduğum bir yorum.

05 Haziran 2024 10:47

Servise en son götürdüğümde sesi yine duymadılar. Arabamı 4 gece servisin yakınına çekip sabahları çalıştırdım, ses olduğunda servisten rica ettim incelediler. Sağ olsunlar yardımcı oldular bu şekilde. En son yapılan işlemler fotoğraftaki gibi, araç şu an hava sıcak olduğu için test etme şansım olmadı. Soğuk hava denk gelirse test ettikten sonra sorun düzeldi ise buradan güncelleme yazacağım.

Yorumlar (9)

Ergin bey sizdedemi aynı problem vardı siz degistinizmi

Siz yaptirdinimi sizdedemi aynı sorun vardı

Sorun çözüldü mü acaba

Ergin

Çözüm yazıyorum. Partikül filtre sensör u değişecek

Burak
Burak

Merhaba, sorun çözüldü mü?

Salih
Salih

Merhaba aynı sorunları bende yaşıyorum, sorun çözüldü mü?

Sefa

Hayır çözdüremedim. Çünkü araba servisteyken sesi yapmıyor. Ne yazık ki 18 mayısta iznim bitiyor servise götüremeyeceğim arabayı.

Aynı sorun var bir yıldır kaç tane servise gitiysem çözüm bulamadılar normalmiş

Filtre sensör u değiştir

Ömer sonuçtan hiç memnun değil

Renault Clio'da Süregelen Turbo Sorunu

Ömer
09 Ocak 2025 18:47
Renault Clio'da Süregelen Turbo Sorunu
Yusuf sonuçtan hiç memnun değil

Renault Clio'da Tekrarlayan Motor Kulağı Sorunu Ve Garanti Kapsamında Çözüm Eksikliği

Yusuf
30 Eylül 2025 13:58
renault-clioda-tekrarlayan-motor-kulagi-sorunu-ve-garanti-kapsaminda-cozum-eksikligi-1.jpg
Necati sonuçtan hiç memnun değil

Necati
02 Ocak 2025 11:35