Seda sonuçtan hiç memnun değil

Renault Clio 5'te Kronik Kaptör Sorunu Ve Servis Mağduriyeti!

Renault Clio 5'te Kronik Kaptör Sorunu Ve Servis Mağduriyeti!
09 Aralık 2024 22:57

Aracım Clio 5 ve henüz 2.5 yaşında. 02 Aralık 2024 tarihinde aracım park yerinden kalkarken 'egzoz emisyonu ölçtürün, enjeksiyonu kontrol ettirin' uyarısı verdi. Hemen düzenli gittiğim Ankara Çayyolu Sistem-2 servisini aradım. Bana basınç regülatörü (kaptör) arızası olduğu, şu an ellerinde çok araba bulunduğu ve gelirsem aracımın en az 1.5 ay bekleyeceği, çünkü parça olmadığı söylendi. Bu nedenle müşteri hizmetlerini aradım. Beni Renault Mais servise bağladılar. Mais, aracı alamam, yoğunum, gelsin bekler dedi. Aracım gitmiyor ve yolda kalma seviyesinde olduğu için tanıdık ustayı aradım. 'Biz çözeriz' dedi. Ancak sorunun kaptör olduğu tespit edildi, garanti bozulmasın diye dokunmadık, servise götürelim, aracı çekiciyle dedik. Servisler doluyuz, 1.5 ay beklersiniz denilince, tanıdık ustam yakındaki yetkili 2 servisi aradı. Ankara Şaşmaz Çelikler Oto arandı, hemen alamayız, aracı sakın oynatmayın, çekici ile getirin, burada beklesin denildi. Hemen yakındaki başka bir yetkili servisi aradık, Sistem-2 ile aynı cevabı verdi, çekiciye yükleyin, getirin, parça yok, 1.5 ay burada kalacak denildi. Bunun üzerine 1.5 ay arabasız kalamayacağım için, garantisi olmasına rağmen 'siz parçayı temin edin ve aracımı lütfen yapın' dedim Şaşmaz'daki tanıdığım servise. 1 gün içinde Mais Orijinal Kaptör (Basınç Regülatörü) bulundu ve aracım parça takılır takılmaz sorun çözüldü. Tanıdığım usta, yedek parçacı ve gerek yan sanayi, gerekse orijinal parça temini yapıyor. Koskoca Renault, daha 2.5 yaşında olan aracımı garanti kapsamında yapması gerekirken, 'parça yok, 1.5 ay beklersiniz, araç burada yatar' diyor. İnternete girdiğimde sosyal platformlarda, her yerde Renault Clio için kaptör arızasının kronik olduğu ve üretim hatası nedeniyle Renault'un garanti bitse dahi ücretin %60'ını karşıladığını yazan kişiler var. Ciddi anlamda hayal kırıklığı yaşadım ve mağdurum. Bu işlemler bana tam 10,000 TL'ye patladı. 1.5 ay beklesem, taksi, araç kiralama vs. Zaten bu paranın kaç katı benden giderdi. Aracımı ilk fırsatta satacağım ve asla Renault almayacağım. Yetkili servis sorunu ciddi anlamda mevcut Ankara'da. Cidden aşırı kızgınım.

14 Aralık 2024 19:46

Renault Clio 2022 Model Touch 3 hafta önce kaptör arızası verdi. Ankara yetkili servislerden 3 tanesi ellerinde parça olmadığını, 1,5 ay beklemem gerektiğini söylediler. Araç kullanılamıyordu. Özel serviste aracımı yaptırdım ve nasıl oluyorsa Renault Genel Müdürlükte olmayan parça, sanayide orijinal Mais olarak satılabiliyor. 2 hafta geçmedi aynı arızayı yine verdi! 10000 lira verdim 2 hafta sonra araç yine servise! İnternette bunu yaşayan bir dolu insan gördüm. Ben olsam asla Renault almazdım.

1734194760937.img-8830.jpg
profile profile
10 Aralık 2024 14:20 (Şikayetten 15 saat sonra)
10 Aralık 2024 15:22

Sevgili okuyucular, Renault beni arayarak, mağduriyetimden dolayı üzgün olduklarını bildirdi. Ne sorunum anlaşılmış, ne de karşılaştığım mağduriyet karşısında bir öneride bulunulmuş. Başka Clio sahipleri aynı durumu yaşamasın diye tekrar belirtiyorum, arabam 2,5 yaşında olmasına rağmen yaşadığım arızayı 3 ayrı yetkili servis 1.5 ay yapamayacağını ve arabamın servislerinde yatacağını belirtmiştir. Çekici ile arabamı götüreceğim için 1.5 ay yatacağı söylenen servise arabamı götürüp, 1,5 ay arabasız kalmamak adına, Garanti ile sıfır ödemeyle yaptırabileceğim aracımı, koskoca Renault firması yetkilileri sırf parça yok dedikleri için, nasıl olduysa piyasada rahatça bulunan Mais orijinal kaptör ile 10000 TL vererek özel serviste yaptırdım ve aynı gün geri aldım. Müşteri hizmetleri beni arayıp sadece üzgün olduklarını söylüyor. Dilerim bu satırları herkes okusun ve başka kimse bunları yaşamasın.

Yorumlar (7)

Salih
Salih

Merhaba, sorunu tespit edip yapamayız dediler anladığım kadarıyla değil mi?

Arabayı sattım

Yaptırabildiniz mi aracı tek arıza kodu bu mu sadece seda hanim

Seda

Çok uğraştım, en son format attılar

Teşekkürler

Kubilay

Bu yorumu daha önce okusaydım kesinlikle almazdım. Şu an sizin yaşadığınız arızayı yaşıyorum. Aracımın performansında hiçbir sorun yok. Fakat enjeksiyonu kontrol ettirin arızası var. 2. Kez servise gittim siliyorlar ben eve gidene kadar yeniden arıza veriyor yarın tekrar gideceğim.

Seda

Ben arabayı satmak durumunda kaldım.

Oğuzhan sonuçtan hiç memnun değil

Renault Clio Turbo Sorunu: Garantili Değişim Talebi

Oğuzhan
26 Aralık 2024 20:49
Sunay sonuçtan hiç memnun değil

Renault Clio'da Çözülmeyen Yağ Seviyesi Sorunu

Sunay