Ali sonuçtan hiç memnun değil

26 Haziran 2024 14:40

2015 model Mercedes a180 (şasi no: wdd1760121v08**) araca sahibim. 24.06.2024 tarihinde hava sıcaklıkları gün içinde en yüksek 36-37 dereceye ulaştı. Aracıma akşama doğru bindiğimde navigasyon ekranında, (resimlerde görüleceği üzere) ısınmaya bağlı olarak 4 adet dairesel siyah şekiller-çizikler belirmiş ve bunlar daha sonra kaybolmamıştır.

Her ne kadar araç artık garanti kapsamında olmasa da; "tbk m. 223/2’de yapılan düzenlemeye göre olağan bir gözlem ile ortaya çıkarılamayacak ayıbın bulunması halinde bu ayıbın sonradan anlaşılması durumunda tüketicinin bu ayıbı “hemen” satıcıya bildirmesi zorunludur." hükmünce (gizli) ayıplı ifa kapsamındaki bu arızayı ilk önce Türkiye-Mercedes Benz otomotiv ticaret ve hizmetler a. Ş.'ye bildirdim. Yetkililer tarafından, aracın yetkili servis tarafından görülmesi gerektiği ve onların düzenleyeceği rapora göre karar verileceği söylendi.

Ankara Mercedes Benz Koluman Motorlu Araçlar ticaret ve sanayi a. Ş. Balgat şubesi'nden 01.07.2024 tarihine randevu aldım. Randevu aldığım bu şubeyi 26.06.2024 tarihinde arayarak sürecin nasıl olacağını sorduğumda; "tespit için saat başı 3300 TL + KDV alacaklarını ve bir rapor yazıp Türkiye-Mercedes Benz otomotiv ticaret ve hizmetler a. Ş.'ye göndereceklerini, aracın garanti kapsamında olmadığını ve muhtemelen ücretsiz değişimin reddedileceğini düşündüklerini" söylediler.

Ben zaten mağdur olduğumu ve ücretsiz tespit yapmaları gerektiğini belirttiğimde ise "her koşulda benden servis ücreti alınacağını" bildirdiler. Bu ayıplı ifa kapsamında satıcının malı gözden geçirmek için benden ücret talep etmesi kanuna aykırıdır. Alıcı malı Mercedes Benz Türkiye hakkında yasal süreci ilerletmek adına size bir kez de www.sikayetvar.com web sitesi üzerinden bildirim yapıyorum.

27 Haziran 2024 08:09 (Şikayetten 17 saat sonra)
Ali
Ali
27 Haziran 2024 12:16

Değerli Mercedes yetkilisi, Taleplerimi telefon, e-posta ve web siteniz chat'inden zaten ilettim. Mercedes Almanya, Tüketici Hakem Heyeti ve adli birimlere iletme şekilde bir dava sürecine gidiyoruz. Çünkü çözüm sunmadınız ya da paralı bir çözüm sunmayı teklif ettiniz.

Yağmur sonuçtan hiç memnun değil

Mercedes Servis Hizmetlerinde Yaşanan Büyük Hayal Kırıklığı

14 Ağustos 2024 21:37
Esin sonuçtan hiç memnun değil

Mercedes Benz E180 Araç HKK

12 Eylül 2024 18:15
Berrin sonuçtan hiç memnun değil

Mercedes Benz'de Soğutma Sistemi Sorunu Ve Yetersiz Müşteri Hizmeti

11 Ocak 2025 10:24

22 Şubat 2024 23:08
Mercedes-Benz Şikayet Ve Mağduriyet

Mercedes Yazılım Güncelleme Fahiş Fiyat Talebi!

05 Mart 2024 00:20