Pınar sonuçtan hiç memnun değil

Media Markt - Satış Sonrası Servis Zayıflığı

31 Ekim 2023 12:29

Media Markt Maltepe Piazza'dan Samsung Watch 6 aldım. 2 gün bile geçmeden ekran arıza verdi. Önce Samsung'la direkt benim muhatap olmam için yönlendirme yapmaya çalıştılar. Kabul etmeyince, kayıt oluşturduk. Saat bayiye vardı, onarım sürecine geçti. Bu şekilde 1 hafta geçti zaten. Birkaç gün sonra da Samsung'un gönderdiği linkte tesadüfen onarım iptal edildiği bilgisini gördüm. KVK bayi ile teyit amaçlı iletişime geçtim, Media Markt'ın fatura detayında bir bilgiyi eksik yollamasından süreç iptal edilmiş. İşin kötü tarafı bu bilgiden Media Markt'ın haberi benim sayemde oldu. Arayıp süreciniz şu kadar daha uzayacak diye bilgi verme zahmetinde bile bulunmamaları da cabası. Bu sürecin hızlandırılması için mh ile birkaç kez iletişime geçtim, mağduriyetimi anlattım, detaylı kayıt oluşturuldu. Her kayıt açılışında ise kendimi tekrardan anlatmak zorunda kaldım. Her seferinde mağaza sizi gün içerisinde arayacak diyorlar, sonrasında ne arama ne sorma. Mağaza ile siz direkt iletişime geçemiyorsunuz. Mh'la 2 kez mailleşmişler, arayıp bana gelen cevapları okuyorlar. İşin kötü tarafı mağaza ilk ya da son cümleyi okuyup, maile ucu açık genel dönüyor. Kendi mh leri bile maalesef maili tam okumuyor olabiliyorlar, o nedenle eksik dönüyorlar diyor. Saat kendilerine ulaştı mı, ne zaman tahminen ulaşır, ne kadar daha süreç uzayacak hepsi muallak, hiçbir şekilde sizi arayıp net bilgi vermiyorlar. Mh ın tek rolü kayıt oluşturmak, çözüm için etkin iletişim vs yok. Bir de mağazada kayıt oluştururken sırada uzun süredir beklemekten usanan müşteriler problem çıkardığı için tutanağı hızlıca imzalamak zorunda kaldım. Sonradan fark ettim ki saatin durumuna "kullanıcı izleri mevcut" diye yorum yazmışlar, yepyeni 1 gün bile kullanılmamış saate bu notu düşmüşler. Umarım bu git-gellerde saate zarar verilmez. Satış sonrası servisleri maalesef çok zayıf ve çok umarsız. Sürekli kovalamak zorunda kalıyorsunuz. Aldığınız üründe bir sorun çıkarsa maratona hazır olun.

02 Kasım 2023 11:42

4 günden beri hala saatimin nerede olduğu, kargoya verilip verilmediği bilgisi benimle paylaşılamadı. Mh tarafından mağazaya atılan onca şikayet kaydına geri dönüş genel bir iki cümlelik cevaplar. "Saatiniz bize vardığı zaman" la başlayıp yasal bekleme süresi 20 gün vs gibi baştan savma prosedürel kısa cümleler. Samsung'u arayın, faturayı düzenleyip mail ortamında paylaşın, neden bir daha bu saati size geri gönderiyorlar ve bir daha zaman kaybediyoruz, mümkünse böyle ilerleyin diye öneri verdim. Mümkün değilse kuryeye verildi mi ya da ne zaman verilecek diye sorup benimle paylaşın bare dedim. Saatim nerede şu an dedim. Bu soruların hiç birine cevap yok. Hala saatiniz vardığı zaman 20 gün bekleme süresi deniliyor bana, zahmet edip saatin nerede olduğu takip bile edilmiyor. Bu 20 gün süre zaten 10 gün önce başladı. Media Marktın faturayı eksik düzenlemesi hatası bana zaten 10 gün kaybettirdi. Bunu telafi edip süreci hızlandıracaklarına hala bana normal süreçten bahsediyorlar. Bu kadar amatör şikayet yönetimi olamaz! Biraz daha böyle giderse hukuksal süreci direkt başlatıp, bana yaşatılan bu mağduriyetin bedelini fazlasıyla çıkaracağım.

31 Ekim 2023 12:31 (Şikayetten 1 dakika sonra)

Değerli Müşterimiz; Talebiniz ile ilgili inceleme yapılarak, en kısa süre içinde sizinle irtibata geçeceğiz. Saygılarımızla. MediaMarkt Müşteri Hizmetleri

31 Ekim 2023 15:36

Mağazadan gelen cevabı bana iletmek için az önce mh tarafından yine arandım. Dönüşleri kabahatlerinden daha büyük. 5 gün oradan 20 gün buradan vs gibi bir süre beklemem gerektiği ile ilgili bir bilgi paylaşmışlar. Bu sürecin sizin de bana ilettiğiniz üzere azami süresi 21 gündür ve süreç 9 gün önce başladı. Maalesef ki mağazanızın hatası yüzünden bu 9 günlük süreyi de kaybettim. Saat elinize ulaştıktan sonra bir 21 gün daha bekletilmemek, sizin hatanız yüzünden mağdur olduğum için bu sürecin hızlandırılması için sizden destek istemiştim. Fatura detayındaki hatadan dolayı onarım süreci iptal edilmez ve de saat mağazaya sırf bunun için geri gönderilmez. Fatura tekrar düzenlenip bayiye iletilebilirdi. Böyle bir çağda tekrar size kurye ve sonrasında tekrar sizden de Samsung'a kurye vs gibi israf işlemlerle uğraşılmasına yorum bile yapamıyorum. Arada sadece elçi olarak kullandığınız mh yerine, mağazalarınız birebir müşteri ile iletişime geçmeli ya da müşteriye çözüm bulabilmek için mh'ne daha çok yetki vermelisiniz.

31 Ekim 2023 18:27

Tekrar aranıp, benzer cümleler paylaşıldı. Saatiniz elimize ulaşınca mağaza size bilgi verecek deniliyor. Ne zaman ulaşır dediğimde cevap yok, yasal surelerden bahsediliyor. KVK bayiini arayıp, bu ürün kuryeye verildi mi ya da ne zaman verilecek bilgisini almak bu kadar zor mu? Oturdukları yerden hiçbir takip yapılmadan, bir şeylerin önüne gelmesini bekliyorlar.

Dinçer sonuçtan hiç memnun değil

17 Haziran 2023 17:27

01 Kasım 2023 17:44

Neslihan
02 Şubat 2024 16:54
Naz sonuçtan hiç memnun değil

12 Mart 2025 19:46
Gökhan sonuçtan hiç memnun değil

06 Şubat 2024 11:45

Media Markt Kategorileri