Hüsnü sonuçtan hiç memnun değil

Media Markt Çalışıyor Adı Altında Yenilenmiş Telefon Satıyor

21 Şubat 2024 16:02

Media Markt üzerinden 1 Adet Yenilenmiş a Kalite iPhone 7 Plus satın aldım. Ertesi gün telefon geldi. Heyecanla telefonu açmak istedim. Telefon açılmadı. Şarjı yoktur diye şarja taktım telefon şarj da edilmiyor.

Telefonla gönderilen belgede telefonun ekranının dış kasasının ve pilinin yenilendiği yazıyor.

Yenilenmiş telefon belgesinde, işlemi yapanın hbbilişim adında bir yer olduğunu görüp orayı da aradım. Bana telefonların kontrol edilip gönderildiği söylendi ancak bu düpe düz yalan.

Telefon ne açılıyor ne şarj ediliyor ama ne hikmetse bu telefonun güya bataryası yenilenmiş.

Ben Media Markt ismine güvenerek bir de ekran koruyucu hizmeti satın aldım telefonu kullanırım diye ama dakika bir gol bir.

Şöyle işlemlerden geçiyor, böyle kontrol edilip yollanıyor dedikleri ve yolladıkları resmi belge üzerinden Media Markt'ı ve Hbbilişim ismindeki servise karşı önce Tüketici Hakem Heyeti'ne daha sonra da ilgili adli makamlara dava dava açacağım.

Tüketiciyi aldatmaya yönelik bu ticari faaliyetlere verilecek cezalara emsal teşkil ettireceğimden her iki firma da emin olabilir.

26 Şubat 2024 18:04

Media Markt online mağaza üzerinden 20.02.2024 Tarihinde 5.368,00 TL'ye Yenilenmiş a Kalite bir Apple iPhone 7 Plus ve üzerine yapıştırılıp gönderilen Flexible Nano cam sipariş etmiştim.

Telefon 1 gün sonra elimdeydi ancak hiçbir şekilde açılmıyordu. 3-4 Gün Media Markt ile cebelleştikten sonra artık tarafıma herhangi bir dönüş olmadığı için iadeye mahkum edildim.

Uygulamadan hızlı iade ile kargo kodu oluşturup Yurtiçi Kargo'ya gittim ve kodu girdiklerinde geçersiz dediği için, telefonda Media Markt yetkilisinin verdiği adrese ürünü gönderdim.

İlk iş gününde kontrol ettiğimde sadece telefonun ücreti olan 4999 TL'nin iade edildiğini görüp tekrar Media Markt'ı aradım. Bana koruyucu ürünün iadesini yapmayacaklarını sadece telefonun iadesinin mümkün olduğunu söylediler.

Hiç açılmayan yani bozuk ürün gönderen Media Markt, hiç kullanmadığım telefona yapıştırdıkları 368 TL'lik nano cam'ın ücretini iade etmedi.

Hizmet karşılığını almadığım bir şeyin ücretinin iade edilmemesi suçtur.

Bu Firmadan ürün satın alacaklar satış ve satış sonrası yaşadığım bu durumları gözden geçirip tekrar bir düşünsün.

1-) Telefonun ve uygulaması Media Markt tarafından yapılan Flexible Nano Cam ile birlikte sipariş ettiğim ürünün hiç açılmayacak durumda olup telefonun bozuk gönderilmesi. 2-) Defalarca Media Markt müşteri hizmetleri üzerinden kayıt oluşturulmasına rağmen durum üzerine hiçbir şekilde çözüm üretilmemesi ve geri dönüş sağlanmaması. 3-) 4 Günün sonunda pes edip iade etmek için kolay iade kodu oluşturup kodun çalışmaması ve manuel bir şekilde adrese gönderilmesi. 4-) Ve son olarak hiçbir şekilde ne telefonu ne de üzerindeki hizmet karşılığı ücretini ödediğim camı kullanamama rağmen, Nano cam'ın ücretinin tarafıma iadesinin sağlanmaması.

Bütün bu yaşamış olduğum problemler doğrultusunda ve en önemlisi ücreti peşin ödenilen hizmetin karşılığının alınamaması ve ücretinin iade edilmemesi doğrultusunda kesinlikle önce Tüketici Hakem Heyeti'ne, sonrasında ilgili makamlara başvuruda bulunup firma hakkında suç duyurusunda bulunacağım.

Süreç içerisinde müşteri temsilcilerinin davranışları, firmanın süreci yönetememesi ve şahsımı maddi, manevi zarara uğrattığı için ilgili kişiler ve kuruluşlara dava açacağım.

21 Şubat 2024 16:07 (Şikayetten 4 dakika sonra)

Merhaba Hüsnü T. “Media Markt Çalışıyor Adı Altında Yenilenmiş Telefon Satıyor” başlıklı talebinizi aldık, Süreciniz ile ilgili 48 saat içerisinde size dönüş yapacağız. Saygılarımızla, Mediamarkt Müşteri Hizmetleri

21 Şubat 2024 21:25

Bugün telefonda görüştüğüm ilk müşteri danışmanı, ürünün ana merkezden gönderildiğini söyleyerek başka bir tezatı ortaya çıkarttı. Bu ürüne koruyucu cam takılıyor ana merkezde ve bir Allah'ın kulu da çıkıp telefon açılıyor mu diye kontrolünü yapmıyor. Danışman gün içinde mutlaka aranacağımı söyledi ve aciliyet belirttiğini söyledi. Kimse aramadı. Sonrasında hb Bilişim ismindeki yenileme işlemini yapan firmayı aradım ve tam da tahmin ettiğim gibi 3. Sınıf, kurumsallıktan uzak esnafvari bir işletme havasında birisiyle konuştum. Güya test yaptıklarını söylediler. Madem test yapılıyor bu telefon nasıl oluyor da açılmaz halde ve şarj edilmez halde gönderiliyor? Ürünün içerisinde gelen ve ürünün test edilip onaylandığını, değişen parçaların yazdığı TSE Belgesi demek ki hiçbir şeye yaramıyor. Tekrar Media Markt müşteri hizmetlerini aradığımda konuştuğum danışman ise kendisine hiçbir hakarette bulunmama rağmen beni hakaret etmekle suçladı ve bıkkın bir şekilde başından savmaya çalıştı. Hadi hb Bilişim mi neyse adı sanı duyulmamış bu firmanın bu şekilde davranmasını bir nebze kavrayabilirim ancak Media Markt gibi büyük bir şirketin imajının bu çalışanlar ile gözümde böcek kadar küçülmesi gerçekten de üzücü. Yıllardır alışveriş yaptığım teknoloji mağazasının geldiği bu nokta düşündürücü. Bakalım ne zaman arayacaklar ya da arayacaklar mı merakla bekliyorum.

22 Şubat 2024 19:03

Bugün 2. Gün hala arayan olmadı.

23 Şubat 2024 12:03
23 Şubat 2024 12:06

İletişime geçen şahıs yasal iade hakkımı bana bir lütufmuş gibi sundu. Üste üstlük ben değişim istediğimi söylememe rağmen değişim yapmadıklarını söyleyip durdu. Sürekli aynı şeyleri tekrarlayıp durdu. Ne diyeyim koskoca firmanın geldiği noktaya bak. Bir daha asla alışveriş yapmayacağım hiç kimseye de önermiyorum.

23 Şubat 2024 12:36

Bu etik değerleri olmayan firmadan alışveriş yaptığım için pişmanım. Yasal hakkım olan koşulsuz iade hakkımı kullanacağım. Değiş yapmayacaklarını söylüyorlar. Bozuk ürün gönderiyorlar ve üste çıkıyorlar. Buradan alışveriş yapacaklara duyurulur. İki kere düşünmek gerekiyor alışveriş yaparken.

23 Şubat 2024 17:00

Artık 3. Gün. Hiçbir çözüm destek sağlanmadı. Pes ettim ve iade kodu oluşturdum. İade kodunu kargo firmasına verdim. Geçersiz olduğunu söyledi. Sonra tekrar Media Markt'ı aradım adrese yollamamı söylediler. Adres verdiler ve adrese yolladım. Telefonumuzu alamadık umarım paramızı geri alırız artık.

27 Şubat 2024 14:22

Kullanmadığım ürünün bedelini iade etmeyen Media Markt tekrar gün içinde arayacağız demesine rağmen yine aramadı. Bu işi artık yasalar çözecek.

Arzu sonuçtan çok memnun

Arzu
14 Ekim 2023 22:54
"Kendi şartlarımla şubede hallettim. Teşekkürler..."

Media Markt Hb Bilişim İkinci El Garantili Telefon

Aysun