Kamil Koç Mükerrer Bilet Satışı

03 Şubat 2024 01:49

02.02.2024 tarihinde, 20:30 saatinde kalkan Konya Otogarı - Ankara (Asti) Otogarı arası Kamil Koç turizm seferinde koltuklarımıza fazla bilet kesildiği için mağduriyet yaşadık. İlgili seferde 17,22,23 numaralı koltukları satın almıştık. Önce koltuğumuzun engelli bir yolcuya tahsis edildiğini öğrendik (bunda hiçbir sorun yok) ancak muavine durumu iletip hangi koltuğun bize devredileceğini sorduğumuzda “boş bir yere oturabilirsiniz” yanıtını aldık. Bu esnada otobüs tamamen doluydu ve orta kapı merdivenlerinde ayakta 2 yolcu ve muavin koltuğuna bilet satılan ek bir yolcu daha vardı. Sonradan fark ettik ki basamaklardaki yolculara da muhtemelen 22,23 numaralı biletlerimiz satılmıştı ancak biz geldiğimizde durumu muavine açıklayıp direkt koltuklara oturunca o kişiler ayakta yolculuğa devam etti. İlk bilet sahibi olduğumuz için muavin koltuğunu sattıkları yolcuyu indirerek parasını iade ettiler ve muavin koltuğu 17 numaralı koltuğumuza karşılık bize verildi. Cihanbeyli’ye kadar bu şekilde yolculuk gerçekleştirdik. Daha sonra 17 numaralı koltuk boşaldığı için muavin koltuğundan kalkarak biletli koltuğumuza geçildi. Hatırlatmak isterim ki 17 numaralı koltuk tekli olduğu için ek ücret almaktasınız ancak sefere 5dk kala yetiştiğimizde yolcu yok diyerek bileti başkalarına satabiliyorsunuz. Yolcu yönetmeliğinde “Bir yolcuya bilet karşılığı satılan koltuk, bir başkasına mükerrer olarak satılamaz.” ifadesi yer almaktadır. Buna istinaden ilgili yolculuğumuzda alımını yaptığım 17 numaralı koltuk için bilet tutar iadesi talep etmekteyim.

03 Şubat 2024 12:15 (Şikayetten 10 saat sonra)

Merhaba, Paylaştığınız bilgilere istinaden başvurunuz oluşturuldu. Konuyu inceleyerek en kısa süre içerisinde size bilgi vereceğiz. Sağlıklı günler dileriz.

Ali sonuçtan hiç memnun değil

02 Şubat 2024 14:57
Hasan sonuçtan hiç memnun değil

29 Haziran 2025 12:06

Şennur
19 Ekim 2023 12:09
Emre sonuçtan hiç memnun değil

25 Ekim 2023 00:34
Cihan sonuçtan hiç memnun değil

21 Haziran 2024 03:40

Kamil Koç Kategorileri