İş Bankasının Görme Engellilere Kolaylık Sağlamaması

25 Nisan 2023 13:48

Sayın yetkili, ben görme engelli bir vatandaşım İş Bankası'ndan şubeye gitmeden hesap açmak için günlerdir uğraşıyorum Müşteri temsilcisi ile görüntülü görüşme aşamasına kadar başarıyla geldim. Görüntülü görüşme esnasında müşteri temsilcisi tarafından görme engelli olduğum için şubeye gitmem gerektiği söylendi. Kimlik bilgilerinin benim tarafımdan okunması gerektiği söylendi. Tamam iletebilirim bilgilerimi dediğim halde dışarıdan yardım alamazsınız diyerek telefon kapatıldı. İşitme engelliler için kolaylık sağlanmış olup, görme engelliler için böyle bir imkan sağlanmamıştır. Görüşmede hiçbir kişi tarafından müdahale kabul edilmediği söylendi, ben kendimi savunmaya çalışırken telefon yüzüme kapatıldı. Görme engelli olmak suç değil!

Madem şubeye gitmeden kolaylık sağlanıyor, her vatandaş için ayırım göz etmeksizin bu kolaylık sağlanmalı! Artık görme engelli bireyleri 2. Sınıf vatandaş gibi görmekten vazgeçilmeli! Ben kamu kurumunda çalışıyorum, izin konusu problem oluyor ve kendim şubeye gitmekte zorlanıyorum, bana bu eksikliği yaşatmaktaki amacın ne olduğunu çok merak ediyorum? Bizler de bir bireyiz ve dışlanmak, ötekileştirilmek istenmiyoruz! Bu konuda sadece İş Bankası değil, tüm Banka ve Kamu Kurumlarının taşın altına elini koymalarını ve olması gerekeni yapmalarını önemle arz ederim...

26 Nisan 2023 18:48 (Şikayetten 1 gün sonra)

Değerli Müşterimiz, Talep ve önerilerinizi bize iletebilirsiniz. Saygılarımızla, Türkiye İş Bankası A.Ş.

Buket
Buket
27 Nisan 2023 09:51

Teşekkür ederim...

İş Bankası Kapatılan İnternet Bankacılığı Şikayeti

01 Eylül 2025 13:08
Ramiz sonuçtan hiç memnun değil

Kemalpaşa Şubesi'nde Saatlerce Bekletildim, Sıra Ve İlgi Problemi Yaşadım

08 Eylül 2025 14:45

İşCep Uygulamasında Diğer Banka Hesabı Ekleme Sorunu Ve Erişim İzni Problemi

28 Temmuz 2025 23:06
iscep-uygulamasinda-diger-banka-hesabi-ekleme-sorunu-ve-erisim-izni-problemi-1.jpg
Durmuş sonuçtan hiç memnun değil

İş Bankası'nda Haksız Hesap Blokajı Ve Açamama Sorunu

08 Mart 20:07