ING Bank’ın Yapmış Olduğu Usulsüzlükler (1).

ING Bank’ın Yapmış Olduğu Usulsüzlükler (1).
24 Nisan 2024 04:57

1. Hesabımdan, paraların kaybolmaya, eksilmeye başladığını fark ettim. Araştırınca, hiç haberimin olmadığı, (hem de senelerdir devam ediyormuş), bazı sigorta poliçelerinin yenilenme ücretlerinin çekilmesi imiş eksilen paralar.

ING birinci sigorta hadisesine İtirazım üzerine parayı eksiksiz geri yatırdı.
İkinci poliçeye itirazım üzerine, bu defa parayı kesinti yaparak yatırdılar. Bunun sebebini sorduğumda, sigorta firması bu kadar yatırmış dediler. Verdikleri telefondan sigorta firmasını aradığımda, bunun ING’nin tasarrufu olduğu cevabını aldım.

S. Peki nasıl oluyor da siz kendi kendinize beni alakasız şeylerde sigortalıyorsunuz, siz kendinizi ne zannediyorsunuz.?
C. Biz böyle bir şeyi nasıl yapabiliriz. Zaten gördüğünüz gibi bu senelerdir devam eden bir poliçenin yenilenmesi, yeni bir sigortalama değil.
S. Benim hiçbir şekilde ne mobilyalarım, ne şifrelerim, ne de kredi kartım güvende diye bir sigortadan haberim var. Siz nasıl oluyor da bunlara cesaret edebiliyorsunuz.?
C. Biz sizin bilgilerinize nasıl erişebiliriz ki.? Bu ING’nin klasik bir uygulaması, her sene başlarında satış hedefi koyup; çalışanları böyle yapmaya mecbur ediyorlar. Kredi kullanmışsanız, haberiniz bile olmadan yapmışlar adınıza...!
S. İlk tam idi, bu niye eksik.?
C. Bankanızla görüşün.
ING ile tekrar görüştükten sonra, bu sefer eksik bakiyeyi de yatırdılar.
Bu arada, geçmiş yıllara ait hesapları incelediğimde hesabımdan böyle, sigorta poliçesi, adı altında çekilmiş birçok hesap hareketi olduğunu gördüm.
Bunlar için ING’yi arayıp, geri vermelerini istediğimde, bunun olamayacağını, onların yandığını söylediler.

Bu konu ile alakalı ING’den paramı geri vermelerini istediğimde, kendilerinin bir şey yapamayacaklarını, zaten sürenin geçmiş, poliçenin dolmuş, sigorta firması ile görüşsem bile bir faydasının olmayacağı belirtildi.
Gerçekten bir kaza olsa, haberim olmadığı için hiçbir zaman faydalanamayacağım sigortalar yanmış.

Özet: hesabımdan çalınmış paralar var. Belli ki bu işin müsebbibi 7 emin olması gereken bankam. Konu ne olursa olsun ING hemen inkar, yeterince uğraştıktan sonra, kendileriyle alakası olmayan paraları iade ediyorlar.

ing-bankin-yapmis-oldugu-usulsuzlukler-1-3.pdf
ing-bankin-yapmis-oldugu-usulsuzlukler-1-2.pdf
ing-bankin-yapmis-oldugu-usulsuzlukler-1-1.pdf
24 Nisan 2024 09:17 (Şikayetten 4 saat sonra)
24 Nisan 2024 10:31

Geri bildirimleriniz için teşekkür ederiz. Müşterilerimiz tarafından onaylanmış olan ve vadesi dolan poliçeler için iade yapılamıyor. İlginize teşekkürler.

26 Nisan 2024 03:11
ing-bankin-yapmis-oldugu-usulsuzlukler-1-3.pdf
ing-bankin-yapmis-oldugu-usulsuzlukler-1-2.pdf
ing-bankin-yapmis-oldugu-usulsuzlukler-1-1.pdf

Onaylanmış olan bir şey yok, illa mahkemelik mi olmamız lazım. Bakın bu sefer ekine sözleşmelerini de koyuyorum. Sizler her bir şey için 40 tane imza alırken, bunlarda niyeyse tek bir imza bile yok. Size böyle ezbere cevaplar veresiniz diye mi oturtuyorlar oraya, işler buralar ve hatta BDDK'YA kadar intikal ettirilmişse, bunun peşinin bırakılmayacağını anlamıyor musunuz. Bu yaptığınız çok mu akıllı, strateji bir hareket, resmi kanallardan bir kararın çıkması emsal teşkil edecek onun da mı farkında değilsiniz. Sosyal medyada ne çabuk da duyulur değil mi... O kadar, 40 tane kutu açmışsınız imzalansın, el yazısıyla " okudum-anladım", "Yukarıda yazılı bilgileri okudum, anladım ve formun bir nüshasını teslim aldım.- Sigorta Ettiren ", vs diye bir sürü imza yeri ve kutucuk açmışsınız kendinizi güvenceye almak için. Bu sigorta poliçelerinin, hiç birinin, bir tanesinin, bir yerinde de mi bir tanecik imzam olmaz...? Bakın bunlar benim yaptığım evraklar falan değil, sizin kendi sitenizde duran evraklar, tamamen orijinal ve size ait... Şimdi fazla uzatmadan şu benden yasadışı ve iradem harici aldığınız paralarımı hemen geri verin lütfen.

Çiğdem sonuçtan çok memnun

Başak
01 Kasım 2024 11:29

Deniz
25 Aralık 2024 14:38
Çiğdem sonuçtan hiç memnun değil

Çiğdem
18 Haziran 2024 06:09