Servis İlgisizliği Ve Yanıltıcı Bilgilendirme

Safa
26 Kasım 2024 22:28

Eskişehir Otokoç'tan aldığım Fiat marka Doblo model aracım, 15 bin km bakımına girdi. Bakım yapılalı 3 ay oldu ve 10 bin km geçti. 2 gün önce motor arıza lambası yandı ve servise götürdüm. Serviste araca bakılmadan yağların değişeceği, yağ kalitesinin 0'a düştüğü söylendi. Ancak ne bilgisayar bağlandı ne de yağ çubuğu çekildi. Servisten çıkıp ana merkezi aradım ve şikayet oluşturdum. Şikayet oluştuktan yaklaşık 4-5 saat sonra servisteki bir arkadaş bizi arayıp neden şikayet ettiğimizi sordu ve sorunumuzun çözülmeyeceğini söyledi. Bugün genel merkezden bir yetkili arayıp aracın kullanımdan kaynaklı yağ kalitesinin bozulduğunu, bu yüzden garanti kapsamına girmeyeceğini söyledi. Ben de kullanım şeklimi nereden bildiklerini sorduğumda, bilgisayar kayıtlarına göre olduğunu söyledi. Ancak aracımın bilgisayara bağlanmadığını bile bilmiyordu. Bilgisayar kayıtlarını istediğimde, kayıtları şu an göremediğini söyledi ve aracımı sürekli 2 bin devirde şehir içinde kullandığımı belirtti. Ancak aracım, yaptığım işten dolayı sürekli uzun yol yapıyor ve takip sistemi takılı. Ağustos ayında yaptırdığım bakımdan sonraki bütün rotasyonlar ve hız elimde mevcut. Bu arkadaşlar ya 15 bin bakımında yağımı değiştirmediler ya da şu an başka bir arızayı teşhis etmeden bana yağ filtresi satmaya çalışıyorlar. İkinci kalite kötü malzeme kullanıyor olabilirler. Aracım şu an 25 bin km'de ve verdiği uyarı bakım değil, motor arızası. Aracımı şu an hareket ettiremiyorum ve bana her gün binlerce lira zarar yazıyor. Bu sorunun hemen çözülmesini bekliyorum.

profile profile
15 Mayıs 2025 15:09 (Şikayetten 5 ay sonra)

Engin sonuçtan hiç memnun değil

Fiat Doblo Aracımda Sürekli Motor Arızası Ve Yetersiz Servis Desteği

Engin
17 Ekim 2025 21:32
Ramazan sonuçtan hiç memnun değil

Sıfır Araçta Beklenmedik Servis Sorunları

Ramazan
10 Nisan 2025 19:17
Ali sonuçtan hiç memnun değil

Fiat Doblo'da Garanti Kapsamında Motor Sorunu

Ali
28 Ocak 2025 19:08
Muharrem sonuçtan hiç memnun değil

Fiat Doblo'nun Bakım Sorunları

Muharrem