Zafer sonuçtan hiç memnun değil

Fiat Egea Dizel Araçta Partikül Sorunu

Fiat Egea Dizel Araçta Partikül Sorunu
21 Kasım 2023 10:46

Şirket aracının ocak ayında teslim aldım. Fiat Egea kullanıyorum. Mart ayında kullanırken katalizör hatası ikazı verdi. İzmir yolu üzerinde servise gittim. Sorunun şehir içi kullanım, dur kalk kullanım ve devri düşük kullanımlarında bu hata verdiğini belirtti. Bu aracın şehir içi kullanıma uygun olmadığını belirttiler. Bende Balıkesir Yalova Bursa arası aracı kullanımı yaptığımı belirttim. O gün arızayı giderdiler. Bu arıza defalarca oluştu. Her seferinde aynı cevap verildi. Şehir içi kullanımı dur kalk yapılmaması gerekiyor dediler. Aracı 10 - 15 km 5. Viteste sürülürse partiküllerin yanacağını belirttiler. Bende partikül temizleme ne zaman yapılacağını belirtilen bir ikaz var mı dediğimde herhangi ikaz vermediğini benim anlayacağımı belirtiler. Motor bilgimin olması gerekiyor. Kaç kişi bunu bilebilir ya da bilmek zorunda mı? Araba alırken o zaman kurs vermeleri gerekiyor. Ben sürenin ne zaman olduğunu sorduğumda 1 günde olur 1 ay da olur dediler. Aracı fabrikadan incelediler. Sorun olmadığını belirttiler. Bu hata devam etmeyi sürdürdü. Kiralama firması aracı değiştirdi. 1 ay sonra hata tekrarladı. Kullanıcı hatası dediler. Temmuz ayında Satış firmasına gittim. Satış personeline dizel aracı eşime alacağımı belirttim. Evle iş yeri arası 5 km diye sordum. Eşim sakin kullanıyor dedim. Dizel araçta sıkıntı oluyor mu diye sordum. Herhangi sorun olmaz dedi. Servise gittiğimde dizel araçlar şehir içi kullanıma, dur kalk vb. Kullanım da uygun değil diyor. Reklamlarda şehir kullanımda keyifli kullanımı diyor. Bu nasıl tezatlıktır.
Servis 3036 TL partikül temizleme parası istemiyor. Tek tip insan olarak olarak sınıflandırmak isteniyor. Bu araba haksız bir taleptir. Satarken başka kullanımda başka ifade kullanıyor.
Kimse ikaz olmadan yönlendirme yapılmadan işlem yapamaz. O ikaz verdiğinde işlemi de ekran yazabilir. Yeşil den sarı ve kırmızı giden bir gösterge konulabilir ve aracı ya sağa çekip belirli devir çalıştırır. Ya da o viteste ve devir de sürer. Yakıtın 38 40 TL olduğu ortamda 10 15 km ekstra araç kullanmak istemez.
10 15 gündür Fiat tan bilgi bekliyorum. Merkez araştırıyormuş.

21 Kasım 2023 11:51 (Şikayetten 1 saat sonra)
29 Kasım 2023 09:57

Kaç gün oldu. Geri dönüş yok. Bu tekrarlayacak. Para ödedim. Onarımı yaptım.

06 Aralık 2023 12:48

Geçen hafta Müşteri hizmetlerini aradım. Daha sonra beni Gizem hanım aradı. İkaz olmadığını söyledim. İkaz veya ikaz lambasının olmadığını kabul etti. Ben aracın ikaz lambası olmadan nasıl anlayacağımı belirttim. Cevap yok. Prosedürlerin sıkıntı yokmuş. Kalite açısından da bizde sıkıntı yok dedi. Bu Prosedürü satarken bilgi veriyor musunuz dedim. Cevap gene yok. Bir şeyi istemek için bir şey vermeniz gerekiyor dedi. Gene ses yok. Katalizör tıkanırsa 3081 TL alınacak mı dedim tabii ki alınacak dedi. Aracı dün tekrar servise götürdüm. Dolmak üzere dedi. Aracı 50 km kullandım. Temizleme yapmış dedi. Temizleme yaptığını nasıl anlayacağım dedim. Servis anlayamazsın dedi. Ne yapmam gerekir dedim. Şehir içinde araç kullanmayacaksınız dedi.

Adem
Adem

Benim aracım1800 km benim aynı olayı yaşadım bu kilometrede tıkanıyorsa işimiz var hatalarını kabul etmeleri lazım sen bu araca uygunsuz katalizör takmışsın doğayı temizlemek için yapmışsın temizlerken tamamını doğaya bırakıyorsun bu nasıl mantık anlayamadım

Fiat Egea Cross Yağ Eksiltme

Cüneyt
01 Ocak 2024 22:18
İsmail sonuçtan hiç memnun değil

İsmail
23 Mart 2024 10:52