Adem sonuçtan hiç memnun değil

İstanbulkart Yükleme Sorunu: Para Çekildi, Hizmet Alınamadı!

13 Kasım 2024 03:14

9 Eylül 2024 günü öğleden sonra İstanbulkart'ıma tl yüklemem gerekiyordu, her zaman yaptığım gibi İstanbulkart uygulamasına girdim kartımı seçtim tutarı (500 TL) seçtim ve NFC ile yükleme adımına geçtim. Bankadan (Enpara, QNB Finans) gelen doğrulama kodunu girdim ve o anda bir hata mesajı aldım fakat kredi kartımdan para çekildi (505 TL masrafla birlikte) ama İstanbulkart'ıma yükleme yapılmadı. Tekrar denediğimde bekleyen yükleme olmadığı uyarısını aldım. Banka uygulamasına girip baktım, para çekilmişti. Tekrar tekrar İstanbulkart uygulamasına girip baktım gün sonuna kadar, belki yoğunluktan daha sonra yansıyacağını düşünerek ama herhangi bir değişiklik olmadı. Aynı gün gece saatlerinde 200 TL yükle yaptım ve başarılı oldu fakat 500 TL olan yüklemem bir türlü geçmedi. Ardından kurumla iletişime geçtim (Belbim) ve kayıt oluşturdum, sonra inceleme sonucu olumsuz olarak geri döndü! Böyle bir ödeme almadıklarını söylediler. Bunun üzerine bankayla iletişime geçip doğrulama istedim, ödemenin başarılı olduğunu ve işleme ait provizyon kodunu paylaştılar. Bu kod ile tekrar Belbim ile iletişim kurup kayıt oluşturdum ve yine olumsuz cevabı aldım. Ben de kendimce belki hata düzelir veya hesap kesiminde ortaya yanlışlık çıkar diye bekledim uzun süre ve o tutar kredi kartı ekstreme yansıdı, ödedim. Sonra yine Belbim ile görüştüm yine olumsuz yanıt aldım ve bankadan ödeme itirazı yaptım. Banka benden belge istedi ki burası da saçma, zaten belgeyi oluşturan kendisi (dekont, slip) konuşma ekranı dışında ne verebilirim anlayamadan ona da evet deyip konuşmaların ekran görüntülerini attım. Sanal kredi kartından ulaşım kartına yapılan bir yüklemede ne belgesi olabilir. Mantığım kabul etmiyor zaten. Ardından olumsuz yanıtı almam uzun sürmedi.
Kısacası, 2 kurumdan biri benim paramı aldı ve ikisi de diğerini suçlayıp aradan çekiliyor. (QNB Enpara, Belbim)

13 Kasım 2024 10:47 (Şikayetten 7 saat sonra)

Merhaba, Talebinizi incelemeye aldık. En kısa süre içinde konuyu detaylı inceleyerek size bilgi vereceğiz. Sevgilerimizle, Enpara.com

14 Kasım 2024 19:11

Merhaba, Müşterimizin talebini inceleyerek 14/11/2024 tarihinde kayıtlı olan e-posta adresine yazılı olarak bilgi verdik.

Melek
04 Ağustos 2024 17:03
Sami sonuçtan çok memnun

26 Ağustos 2024 21:33
QNB Finansbank Enpara ATM'nin Yuttuğu Parayı Hesaba Yatırmıyor
Şaban sonuçtan hiç memnun değil

Şaban
03 Ağustos 2024 03:16