Filiz sonuçtan hiç memnun değil

Electrolux Yedek Parça Temin Süresi Mağduriyeti

25 Eylül 2024 14:50

4 Eylül Çarşamba günü Electrolux marka çamaşır kurutma makinem arıza nedeniyle evimden alındı. Servis nem sensörü ve bir parçanın değişmesi gerektiğini ve parçanın Yurtiçi'nden temin süresinin 10 gün olduğunu paylaştı. Sonrasında servis aradı ve parçanın ellerinde olmadığını deponun yeri değiştiği için birtakım aksaklıklar yaşandığını ve bu nedenle parçayı yurt dışından sipariş ettiklerini ve 20 iş günü sürebileceğini belirtti. Şayet 20 iş günü içerisinde onarım gerçekleşmiş olarak makine tarafıma teslim edilmez ise aynı model sıfır bir makinenin tarafıma sağlanacağı belirtildi. Dün müşteri hizmetlerine bu durumu aynen aktardım ve aldığım cevap gümrükte birtakım gecikmeler yaşanabiliyor bu sebeple teslim tarihi uzayabiliyor oldu. Müşteri olarak, yedek parça temin sürenizi resmi olarak taahhüt ettiğiniz sürede -hangi sebeple olursa olsun- gerçekleştiremiyor olmanız sizin sorumluluğunuzdur. Bir daha asla Electrolux'ten alışveriş yapmayı düşünmüyorum. 1 Ekim Salı günü halen makinem onarılmış olarak teslim edilmediyse, taahhüt ettiğiniz gibi yeni makinenin teminini rica ediyorum. Kurumdan sorumlu bir kişinin tarafıma ulaşmasını rica ederim.

26 Eylül 2024 20:16

Electrolux firması, 4 Eylül'de garanti kapsamında olan çamaşır kurutma makinamı servis aracılığı ile onarım için aldı. Tüketici Hakları Yasası'na göre beyaz eşya onarım süresi 20 iş günü geçemez ki bu da Electrolux internet sitesinde detaylı bir şekilde yer alıyor. Fakat bana servis tarafından 19 Eylül'de yurt dışından parça siparişi verildiği için 19 Eylül itibariyle 20 iş günü beklemem gerektiği söylendi. Müşteri hizmetlerini aradığımda da aynı bilgiyi aldım. Tüketici haklarım için başvuruda bulunacağımı belirttiğimde servisteki hanımefendi o zaman haklarınızı alırsınız tabi diyerek geri adım attı. Uçtan uca etik olmayan bir süreç yönetiminiz nedeniyle hakkınızda şikayette bulunacağım.

25 Eylül 2024 15:46 (Şikayetten 56 dakika sonra)
25 Eylül 2024 15:48

Sizden şikayetime yönelik net bir aksiyon bekliyorum. Belli ki müşteri hizmetlerini arayıp net bir çözüme ulaşamayarak buraya şikayet yazmak zorunda kalmışım.

Haluk

Nasıl bir çözüm sunuldu? Değişim, iade vs? Türkiye yetkililerine mi ulaştınız yoksa İsveç mi?

Sorununuz çözüldü mü?

Filiz

Linkedin'den şirket yetkililerine ulaştıktan sonra çözüldü. Servis ve müşteri hizmetleri ile maalesef çözülmüyor.

Aydan sonuçtan hiç memnun değil

20 Mart 2024 13:37

16 Nisan 2024 16:06
Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

15 Temmuz 2024 21:37
Electrolux Kategorileri