Zeynep sonuçtan hiç memnun değil

Zeynep
22 Eylül 2024 16:26

Dyson V11 süpürgem 4 senedir aktif kullanılıyor ve bir gün dahi kullanım talimatlarına uygunsuz bir şekilde kullanılmadı (malum fiyatlardan dolayı elektronik aletlerimize gözümüz gibi bakıyoruz). Dün, cihazı kullandıktan sonra her zamanki gibi normal bir toz boşaltımı yaparken iç conta toz haznesinde takılı kaldı. İç contaya bağlanan sabit halkadaki dişlerden biri kırılmış, kontrol ederken bir diğeri de elime düştü. Bu sebeple, hazneyi düzgün takamadığım için ürün kullanılamayacak hale geldi. Şikayetvar'daki yorumlara baktığımda, garanti süresi kapsamında kısa süre içerisinde de aynı sorunu yaşayan kullanıcıların mevcut olduğunu gördüm. İlgili parçanın kullanıcı tarafından direkt yanlış müdahaleye uğrayacağı bir konumda olmadığı aşikardır. Kullanıcı bu parçayı sadece dolaylı yoldan, kapağı Dyson'ın kılavuzda önerdiği şekilde açarak tetiklemesi mecburidir. Bu durum, parça veya ürünün imalat hatası/malzeme kalitesizliği açısından ayıplı olduğunu gösterir. Kaldı ki ben de yanlış kullansam, çoktan 4 sene içerisinde kırmış olurdum :) Ayrıca, istesek de yanlış kullanamayız, çünkü kapağı açmanın tek bir yolu var, o da tetiği itmek. Müşteri Hizmetlerine ulaştığımda, garanti süresi bittiği için ücretli yardımcı olunacağı söylendi. Stoğa gelirse!

Buna ek olarak, yaklaşık 1 ay önce ürün bir süre pasifte kaldıktan sonraki ilk kullanımda Fluffy sert zemin başlığın rulosu dönmemeye başladı (Diğer başlıklar çalışıyor). Kullanıcı hatası olmadığını düşündüğüm bu iki durum için de ücretli yedek parça alınması önerildi. Açıklama olarak da "Bazen başlık motorları bozulabiliyor" denildi. Ben şimdi bu 2 ürün ayrı ayrı stoğa düşene kadar (ve alabilmek için stok bitmeden yetişene kadar) evimi süpüremeyecek miyim?

Özet: Orijinal ürünler bile bu şekilde herhangi bir darbe/yanlış kullanıma maruz kalmadan bozulabiliyorsa ve firma ayıplı ürünün arkasında durmuyorsa, muadil/sahte yedek parçaların kullanımında bir sorun olmayacaktır. Nasılsa garantisi bitti ve parçalar bozuldukça sahtesinden defalarca ucuza alabiliriz...

24 Eylül 2024 09:15 (Şikayetten 1 gün sonra)

Zeynep
29 Ekim 2024 18:58

Bu süreç içerisinde Dyson tarafından ilgili konu hakkında hiç aranmadım.

Hülya

Dysonun bu üretim hatalı kronik conta problemi olan ürünleri tamamen geri toplaması lazım aynı sorun ben de de olmuştu ilk kullanım da hem de toz haznesindeki kırmızı ve gri halka düştü adı üstünde toz haznesi hiç mi açılmayacak bu contalar toz haznesine yapışık olduğu için yeniden toz haznesini satın almak gerekiyormuş resmen kendi hatalarını müşteriye ödetiyorlar başka firmalar hatalı ürünlerini geri topluyor Dyson da para ile parça satıyor hiç yakıştıramadım yüzlerce şikayet var bu konuda keşke ürünlerini şikayetler doğrultusunda revize etselerdi

Hakan sonuçtan hiç memnun değil

Hakan
14 Kasım 2023 12:34
Fırat sonuçtan hiç memnun değil

Dyson V11: Sürekli Sorunlar Ve Yetersiz Müşteri Hizmetleri

Fırat