Sule sonuçtan hiç memnun değil

Tam Bir Boş "Bosch"

16 Aralık 2023 09:14

Bosch marka BCG21X300 model elektrikli süpürgem aldıktan 5 ay sonra bozuldu. İkamet adresime oldukça uzakta bulunan-yaygın bir servi ağı yok- Bosch yetkili servisine cihazı ulaştırdım. İki gün sonra servisten geri aradılar. "Kullanıcı Hatası", "toz içerisinde", "motora toz kaçmış" gibi hızlıca söylenen -arada da birkaç teknik parça ismi geçti- cümlelerden sonra 10 yıl motor garantisi verdiğini iddia eden firma benden 3bin Tl tamirat ücreti talep etti. Cihazı sadece ben kullandım. Evimde ayrıca Philips marka Marathon elektrikli süpürge de mevcut, gayet de süpürge kullanmaya yetkin bir insanım. Ücret ödemeyi kabul etmedim. Garanti kapsamında ücretsiz tamirat talebimi telefonda yineledim. Bosch internet sayfasından durumu kendilerine de bildirdim. Beni 444'lü numaralarından geri aradılar. Yetkili servis ürünün fotoğraflarını da eklemiş, kullanıcı hatasıymış dediler, 3bin Tl'den bir miktar indirim yapabiliriz dediler. Kabul etmedim, garanti kapsamındaki yeni ürünümün toz kaçmaması gereken kısımlarına toz kaçması kullanıcı hatası olamaz. Her insan gibi aldığım ürünü amacına uygun ve düzgün kullandım. Bosch markası garanti konusunda "sıkıntılı" olarak yorumluyorum.

16 Aralık 2023 13:38 (Şikayetten 4 saat sonra)

18 Aralık 2023 18:39

Bosch yetkilisi tarafından arandım. Tamirat için 1000 TL indirim teklif ettiler. Ben üründeki sıkıntının tekrar edebileceğini çünkü "kullanıcı hatası" olmadığını düşünmekteyim. Neden paramı çöpe atayım. Ücretsiz tamiratı garanti kapsamında yapılırsa kullanabilirdim ancak henüz sorun nedir, neden bozuldu onu bile anlayamadım. Bana yazılı bir belge vermediler talep etmeme rağmen. Kendileri çalıp kendileri oynuyorlar, Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurduk, süreci buradan paylaşırım.

Barış sonuçtan hiç memnun değil

Barış

09 Temmuz 2024 16:12

Yeşer
10 Ocak 2024 21:29
Bosch Dikey Şarjlı Süpürge
Umut sonuçtan hiç memnun değil

Umut
25 Ekim 2023 17:23