Sena sonuçtan hiç memnun değil

Beko Arçelik Su Sebili Kompresör Arıza

Sena
19 Eylül 2024 18:24

Temmuz ayının başında Beko Gizli Damacanalı Su Sebilim bir anda soğuk su vermemeye başladı. Beko çağrı merkezini arayarak yetkili servis randevusunda bulundum. En yakın servis Bahçelievler yetkili servis olduğu için onlar tarafından gelmeden önce aranacağım vs iletildi. 2 arkadaş geldi ellerinde hiçbir karton streç vs hiç bişi olmadan atölyeye götürmeleri gerektiğini söylediler. Bir belge vs hiç bişi vermediler tarafıma. Durum çok normal olmadığı için arabaya götürürlerken videoya aldım benim kendilerini çektiğimi gördükten sonra başka bir karton çıkararak onu sarmaya çalıştılar. Adeta yaka paça ve üstüne tabiri caizse abanarak cihazın suyunu cihazın tek ayağının üstüne ağırlık vererek döndüre döndüre döktüler. Videoda bunun son kısmı çıkmış ancak yetkililer tarafıma ulaşırsa oturduğum site kameralarından tamamını çıkarttırabilirim. Servise cihaz gittikten sonra kendileri benimle iletişime geçmeleri gerekirken ben 3-4 kez aradım kendilerini. Sonra hiçbir açıklama yapmadan bana bir mesaj geldi. Cihazınızdaki arıza sebebiyle onayınız olması durumuna 9.100TL ye yenisi gönderilecektir diye. O sırada cihazın sıfırı zaten 9.000TL idi. Kompresör arızası olduğunu bunu tamir edemediklerini temin de edemediklerini ilettiler. Kabul etmedim ve yasa gereği 10 yıl boyunca satılan ürünün parça teminini yapmaları gerektiğini ilettim. Cihazı geri gönderdiler ve ben çağrı merkezini aradım başka servis yönlendirmelerini istedim. Ancak gene aynı servisi yönlendirdiler. Arızanın kompresör olduğunu ve bu parçanın teminin ve tamiratının olmadığını ile bu sefer 8.300TL ye sıfırını göndereceklerini söylediler. Bunu da kabul etmedim ve ürünü tarafıma gönderdiler. Çağrı merkezini 2 aydır kaç kez aradım kaç kişiye laf anlattım hiç bilmiyorum. Koskoca Beko bir yerinde çizik bile olmayan cihazı kaldırıp plastik tabak gibi çöpe atmamı istiyor. Asgari ücretin yarısı kadar bir fiyata da yenisini göndereceğini söylüyor. Evimdeki tüm elektronik cihazlar Beko yarın bir gün problem yaşadığımda aynı yolu mu önerecekler bana?

Çağrı merkezini kaç kez aramama rağmen herhangi bir yönetici tarafından maalesef aranmadım. Acil destek istiyorum. Yaz ortasından beri sebille uğraşıyorum ve burada tüketici hakkı nerededir?

10 Ekim 2024 01:34

10 Ekim 2024 01:33

Beko ticaret bakanlığının koyduğu kanuna aykırı şekilde 3 aydır su sebilimin parça teminini yapmıyor ve ücretsiz değişimimi de yapmıyor. Yetkililerden dönüş alamıyorum! 3 aydır sayısız çağrı merkezi görüşmesi ve sonuç hala benden para alarak değişim yapmaya çalışıyorlar. Ticaret Bakanlığı tüketici kanunu çok açık 10 yıl boyunca parça temini yapmak zorundasın yapamıyorsan ücretsiz değişim sağlamak zorundasın!

04 Ekim 2024 09:27

Merhaba,

Beko sebilimin 10 yıl dolmamasına rağmen ticaret bakanlığının koyduğu yasaya aykırı olarak parça temini sağlayamadıklarını dile getiren Beko'dan hala kanuna uyarak bir dönüş alamadım. Marka olarak parça temin edemiyoruz ama ücretli şekilde cihazınızı yeniliyoruz diye kendileri belirttiler. Yaklaşık 3 aydır sebilimin parçasını sağlayamadıkları ve tamir edemedikleri için sayısız kere çağrı merkezi ve yetkililer ile görüşme sağladım. En son Ürün değişim ve arıza birimi yöneticisi Meltem Hanim arayacaktı kendisi de dönüş sağlamadı.

Acil destek ve kanuna uyan bir dönüş bekliyorum. Özellikle hukuk birimleri bile görüştüklerini ancak Beko'nun sorumlulukları dahilinde bana dönüş yapabildiklerini de iletiyorlar.

Kanun çok açık şekilde 10 yıl boyunca cihazın parça temininin yapılması gerektiği marka bunu yapamiyorsa, ücretsiz olarak değiştirmesi gerektiğini söylüyor!

27 Eylül 2024 00:25

Daha önce oluşturduğum Beko su sebili şikayetim için hala bir aksiyon alınmadı. Videolarin devamı talep Edilirse oturduğum sitenin güvenlik kameralarından Beko yetkililerine iletebilirim. Acil dönüş istiyorum. Asgari ücretin yarısı kadar kendi temin edemedikleri parça yüzünden benden para isteyerek urunu yenileyemezler. Kanun gereği satılan ürünün parçasını Beko 10'sene boyunca tüketiciye temin etmek zorundadır

25 Eylül 2024 14:18

Şikayetim ile ilgili hala bir dönüş alamadım!

20 Eylül 2024 13:19 (Şikayetten 18 saat sonra)

Ayşe

Tüketici derneğine gidip durumu anlatın onlar bir dilekçe yazar ve ürününüz 1 ay dan önce sıfırı ile bedava değiştirilir.

Talha sonuçtan hiç memnun değil

Talha
11 Haziran 2024 19:38
Sefer sonuçtan çok memnun

Sefer
07 Eylül 2023 16:11
"4 aylık oldukça yorucu süreç, markanın, ürünü üstüne bir miktar para vererek bir üst modeli ile değiştirme kararı ile neticelendi. Bu anlamda markaya teşekkür ediyorum."
Hacked sonuçtan hiç memnun değil

Hacked
22 Eylül 2023 10:51