Savaş sonuçtan hiç memnun değil

06 Eylül 2024 12:26

20.08.2024 salı günü saat 15:37'de Balıkesir Bengi şubesinden içinde telefon olduğunu belirterek, İstanbul Kağıthane ilçesine "Adrese Teslim" edilmek üzere "Günaydın Kargo Teslimat" seçeneğiyle fazla ücret ödeyerek yolladım. Sorumluluk belgesini de doldurdum. ( Kırılma, bozulma, olağan firelere karşın imzaladığım bu belgede kesinlikle kayıp ile ilgili bir beyan yer almamaktadır.)
21.08.2024 tarihinde Kağıthane Gürsel Mahallesinden ki #Aras Kargo şubesine ulaşıyor. Kargonun ulaştığı Alıcıya saat 09.34'te "Yoldayız, geliyoruz mesajı geliyor."
o sırada kimliği adli mercilerce tespit edilen bir şahıs, kargoyu elden almak için şubeye gidiyor. Alıcıyı, 0542*****59 numaralı telefonla arayarak kendini kargocu olarak tanıtıp, kargonun şubeye geldiğini söyleyip, içeriğini, alıcının t. C. Sini, ev adresi gibi bilgilerini verince Teslimat şifresini öğreniyor. Ve kimlik dahi ibraz etmeden ( kamera kayıtlarında görülüyor) içinde telefon olan kargoyu alıp kayıplara karışıyor. Alıcıya 09:35'te "kargonuzu teslim ettik " mesaj gelince şüpheleniyor. Ve kargo şubesini arıyor, kargonun teslim edilmediğini söylüyor, mesajın içeriğini sorunca şubeden teslim alındığını duyunca önce Gürsel Mahallesinde ki kargo şubesine daha sonra Çağlayan Polis merkezine giderek olayı anlatıp, şikayette bulunuyor. ( 2024/1987 evrak numarası )
21.08.2024 tarihinde Alıcı ve gönderici tarafından 4442552 numaralı #Aras Kargo Müşteri hizmetlerini arayarak olayı anlatarak şikayette bulunduk. 18 gün geçmiş olmasına rağmen bir çözüme ulaşmadı. Müşteri hizmetlerini 05.09.2024 tarihinde 15:45'te aradığımda "6763419" kayıt numaralı şikayetimin kapatıldığını öğrendim. Bana dönüş yapılmadığını, olayın nasıl çözüldüğünü, neden kapatıldığını sordum. 6815214 kayıt numarasıyla tekrar şikayette bulundum.
Dünya'ya açılmış Türkiye'nin en büyük kargo şirketlerinden biri olan #Aras Kargo nun bu tutumunu yanlış buluyorum. Bilgi dahi verilmeden bir şikayet konusunun nasıl çözüldüğünü merak ediyorum. Adrese teslim olarak belirtip, özel kargoyla yolladığım paketimin, şubeden kimlik ibraz edilmeden niçin teslim edildiğini merak ediyorum. Ayrıca alıcının t. C. Kimlik numarası, telefon numarası, ev adresi gibi kişisel bilgilerinin nasıl 3. Şahıslarla paylaşıldığını merak ediyorum. Bu bilgileri 3. Şahıslara kim hangi amaçla verdi? Paketin içeriğini #Aras Kargo çalışanları dışında kim, nasıl bilebilir? Bu güvenlik açıklarından #Aras Kargo sorumludur. Kaybımın en kısa sürede tazmin edilmesini istiyorum.

24 Eylül 2024 22:59

Bugün #Aras Kargo müşteri temsilciliğinden Barış bey beni aradı. Kaybolan kargomun tanzimi için yaptığın başvurunun olumsuz sonuçlandığını söyledi. Sebebini sorduğumda kargonun şifre kullanılarak teslim edildiğini bu yüzden tanzim tutarının ödenmeyeceğini söyledi. 6 Eylül'de #Aras Kargo Gürsel şubesinde gönderdiğim tanzim belgesi ile "kargomun daha önce sabıka kaydı olan birinin aldığı, aynı gün Çağlayan polis merkezinde kargomun çalındığına dair suç duyurusunda bulunduğumuza dair dilekçe örneğini de koydum." Bu dilekçemizi görmezden gelip, sanki kargoyu biz aldık, #Aras Kargo'yu suçlu göstermek için böyle bir oyun hazırladığımızı ifade eden bu açıklamayı şiddetle kınıyorum. 20 Ağustos'tan bu yana sadece müşteri temsilcisi ile beni oyalayan ve bugün de beni suçlu gibi gösteren #Aras Kargo yetkililerinin sorumsuzluklarının bedelini ödemelerini rica ediyorum. Kargoyu biz almadık. Kargoyu "adrese teslim" olarak göndermiş olmama rağmen şubeden kimlik dahi sormadan teslim eden sorumsuz personelinizin hatasını kabul etmiyorum. Aras Kargo gibi dev bir şirketin böyle küçük oyunlarla vatandaşı mağdur etmesini kınıyorum. Şikayetimin tekrar değerlendirilmesini talep ediyorum... "Kişisel Bilgilerimizin 3. Şahıslarla paylaşılması" büyük bir suçtur.

Ek
1727207924493.img-20240827-wa0015.jpg
profile profile profile
06 Eylül 2024 12:26 (Şikayetten 1 dakika sonra)

Değerli Müşterimiz; Öncelikle yaşadığınız sorun için üzgün olduğumuzu bilmenizi isteriz. Talebiniz ilgili birimlerimiz ile paylaşılmış olup, müşteri temsilcimiz en kısa sürede tarafınıza geri dönüş sağlayacaktır. Sevgilerimizle, Aras Kargo

11 Eylül 2024 19:25

Tanzim formu ile birlikte polis tutanakları, kargo gönderim belgeleri, sorumluluk belgesi, telefonun faturalarını 06.09.2024 günü #Aras Kargo Gürsel şubeden ilgili yetkili Tuğçe e. Yolladım. 6 gün geçti. Hala çözüm yok. Kişisel bilgilerimin olduğu telefon kayıp. Şahıs polis kayıtlarında belirlendi. Ama #Aras Kargo neyi bekliyor bilmiyorum. Müşteri temsilcisi,09.09.2024 pazartesi günü 15:37 arayıp ulaşamadığını söylendi. Telefonumda böyle bir cevapsız arama yok. GSM operatörümden kimaramış uygulaması aktif. Beni arayanlar ulaşamadığın da SMS geliyor... Kullananlar bilir ama Aras Kargo müşteri hizmetlerinin aramasının SMS'i gelmedi. Böyle oyunlarla 22 gün oldu. Oyalanıyorum.

24 Eylül 2024 22:33

03 Ekim 2024 16:15

25.09.2024 tarihinde @Aras Kargo Genel Müdürlükten Hatice hanıma ulaştık. Tüm şikayetlerimizi dinledi. Tek tek not aldı. 6965550 kayıt numarasıyla geri bildirim açıldı. Ve bugün 03.10.2024 günü web sitesi üzerinden kontrol ettiğimde şikayet çözüme ulaştırıldı. 4442552 müşteri hizmetlerini aradım. Nasıl çözüme ulaştığını sordum. Bilgi yok. Çünkü çözüme ulaşmadı. Müşteri temsilcisi Ekrem bey tekrar geri bildirim açtı. ( 7027381) Çözüme ulaşmadan geri bildirim nasıl kapatılır? Bu nasıl şirket politikası? Vatandaş ile dalga geçiliyor? #Şikayetvar yetkililerine sesleniyorum. Lütfen bu duruma müdahil olunuz. Normal yollarla benim gibi hakkını arayanlara yardımcı olun.

Yorumlar (31)

Filiz
Filiz

@Aras Kargo yaptığı hatayı düzeltmeli

Sermin
Sermin

Söz konusu kargo, bir başkası tarafından teslim alınmıştır. Teslimatı bir başkası müşterinin kimlik bilgilerini izinsiz olarak kullanılmıştır. Bu durum, hem kişisel güvenlik hem de kişisel bilgilerinin ihlal edilmesine yol açmıştır. Kargo teslim sürecinde güvenlik önlemlerinin dikkate alınmadığı ve kimlik doğrulamasının uygun şekilde yapılmadığı görülmektedir. Bu konu hakkında acil bir inceleme başlatılmalı kargonun kime teslim edilmiş bulunması gerekmektedir.

Savaş

Çok haklısınız, en kötüsü de @Aras Kargo olayın üstüne gitmiyor. Oyalama taktiğini uyguluyor

Sevgi
Sevgi

Aras Kargo yaptığı işin sorumluluğunu yerine getirmeli ve oluşan mağduriyeti gidermelidir.

Maalesef 20 gündür bekliyorum

Betul
Betul

Aras Kargo yanlışınızı kabul edip lütfen düzeltin ve yaşanan mağduriyet giderin bu tamamen güvenlik açığıdır ve kabul edilemez @Aras Kargo

Desteğiniz için teşekkür ederim

Aslıhan
Aslıhan

@Aras Kargo yaptığı yanlışı düzeltmeli. Kişisel bilgi paylaşımı büyük suçtur.

Savaş

Desteğiniz için teşekkür ederim.

Mehtap
Mehtap

Aras Kargo'nun bu hatayı düzeltmesi gerektiğini düşünüyorum.

Kübra
Kübra

Yapılan yanlış hem maddi hem manevi pek çok soruna yol açmıştır, bu yanlışı en doğru şekilde telafi etmeniz gerekmektedir, böyle bir kuruluşa hiç yakışmamaktadır.

Savaş

Desteğiniz için teşekkür ederim.

Sena
Sena

İçinde telefon olduğu belirtilen bir paketin kaybı çok manidar ve korkunç, güven sarsıcı. Gelişmeleri takip ediyor olacağız

Açelya
Açelya

Aras Kargo yaptığı hatayı telafi etmeli. Kargoyu sağa sola bırakmak gibi küçük bir olay değil. Kişisel bilgi paylaşımı suçtur...

Orhan
Orhan

#Aras Kargo yaptığı yanlışın farkına varmalı. Kişisel bilgilerin paylaşılması suçtur. 20 gündür #Aras Kargo gibi dev bir şirket telafi edememişse gerçekten yazıklar olsun.

Şebnem
Şebnem

#Aras Kargo bunu nasıl yapabilir. Böyle büyük bir şirket, çalışanlarına dikkat etmeli. Yaptığı yanlışı düzeltmeli

Fadime
Fadime

#Aras Kargo gibi dev şirket, kişisel bilgileri nasıl paylaşır. Bu büyük bir suç. Güvenlik açısından çok kötü

Nurhan
Nurhan

#Aras Kargo yaptığı yanlışı telafi etmeli, bilgi sızdıranlar ceza almalı.

Zeynep
Zeynep

Kişisel bilgilerin 3. Şahıslara paylaşılması çok korkunç. #Aras Kargo bunun cevabını tüm müşterilerine açıklamak zorundadır. Güven taşır, önem taşır sloganına gölge düşürüyor. Sürat Kargo veya Yurtiçi Kargo telefon taşımayı reddediyor. Aras kargoda niçin kabul ediyor? Hizmet Politikasını değiştirmeli.

Nuran
Nuran

#Aras Kargo gibi dev şirket yaptığı yanlışın arkasında durmalı. Kişisel bilgilere erişim suçtur. Bu düzeltilmeli.

Savaş

Kişisel bilgilerin paylaşılması bir suçtur. Size katılıyorum

Çiğdem
Çiğdem

#Aras Kargo gibi dev bir şirketin yaptığı çok yanlıştır. Kişisel bilgilerin paylaşımı çok yanlış ve bir suçtur. En kısa sürede çözüme ulaşmalı...

Savaş

En kötüsü benim bilgim olmadan şikayetlerimi kapatması.

Fatma
Fatma

Çok geçmiş olsun. İnşallah çabucak çözülür sıkıntınız. 3. Şahısla bilgi paylaşımı çok korkunç

Çok teşekkür ederim desteğinize

Alper
Alper

Öncelikle çok geçmiş olsun, sizin bilgileriniz 3. Kisi de olması çok manidar içeriden bilgi sızması olabilir bu sorunun muhatapi tamamen Aras kargodur, böyle bir durumda sahip çıkmaması düşündürücü. Gerekli savcılık işlemlerini başlattığınızda sorumluluk kimde ise işlem tahsis edileceğini düşünüyor, geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Savaş

Kesinlikle 3. Şahıslara bilgi aktarımı olmuş. O paketin içeriğini alıcı - gönderici ve göndericinin yolladığı Aras Kargo şube görevlisi biliyor. Adrese teslim diye fazladan ücret ödeyip, özel paket yollamış olmama rağmen, paket şubeden alınıyor. Ve kimlik ibrazı olmadan.

Muammer
Muammer

Aras Kargo bunu maalesef hep yapıyor birkaç ay önce eve teslim etmesi gereken kargoyu alttaki dükkana teslim edip gitmişler. Aradığımda teslim edildiğini söylediler. Bir hafta sonra dükkan bize iletince anladık. Güvenlik sıfır. Telefonu alan kişi kötü amaçla kullanırsa ne olacak? Sorumluluk alın işinizi ciddi yapın Aras Kargo

Savaş

19 gündür oyalama politikasındalar. Adli süreçte var. Suçlular belli. Kamera görüntüleri var. Ama #Aras Kargo gibi dev bir şirket olayı takip etmeyi bırak, üstünü kapatıyor. Destek için teşekkürler

Abidin
Abidin

Aras Kargo bunu sık sık yapıyor. Yaptığı hataya karşılık acil olarak müşteriye ücreti iade etmesi gerekir. Aksi halde bir vatandaş olarak Aras Kargo ile herhangi bir şey göndermeyeceğim ve teslim almayacağım.

Savaş

Destek için teşekkür ederim. Maalesef hizmet politikasına aykırı davranış sergiliyor.

23 Ekim 2024 11:00
Mehmet sonuçtan çok memnun

12 Ekim 2024 18:13
"Zaten teslim edilmesi gereken kargom teslim edildi. Bu bir çözüm değildir. Bu süreç içerisinde sürekli oyalanmam ve yanlış bilgiler ile yönlendirilmem cabası. Süreç boyunca dalga geçilir gibi sürekli çelişkili bilgiler verildi. Kargonun bir şekilde bana ya da satıcıya ulaşmasını sağlayabilmek için sayısız telefon görüşmesi yaptım. Mağdur olarak başladığım süreç, mağdur olarak sonuçlandı. Bu süreçte elinden geleni yapan ve kargomun bana ulaşmasını sağlayan H*** Hanım'a teşekkür ederim. Zaten işi kargo ulaştırmak olan firmaya, kargomu teslim ettiği için teşekkür edilmesine gerek yoktur diye düşünüyorum."
Ceren sonuçtan hiç memnun değil

24 Aralık 2024 14:09
Kargom Yurt Adresine Teslim Edilmedi, Aras Kargo Güven Vermiyor