Büşra
26 Şubat 2024 15:06

Macbook Pro M2 13 inç bilgisayarımda herhangi bir sorun yokken bir anda piksel düşüklüğü yaşadım! Macbook Pro M2 13 inç 256 GB bilgisayarımı yaklaşık 1,5 sene önce Apple'ın kendi sitesi üzerinden satın aldım. Geldiği günden itibaren sürekli uğraşıyorum. Geldiği ilk gün kutudan çıkarttığımda üzerinde boya gibi bir leke vardı. Müşteri temsilcisini aradım, değişim yapabileceklerini belirttiler. Bu süreç içerisinde kendim lekeyi çıkarttığım için iade etmekten vazgeçtim çünkü acil ihtiyacım vardı. Daha sonrasında kullanmaya başlayalı 4-5 ay bile geçmemişken pil sağlığım bir anda %89'a düştü. Sadece dilekçe yazıyorum, herhangi bir uygulama kullanmıyorum. Bunun için Apple'a gönderdiğimde bu durumun normal olduğunu, %80'in altına düşmesi durumunda garanti kapsamında değişim yapabileceklerini belirttiler. Buna da tamam dedim, akabinde touchbarım bir anda görüntü kesmeye başladı. 'Yazılımsal sorun' dediler ve düzelttiler. En son olayda ise bilgisayarım masada ve ben dilekçe yazmakta iken işim bittikten sonra ekranını kapattım. Akabinde henüz 1 saat geçmeden yeniden açtığımda, fotoğraflardan da görüleceği üzere bir piksel kaybı yaşandığını gördüm ve Apple destek ile iletişime geçtim. Bana verilen randevu ile İstanbul Cevahir AVM'de bulunan Gürgençler'e giderek bilgisayarımı teslim ettim. Bana geri dönüş sağladıklarında ise düşme ya da darbeye bağlı bir hasar meydana geldiği, iç ekran kırılmasının meydana geldiğini garanti kapsamı dışında olduğunu ve 19.170 TL ödemem gerektiğini belirttiler. Bilgisayarımı 25.000 TL'ye almıştım. Bilgisayarımın ne dış kasasında ne de ekranında herhangi bir çizik dahi bulunmazken böyle bir şey olması mümkün değil. Velhasıl, yurt dışındaki kullanıcıların çoğunda en küçük bir sorunda yardımcı olan Apple, Türkiye'de böyle davranıyor. Gerçekten ne diyeceğimi bilemiyorum. Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurmaktan başka bir çarem kalmadı.

Tuncay sonuçtan hiç memnun değil

Apple Garanti Dolar Dolmaz Bozulan Macbook 13 M1

Murat
14 Şubat 2025 11:29

Mert
11 Eylül 2023 19:29
M. Mert sonuçtan hiç memnun değil

Apple Macbook Air M2 Ekran Sorunu

M. Mert