Hasan sonuçtan hiç memnun değil

Kullanılmış Ürün Ve Yetersiz Çözüm: Müşteri Mağduriyeti

Kullanılmış Ürün Ve Yetersiz Çözüm: Müşteri Mağduriyeti
Hasan
05 Aralık 2024 14:20

408-5484209-2836301 sipariş numaralı, Amazon göndericili, Dey elektronik satıcılı MSI mag 256 f ürününü 3900 TL'ye Amazon uygulaması üzerinden 29 Kasım günü aldım, 3 Aralık günü geldi. Ancak ürünün güvenlik bandı kesilmişti. Ürünün kullanıldığını anlayarak kayıt altında kutu açılımını yaptım. Bütün aparatların paketleri açılmış, ekranda parmak izleri ile ürün tarafıma gönderilmişti. İçinden garanti belgesi, kullanım kılavuzu çıkmadı. Amazon müşteri hizmetleri ile yazılı konuşmamızda ürünün açılmış ve eksik belgelerle gönderildiğini yazdığımda ürünün Amazon tarafından kontrol edildiği söylendi. İade edebileceğimi fakat değişim yapılamayacağını söylediler ancak monitörün fiyatı ben aldıktan sonra 2000'tl den fazla zamlandı. Bu zam sebebiyle iadenin zararımı karşılayacak bir seçenek olmadığına karar verdim. Ertesi gün bir arama talebi oluşturarak ürünün ayıbı oranında para iadesi yapılmasını, bunun Amazon kontrolünde gerçekleştiğini belirttiğimde yanlış bilgilendirilmişsiniz, ürünler satıcıdan alınıp herhangi bir kontrolden geçirilmeden sadece gönderiminin sağlandığının cevabını aldım. Sadece iade seçeneğimin olduğunu ayıplı malın ayıbı oranında iade bedelinin yapılamayacağı söylendi. Dey elektronik ile görüştüğümde de aynı cevabı aldım. Hem Amazon hem dey elektronik tarafından kullanılmış ürün gönderilerek zarara uğratıldım. Kullanılmış ürün gönderip, alındıktan 1-2 gün sonra bütün sitelerde 2000 TL den fazla zamlanmış üründe sadece iade seçeneğiniz var denilerek müşteri korunmuş olmuyor. Kullanılmış ürün gönderilen bir sistemde müşterinin ne kadar önemsendiği de belli aslında. Kim bilir kimin iade ürününü, ya da teşhir ürününü kullanıyorum. Ben iade etsem kim bilir kime gidecek benim kullandığım ürün. Yazık. Yeniden talep ediyorum. Ürünün ayıbı oranında bedel iadesini istiyorum!

Oguzhan sonuçtan hiç memnun değil

Oguzhan

amazondan-alinan-monitorun-iadesinde-gecikme-ve-yaniltici-bilgilendirme-1.jpg

Amazon İade Sürecinde Yaşanan Sorunlar Ve Para İadesi Mağduriyeti

Mesut
04 Temmuz 2025 18:57
Sefa sonuçtan hiç memnun değil

30 Ekim 2023 18:41
Amazon Ürün İade Sorunu