Amazon-Techburada Manipülasyon Ürün Satışı

Amazon-Techburada Manipülasyon Ürün Satışı
12 Eylül 2024 16:26

Amazon Türkiye üzerinden 11.09.2024 tarihinde 23.8 MSI G244F flat rapid ıps 1920X1080 (FHD) 16:9 170HZ 1MS FreeSync Premium gaming monitör isimli ürünü 899 TL fiyatıyla satın aldım daha sonrasında satıcı bunu 4.199 ardından 4.299 olarak güncelledi. Ancak, herhangi bir gerekçe gösterilmeden ürün siparişim satıcı tarafından iptal edilmiştir. Bu iptalin haksız olduğunu düşünmekte ve bununla ilgili gerekli aksiyonların alınmasını talep etmekteyim.
Ayrıca, ilgili satıcının satış stratejisinin etik dışı olduğunu düşünüyorum. Satıcının, ürünlerini düşük fiyatlarla listeleyerek kullanıcıların dikkatini çekip platformda üst sıralara çıktığını, ancak daha sonra bu ürünleri sebepsiz yere iptal ettiğini gözlemledim. Bu davranış, sadece müşteri memnuniyetini olumsuz etkilemekle kalmayıp aynı zamanda tüketiciyi yanıltmaya yönelik bir manipülasyon örneği oluşturmaktadır.

Oguzhan
Oguzhan

Merhabalar ; 11.09.2024 tarihinde Amazon aracılığı ile aynı ürünü aldım fakat satıcı benimde ürünlerimi iptal etti, bu saygısız bir durum. Şu anda kendisi en çok satanlarda 1. Sırada, biz Amazon'a güvenerek alışveriş yapıyoruz fakat yaşadığımız durum çok komik. Satıcıya bununla ilgili Amazon üzerinden yorum yaptığımızda ise "Amazon'dan Mesaj:Bu sipariş ile ilgili yaşanan durum Satıcı’nın kontrolü dışında gelişen nedenlerden kaynaklandığı için yorum kaldırılmıştır" şeklinde mesaj alıyoruz. Sebepsiz yere iptal edilen siparişte kimin suçlu olduğu belli değil fakat kimin mağdur olduğu gayet belli.

Mücahit sonuçtan hiç memnun değil

Mücahit

amazondan-alinan-monitorun-iadesinde-gecikme-ve-yaniltici-bilgilendirme-4.jpg
amazondan-alinan-monitorun-iadesinde-gecikme-ve-yaniltici-bilgilendirme-3.jpg
amazondan-alinan-monitorun-iadesinde-gecikme-ve-yaniltici-bilgilendirme-2.jpg
amazondan-alinan-monitorun-iadesinde-gecikme-ve-yaniltici-bilgilendirme-1.jpg

Amazon.com.tr Stok Olmadığı İçin Değişim Yapmıyor.

26 Temmuz 2023 17:45
Amazon.com.tr Stok Olmadığı İçin Değişim Yapmıyor.
Amazon Kategorileri