Aliexpress
AliExpress Hakkında
AliExpress, bir Alibaba Group e-ticaret sitesidir. Kullanıcıları ve mağaza sahiplerinin alışveriş yaptığı bir online alışveriş platformu olan AliExpress, Çin’de kurulmuştur. Site üzerinden aldığınız ürünlerin çok büyük bir kısmı Çin’den gelmektedir. Bu yüzden AliExkpress’de satışa sunulan ürünlerin büyük çoğunluğu da Çin malıdır. Türkiye’de hayli rağbet görmekte olan AliExpress’te Çin malı ürünlerin yanı sıra orijinal ürünler de bulunmaktadır. Alibaba’nın perakende versiyonu olarak da bahsedebileceğimiz AliExpress’te satışa sunulan ürünlerin fiyatları genel olarak uygundur ve ülkemize ücretsiz kargo imkanı sunmaktadır. Dünyadaki sayılı ve saygın online alışveriş platformlarından biri haline gelmeyi başaran AliExpress, milyonlarca şirketin kullanıcılarla ürününü buluşturmasına vesile olmaktadır. 3.5 milyon şirket site üzerinden 200’e aşkın ülkede satış yapmaktadır. Satışa açılan ürünlere pek çok ülkeden rağbet olduğundan sitenin hem başarısı hem de ismi her geçen biraz daha büyümektedir.
AliExpress Güvenilir mi?
Daha önce Türkiye’deki online siteler dışında herhangi bir siteden alışveriş yapmamış olan kullanıcıların merak ettiği soruların başında “AliExpress güvenilir mi?” sorusu gelmektedir. AliExpress pek çok ülkeye satış yaptığından ve yıllardır başarısını giderek katlandığından güven kazanmayı başarmış bir markadır. AliExpress’in bu başarısının altında yatan en önemli etkenlerden biri müşteri memnuniyetini ön planda tutuyor olması gelmektedir. Ürün takibi ve hızlı gönderi konusunda da başarılı olan AliExpress, ayrıca pek çok kullanıcıya ülkelerinde bulamayacakları ürünü de sunmaktadır. Türkiye’de aradığınız fakat bulamadığınız pek çok ürünü AliExpress.com üzerinden kolayca bulabilirsiniz. Eğer AliExpress üzerinde mağazası bulunan bir satıcıdan ilk defa alışveriş yapacaksanız ve hangi mağazayı seçeceğinizi bilemiyorsanız, güvenemiyorsanız bunun için sitenin satıcılara vermiş olduğu feedback skoru ve pozitif feedback oranlarını inceleyebilirsiniz. Özellikle feedback skoru 1000 üzeri ve pozitif feedback yüzdesi 95 üzeri satıcılara gönül rahatlığıyla güvenebileceğinizi belirtelim. Mağaza skorlarını ürün sayfasının sağında yer alan kısımdan görüntüleyebilirsiniz.
AliExpress’ten Hangi Ürünler Satın Alınabilir?
AliExpress.com’da aradığınız pek çok ürünü bulabilmeniz mümkün. Ancak bazı ürünlerin gümrüğe takılma durumu söz konusu. Kozmetik ürünleri, ateşleyici ve kesici ürünler, sim kart takılabilen ürünler, tütün ürünleri, sporcu gıdaları, elektronik sigaralar gibi bazı ürünler gümrükten geçmiyor. Bu ürünler dışındaki pek çok ürünü site üzerinden sipariş edebilir ve sorunsuz bir şekilde alabilirsiniz. Bunun yanı sıra AliExpress alışverişlerinizde 30 Euro’ya kadar vergi ödemezsiniz. €30-€1500 arası siparişlerinizde ise yüzde 20 gümrük vergisi ödeyerek siparişlerinizi teslim alabilmeniz mümkündür. Pek çok ürünü uygun fiyata sunan site aynı zamanda
Şikayet Sayısı 5.278
Aliexpress Farklı Ürün Gönderme
Aliexpress.com dan aldığım üründen tamamen farklı bir ürün geldi görseller tamamen yanıltmaca. Anlaşmazlık başlattım. Kabul ettiler. Ancak kargolar iadeyi kabul etmiyorlar. Firmayla bu konuda iletişime geçtim. Ancak başarılı olamadım. Yardım merkezleri yardımcı olmuyor.
Aliexpress Kargo Gönderimi Sorunu
Ürün kargoya verildi. 1 gün sonra kargo takibinde "Dağıtım merkezinde işleme alınırken sorun yaşandı" olarak görünüyor. Yetkili hiç kimseye ulaşamıyorsun. Daha önce böyle bir sorun ile hiç karşılaşmadım. 3 gündür durum aynı. Satıcıya da mesaj attım oda dönmedi.
Aliexpress Ürünlerim Gümrükte Bekletiliyor
Aliexpress'ten ürün siparişi verdim gümrükte bekletiliyor sanki uçaksavar sipariş ettim. Bu ülkede hiçbir şey mi yolunda gitmez, gümrükte takılı kaldı.
Aliexpress Gümrüğe Takılan Ürün
Aliexpress'den aldığım gümrük ve vergi masraflarını ödediğim siparişim gümrük işlemleri tamamlanamadığı için, ürünüm06.10.22 tarihinde gümrüğe gelmesine rağmen işlem tamamlanamadı diyor 06.23.22 tarihi olmasına rağmen teslim edilmiyor. Konuyla ilgili kimseye ulaşamadım ve tarafıma hiçbir bilgi veril...
Aliexpress Ürün Elime Ulaşmadı
8150086652563902 Aliexpress' ten aldığım ürün teslim edildi mail mesajı geldi fakat elime ulaşmadı ve ürünümün nerede olduğunu görüntüleyemiyorum.
Aliexpress İade Süreci, Para İadesi, Ürün İadesi
Aliexpress'ten bir ürün sipariş ettim ve iade etmek istedim ancak satıcı pek yardımcı olmadı ve engel attı iletişime geçemiyorum. Aliexpress'e yazdım anket doldurdum ve aliexpress 3 gün içinde para iademi yaptı ancak urunu geri göndermeme dair bir mesaj gelmedi satıcı ile iletisim kuramıyorum aliexp...
Aliexpress Para İadesi Olmaması
Oğlumun aldığı ürün altı aya yakındır gelmedi. Tartışma açıldı ama iki iş günü içinde sorun çözülecek diye yazıldı ama iki ay oldu hala çözüm yok. Ulaşılabilecek hiçbir kapı yok. Müşteri hizmetleri koyla kesinlikle ilgilenmiyor. Derhal bir çözüm üretilmesini istiyoruz.
Aliexpress Siparişim Elime Ulaşmadı
Ürün gelmedi parayı peşin aldılar paramı geri iadesini istiyorum uygulaması İngilizce hiçbir şey anlaşılmıyor bir tane bizle adam akılı iletişime geçen bile yok bu uygulamaya yazıklar olsun bir de reklamı olacak yazık çok yazık geri verin.
Aliexpress İade Param Hesaba Yatmıyor
Aliexpress 2 adet telefon kılıfı aldım sonrasında iade ettim fakat hesabıma iadesi olmadı satıcıdan cevap gelecek dendi cevapta gelmedi. Ürünler elime ulaşmadan aldığım gün vazgeçtim iptal ettim paramı hesabıma geçirmiyor aliexpress maalesef ki nedense.
Aliexpress Paramı Geri Vermiyor
Aliexpress sitesinden bir gömlek aldım. Gömleği göndermişler sonra gömlek Çin tarafından satıcıya geri gitmiş Türkiye'ye gelmeden. Ben para iadesi istedim aylardır paramı iade etmiyorlar.
Aliexpress Sipariş Verdim, Ürün Yok Diyor Paramı İade Etmiyor
Saç kesme makinesi siparişi verdim. Parasını peşin kartımdan çektiler. Daha sonraki günlerde bana, bu siparişiniz kapalı dediler ve ürünü iptal edin dediler, bende ürünü iptal ettim. Ama kaç gün oldu bana para iadesi yapmadılar. Bana söylen ürün istediğin mağazaya söyle diyorlar. Bende onlar bu mağa...
Aliexpress Sipariş Kapalı Ama Para Çekmiş
Aliexpress siparişin kapalı diyor ama parayı çekti paramı nasıl geri alırım. Sipariş verdiğim sayfalarda yazdım ama onlar da bir şey yapmıyor 274 TL gitti boşa ...,...,...,...,...,...,...,...,...,...,...,...,...,...,...,...,...,...,...,...,...,...,...
Aliexpress Bilgim Dışı Para Çekimi
Aliexpress'ten bu sabah saat 07.05 te bilgim harici 3261 TL'lik meblağ banka hesabımdan çekilmiştir. Aliexpress firmasına ulaşamıyorum. Paramın geri ödenmesini istiyorum. Başka mağdurlar var midir? Geri dönüş bekliyorum. Çok nahoş bir durum yaşıyorum. Bekliyorum.
Aliexpress Farklı Ürün Gönderimi!
Ürün aldım, ilk üyelikte indirimli diye. Sadece bir teneke ve üstünde ürünün (tamir çantası) fotoğrafı geldi. Bu kadarı da olmaz denen cinsten. İademi istedim hala bir sonuç yok. Bir an önce bana paramı iade edin yoksa bütün mecralarda şikayetimi dile getireceğim!
Aliexpress Dijital Satıcılar Tarafından Yanıltıcılık
Kariyer.netten yaptığım ek-iş evden çalışma başvurularından bana dönüş sağlandı. Dönüş sağlayan ve benimle iletişime geçen şahıslar aliexpress ve Hepsiburada üzerinden satıcıların görevlerini tamamlamamı istediler. Görev yap para kazan da hesabıma para geçirilmesi için bir çok kez para istediler. Ve...
Aliexpress Satıcı Hesabı Sistemi Değiştiği İçin Hesap Açmama Sorunu
Aliexpress satıcısı olmak için bir ton evrak dosya parası verdim 2 ay önce marka yetki belgesi diye bir ek çıkartmışlar, sadece marka sahibi ve distribütörü olmak gerekiyormuş. Bunun yüzünden hesap açamıyorum ve bu dosya paraları az bir meblağ değil.
Aliexpress Gümrüğe Takılan Ürün
Ali expresten rg001859949cn numaralı siparişim gümrüğe takıldı. Vergi ücreti falan yoktu. Gümrüğe gittim yok ihracat olarak başvurun falan deniyor. Aldığım ürün dövme makinesi madem böyle sorun olacak bastan belirtin almayalım bütün günümü harcadım yardımcı olmuyorlar bu da cabası. Aldığım ürün dövm...
Aliexpress'den Aldığım Ürünün Takip Numarası İki Kişiye Verilmiş
Aliexpress den cep telefonu aldım, verdikleri takip numarası ile ürünün hareketlerini takip ettim, ürün ülkeye geldi fakat yurt dışından telefon girişi yasakmış ürün gümrükte kabul edilmedi, takip numarası ile takibe devam ederken bir baktım ürün başka bir kişiye teslim oldu görünüyor, gönderici fir...
Aliexpress Ürün Elime Ulaşmadı Paramı Alamıyorum!
8148102000136396 numaralı siparişim elime ulaşmadı, anlaşmazlık başlattım fakat hiçbir sonuca ulaşamadım 390 TL geri yüklenmedi ve paramı alamıyorum. (ürün bisiklet kaskı idi ve satıcı: dtmount E-ticaret Mağazası) Paramın tarafıma geri iadesini talep ediyorum.
Aliexpress Ürün Gelmedi Paramı İade Etmediler Karşımda Muhatap Biri Bile Yok
Ben telefon aldım 2500 TL sipariş verince hemen kestiler kartımdan 45 gün bekledim. Gümrük hatası veriyor ürün gelmedi ve paramı iade etmediler.
Aliexpress Gümrükte Kalan Sipariş
Ali expressi ilk defa bir sipariş verdim ve mağdur oldum. İki aydan fazladır bekliyorum ve takip et dediğimde gümrükte tutuluyor diyor. Müşteri hizmetlerine danıştığım zaman çalışma saatlerimiz 6 ile 8 arasındadır diyor. Üzerinden birkaç gün geçiyor gene cevap vermiyor..
Aliexpress Her Satıcı Kafasına Göre Vergi Koyuyor!
Her satıcı kafasına göre vergi koyuyor böyle bir tavizi devletimiz nasıl verir ya önüne gelen bizi yanıltıyor şaka mı bu? 100 TL Ürünün 100 TL vergisi nasıl olur biri açıklar mı? Ayrıca kargo bedelleri çok ama çok yüksek 150 TL Ürün fiyatı var gönderi mi 900/1000 arası bu sistem neden bu şekilde boz...
Aliexpress Sattığı Malın Arkasında Durmayan Firma!
Eran Tech Global Store adlı firmadan akıllı saat aldım fakat saat bozuk çıktı. Ürün ile ilgili bana olumlu dönüş yapılmadı. Sürekli oyaladılar. Şimdi ise mesajlarıma dahi cevap vermiyorlar.
Aliexpress Siparişim Elime Ulaşmadı Gümrük İşlemleri Tamamlanamadı
Aliexpress'den aldığım gümrük ve vergi masraflarını ödediğim LP00510808367493 takip numaralı siparişim gümrük işlemleri tamamlanamadığı için, ürünüm 1 aydır teslim edilmiyor. Konuyla ilgili kimseye ulaşamadım ve tarafıma hiçbir bilgi verilmedi. Gereğini bilgilerinize arz ederim.