Talha sonuçtan hiç memnun değil

Alfa Romeo Servis Ve Müşteri Hizmetleri Memnuniyetsizliği

26 Haziran 2024 19:07

24.06.2022 tarihinde 0 km Alfa Romeo Veloce aracımı Beylikdüzü Otokoç'tan aracımı sorunsuz bir şekilde teslim aldım. Bursa'da ikamet ettiğim için yetkili servis konusunda Bursa Mengerler Alfa Romeo servisiyle muhatap olmak zorunda kaldım. Servisle alakalı yaşadığım problemleri Alfa Romeo İlgi Merkeziyle de 4-5 sefer paylaştım ve hiçbiri neticelenmedi. Aracımın ilk servisinde herhangi bir problem yaşanmadı fakat daha sonraki servislerde inanılmaz bilgisizlik ve umursamazlıklarla karşılaştım. Bunları Alfa Romeo İlgi Merkezi'yle de paylaştım ama hiçbir geri dönüş sağlanmadı. İlgili servisin, servis müdürüyle konuştuğumda ve şikayetlerimi aktardığımda ise "Ben sizin yaşadıklarınızdan memnuniyetsiz olacağınız herhangi bir şey anlamadım." dedi. Daha yeni yaşadığım bir olayı sizlerin takdirine bırakmak için yazıyorum. Aracım 60.000 kilometrede ve son rutin bakımına bugün girdi. Aracın ön fren diskleri, ön fren balataları, arka fren balataları, v kayışı değişimleri için toplamda 55.000₺ gibi bir fiyat talep ettiler. Binbir minnetle istediğim proforma faturasında ise ön fren balatalarının, ön fren disklerinden daha pahalı olduğu dikkatime çarptı. Servis yetkilisi çok iyi bir fiyat verdim demesine rağmen indirim oranını proformada belirtmeyip benim isteğim üzerine indirim yüzdesini ve tutarını da ekledi. Ayrıca rutin bakımları için 11.000₺'lik bir fiyat ödedim, normalde bujilerinin de bu kilometrede değişmesi lazım fakat komik bir şekilde ellerinde buji olmadığını söylediler bu yüzden de buji değişimi olmadı. Eğer ki buji değişimi olsaydı parça 27.06.2024'te ellerinde olacaktı. Balatalar için de aynı şeyi söylediler. Aynı rutin bakımı için 25.06.2024 günü sabah 10.30'da teslim ettiğim aracımı ise yoğun olmalarına rağmen bana o saate randevu verdiklerinden ve yoğunluğu bahane ettikleri için 26.06.2024'te akşam saat 17.00 civarlarında teslim aldım. Randevu sistemleri "Ara, ertesi sabah gel." olduğu için neredeyse 2 gün arabasız kaldım, aynı zamanda bu süreçte mağduriyetinizi gidermek için herhangi bir servis imkanı ve ikame araç servisi de verilmiyor. 2500 karakter sınırdan kaynaklı yaşadığım bütün sorunların hepsini buradan anlatamıyorum, fakat tüketiciler için en azından biraz fikir oluşması adına bunu paylaşıyorum. Bursa Mengerler Alfa Romeo Servisi'ne gitmemeye gayret gösterin. Alfa Romeo ise maalesef ki marka değerini yetkili servis yetersizliklerinden dolayı düşürmekte ve müşterisinin şikayetlerini değerlendirmemektedir.

12 Ağustos 2024 17:07

21 Aralık 2023 tarihinde 2022 model Alfa Romeo Giulia aracımın vites topuzunda kılcal bir çatlak tespit edip Bursa Mengerler Alfa Romeo servisine bu parçanın garantiden değişmesi için bir talep oluşturmak istediğimi söyledim. Oluşturduğum talep sonrasında parçanın fotoğrafı çekilip, fotoğrafları ekte bulabilirsiniz, Fiat'ta garantiden sorumlu birimde bulunan bir mühendise atıldığını ve bu mühendisin parçayla alakalı bir durum olmadığını söylediğini aktarmış. 22 Aralık 2023 tarihinde gelen bu bilgilendirme bana 6 Ocak 2024 tarihinde benim servise durumun akıbetini sormam üzerine ve herhangi bir resmi raporlama olmadığı için, rapor veya tetkik raporu istemem üzerine, rapor kanıtı maksadında kendilerine yollanan emaili bana ilettiler. Bu mühendis parça tetkikini haybe çekilmiş bir fotoğraftan nasıl anlıyor (ekte mevcut) ve kullanıcı hatası olduğunu bildirebiliyor? Herhangi bir raporlama veya Elle tetkik yapılmadan böyle bir şey nasıl anlaşılabilir? Aynı arkadaşa fotoğraf üzerinden sahte para tetkiki yaptırtmak gibi bir şey bu yani. Aynı zamanda yetkili servis müdürü darbeye bağlı olabileceğini söyledi. Fotoğraflardan görüldüğü üzere darbeye bağlı bir çatlak yok. Olsa içeriden dışarıya şişme değil kırılma gerçekleşirdi, basit fizik kuralları bu savımı destekleyebilir. Bunun üzerine aracımın garantisi devam ederken tekrardan başvurdum ve herhangi bir geri dönüş alamadım. Vites topuzunda bulunan çatlak ilk talebimden ve şikayetimden sonra git gide büyümüş durumda. Hala daha beni ne markadan ne de servisten doğru dürüst sallayan yok. Yurt dışında bulunan diğer araç sahiplerinin de aynı sorunla karşılaştığını ve bu parçanın garanti kapsamında değiştiğini paylaşmışlar. Aynı zamanda başvurdukları yetkili servisler ise bu şikayetlerin daha önceden geldiğini ve değişim sağlandığını müşterilerine aktarmışlar. Bu buraya yazdığım ikinci şikayet, müşteri memnuniyet merkezinden kaç tane şikayet bıraktığımı zaten hatırlamıyorum bile. Halen daha çözüme ulaşmış değil. Daha yetkili birilerine ulaşmak istiyorum, onu yapamayız bunu edemeyiz diyorlar. Müşteri memnuniyet merkezinden arayan arkadaşlar işi bırakıp başkasına dosya aktarımı yapmıyorlar ve dosya olduğu gibi kalıyor. Ben daha ne yapmalıyım gerçekten anlayamıyorum. Alfa Romeo gibi bir markanın bu ülkede tercih edilmemesinin nedenini aracı alıp servis ve servis sonrası çekilen eziyetlerden dolayı çok iyi bir şekilde anlamış oldum. Alfa Romeo araçları değil, Alfa Romeo Türkiye ve yetkili servisleri pişmanlıktır.

1723471314441.ekran-resmi-2024-08-12-165201-kopyasi.jpg
26 Haziran 2024 19:00

27 Haziran 2024 10:21 (Şikayetten 15 saat sonra)
08 Ağustos 2024 16:22

26 Haziran 2024'te yazmış olduğum şikayetimle alakalı uzun süren müşteri hizmetleri görüşmeleri sonucunda halen daha (! ) olumlu bir gelişme yaşanmamakla beraber, süreci yönetmek için iki farklı kişi atanmış olmasına rağmen marka tarafından sorunum çözüme ulaşmamıştır. Sizleri kime şikayet etmeliyim artık? Gerçekten inanılmaz bir çözümsüzlükle beni baş başa bıraktığınız için çok teşekkür ederim. Markanızı sadece araçlarınızın güzelliğinden dolayı tercih ettiğimi belirtmek isterim. Cevabınızda söylediğiniz geri dönüşlerimin değerliliği sizin hiç ama hiç umrunuzda değil. Alfa Romeo'nun hiçbir müşterisi umurumda değil. 1 ay geçti ne servisten bir yetkili ne de Alfa Romeo'dan bir yetkili benimle somut bir şekilde görüşme sağladı. İnanılmazsınız.

24 Ekim 2024 17:07

Halen daha bir gelişme yok, garanti sürecine bakan yetkili beyefendi hala daha parçayla alakalı olmadığını söylüyor. Bugün bir de utanmadan kullandırtmadıkları garanti için uzatma teklifinde bulundular. Midemi bulandırıyorsunuz!

21 Ocak 2025 18:22

Halen daha hiçbir gelişme yok.

Hikmet sonuçtan hiç memnun değil

Alfa Romeo Servisindeki İletişim Ve Maliyet Sorunları

15 Ocak 2025 11:54
Mehmet sonucu yetersiz buldu

Premium Hizmet Beklentisi, Hayal Kırıklığına Dönüştü

30 Ocak 2025 20:22
Sait sonuçtan hiç memnun değil

06 Ağustos 2024 20:53
Alfa Romeo Tonale Servis Sürecinde Yaşanan Sorunlar
Yusuf sonuçtan hiç memnun değil

Alfa Romeo Otokoç'tan Aldığım Alfa Giulia Aracımda Yaşadığım Sorunlar!

26 Ağustos 2023 15:14

Opel Corsa'nın Gizli Ayıplı Motor Sorunu Ve Yetersiz Çözüm Teklifi