A101 Volta Vsm Plaka Sorunu

12 Mayıs 2023 15:03

A101 online mağazasından, Volta vsm ® elektrikli bisiklet aldım. 18.03.2023 tarihinde A101 şirketi tarafından 30 gün içinde ruhsat ve plaka tescil yapılması ile ilgili tescil belgesi hazırlanmış olarak kargo ile bana geldi. Belgede araç gücü 1 KW olarak belirtilmiştir. Bu yanlış beyanla hazırlanmış tescil belgesi beni kanunen ruhsat ve plakası olan ve ayrıca 2 yılda 1 fenni muayene yaptırmam gerekli güçlü bir elektrikli motorsiklet sahibi durumuna dönüştürmüştür. E-Devlet'te ve gelen belgede üzerimde plakası belirlenmiş durumda. Ayrıca yanlış beyan sadece güç olarak da değil, sahiplenme tarihinde de vardır. E-Devlet'te sahiplenilen tarihi 25.04.2023 olarak yanlış tarih belirtilmiş durumda fakat benim aldığım Volta ® vsm ® elektrikli bisiklet 220 watt (0,22 KW) motor gücünde, pedallı, hızı maksimum 25 km/saat olan, menzil mesafesi 30-40 km olan Elektrik motorlu bisiklet statüsünde, Volta üretici şirket Teknik uygunluk belgesinde belirtilmiştir. Bu şekilde plaka tescili olması gereken güç Karayolları trafik kanununa göre 249 watt (0,25 KW) ve üstünde yani benim hiçbir şekilde plaka tescil yaptırmam gerekmiyor. T. C. Karayolları Trafik Kanununa göre (rg-17/4/2015-29329) Bununla ilgili mağduriyetimin giderilmesini ve gerekli düzeltmelerin satıcı A101 şirketi tarafından yapılmasını istiyorum.

profile profile profile
15 Mayıs 2023 15:25

Uygunluk belgesinde bile 0,22kw olarak belirtilmiş ruhsatta 1kw bu resmen insanları kandırma

Yorumlar (7)

Erdoğan
Erdoğan

Aynı sıkıntı bende de var. E devlet ten Tüketici Hakem Heyeti'ne müracaat ettim. Beklemedeyim. 21.01.2024 geçici tescil belgesinin süresi doluyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. A101 den başka bunu yapan kimse yok herhalde. Bu şikayetleri A101 herhalde hiç önemsemiyor ve insanları zor durumda bırakiyor. Hiçbir yetkilide çıkıp bu konu ile ilgile A101 e yaptırımda bulunmuyorlar.

İbrahim
İbrahim

Merhaba hocam 13 martta davam var. 1 yıldır bu saçmalıklarla uğraşıyorum. Acilen mahkeme ve heyet kararlarını" [email protected] "adresime atabilir misiniz? Emsal karar olacağından mahkemede çok işime yarayacak. Ben geçen sene önce Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdum. Hakem Heyeti yetkisizlik, görevsizlik kararı vererek ilginç bir şekilde başvurumu reddetti. Hemen Tüketici Mahkemesi'ne dava açtım. 13 martta duruşmam var. Mahkeme kararlarını [email protected] email adresime yollarsanız çok memnun olacağım.

Ali
Ali

Merhaba Sorun çözümü oldu mu yoksa plaka mı çıkardınız?

Economic

Yapmanız gereken öncelikle Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurmaktır. Olumlu sonuç aldığında onlar öncelikle yürütmeyi durdurma kararı aldıracaklar ve de aldırıyorlar sonra da Tüketici Mahkemesi'ne veriyorlar. Sonuç; ben tüm bu aşamalardan geçtim elimde olumlu sonuçlu hem heyet hem de mahkeme kararı var ama geçici plaka iptal işlemini yapmadılar yakında emsal olsun diye mahkeme karar belgelerini yayınlayacağım mağdur olan herkes faydalansın diye ama hukuken sorumluluğum kalmadı artık düzeltmezler ise tazminat davasıda açacağım

İyi günler bu olay benimde başıma geldi. Bir çözüm bulabildiniz mi?

Maalesef bulamadım trafik tescil bile 1kw yazılmış dönüşü yok dedi

Murat