Ümit sonuçtan hiç memnun değil

Yataş Yatakta Çökme Sorunu Ve Müşteri Hizmetleri Hayal Kırıklığı

13 Aralık 2024 22:46

22.12.2023 tarih ve 1101228302 numaralı sipariş formu ile ödemesini yaptığım 31.01.2024 tarihli fatura ve aynı tarih ile tarafıma teslim edilen Yataş Yakacık mağazasından 7.649 TL bedel ödeyerek satın aldığım ve 85 yaşında 45 kg ağırlığında annemin kullandığı 120x200 ölçülerinde Blue Star model yatağın (Enza loreto 120x200 karyola ile kullanılmakta dır.) 10 ay içerisinde yazlık ve kışlık yüzeylerinde çökme meydana geldi.

Servis kaydı (Merkez servis) oluşturdum. 3 iş günü içerisinde randevu için aranacağım söylendi fakat hiçbir şekilde aranmadım. Ardından bir haftalık süre sonunda ben aradım. İki gün sonrasında toplam (9 gün) Merkez servisten geldiler. Her iki yüzeyde de çökme olduğunu tespit ettiler. Ürünü tamir etmek için alacaklarını 15 gün içinde yedek parçanın Kayseri fabrikadan geleceğini 3 günde onarım olacağını toplamda 18-20 gün aralığında tamir edilip teslim edileceğini belirttiler.

Ben de ürünün 45 kilogram bir insan tarafından günde 8 saat kullanımla bu kadar kısa sürede deforme olmasının kabul edilebilir bir şey olmadığını ürünün yenisi ile hatta bir üst modeli ile değişimini istediğimi belirttim. Tarafıma 2-3 gün içerisinde dönüş yapılacağı belirtilmişti. Bu talebimin kabul edilmediğini 4-5 gün sonrasında ben arayarak öğrendim. Hiçbir şekilde tarafıma bilgi verilmedi.

30 yılı aşkın süredir Yataş müşterisiyim. 85 yaşındaki annemi 20 gün boyunca nerede yatıracağımı bilemiyorum. Buradan iletmek isterim. Tüketici kanunun biz tüketicilere vermiş olduğu haklarımı sonuna kadar kullanacak ve gerekli müracaatı da Tüketici Hakem Heyeti'ne yapacağım. Aşağıda servis tarafından hazırlanan raporu da paylaşıyorum.

Bugün tarihi itibariyle bir daha Yataş ürününü satın alacağımı da sanmıyorum.

16 Aralık 2024 08:03 (Şikayetten 2 gün sonra)

Değerli Müşterimiz, Öncelikle firmamızı tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Başvurunuz ile ilgili olarak çözüm merkezimiz sizinle en kısa sürede iletişime geçecektir. Saygılarımızla, Yataş Grup

16 Aralık 2024 13:01

Sevgili Yataş, bu süslü sözleri bir kenara bırakıp 85 yaşında 45 kilogram annemin kullandığı yatağın 10 ayda (ki bunun 2 ayı yaz tatili sebebiyle kullanılmamıştır.) Her iki yüzeyinin de yani yazlık kışlık kısımlarının çökmesini bu çökmeye de elyaf çökmesi denilmesini nasıl açıklamak lazım? Elyaf çöker mi? Saç telinin kırkta bir inceliğinde içinde hava ihtiva eden endüstriyel malzeme... Çökerse neden çökmeyeni kullanılmamıştır? Elyaf çöktüyse yatak nasıl çökmüş görünüyor? Üstelik gelen yay seslerini de hiç hesaba katmıyorum. 45 kilogram ağırlığa toplamda 8 ay mukavemet edemeyen blue Star model yatağınızı evden alacaksınız 15 gün malzeme bekleyeceksiniz 3 günde onaracaksınız 18-20 gün sonra teslim edeceksiniz ben de 85 yaşındaki annemi bu hizmet şekli ile herhalde çivili tahtada yatırırım. Yani kısacası 30 yılı aşkın müşteriniz... Sizdeki değerli müşteri kavramı bu ise, bu saatten sonra değerli müşteri olmayı istemiyorum. Bu sabah 08.05'te aranıyorum Duşta mıyım? Uyuyor muyum? Yoksa sizinle beraber mesaiye başlamam mı gerekiyor? Kimse düşünmüyor! Bunları şikayet var üstünden yazınca, değişim talebimin dahi reddedildiğini ben aramadan bildirmeyen müşteri hizmetleriniz her nedense 08.05'te hizmet verme arzusuyla beni arayabiliyor. Kısacası, 120 X 200 ebadında blue Star yatağınızı değiştirmenizi ve hatta bir üst modeli ile değiştirmenizi talep ediyorum. Zira 8 ayda bu hale gelmiş yatak tamir edilse bile bir fayda sağlayamayacağım kanaatindeyim.

27 Aralık 2024 22:37

Bu tarihe kadar tarafıma ulaşan firma yetkilisi, müşteri temsilcisi olmamıştır. Dolayısı ile mağduriyetimizin giderilmesi için Tüketici Hakem Heyeti'ne müracaat ederek, çıkacak kararı bekleme ve bir daha asla ve asla Yataş markası, markalarını satın almama kararı aldık. Hoşça kal Yataş!

07 Mayıs 2025 10:03

İyi ki varsın şikayet var Ve iyi ki varsın Tüketici Hakem Heyeti. Yasal faizi ile birlikte ücret iadesi aldım. Çökmüş yataklarını iade aldılar ve ebediyete kadar Yataş la işimiz bitti

Garanti Kapsamındaki Yatakta Çökme Sorunu Ve Müşteri Hizmetlerinden Yanıtsızlık

Özhan
30 Ekim 2025 11:58
Tarkan sonuçtan hiç memnun değil

Yataş Yatakta Çökme Sorunu Ve Ücret İadesi Beklentisi

Tarkan
06 Şubat 2025 14:38
Yataş Yatakta Çökme Sorunu Ve Ücret İadesi Beklentisi
Fatma sonuçtan hiç memnun değil

Yataş Ayıplı Ürün / Yatak Satışı, Değiştirilmemesi

Fatma
28 Mayıs 2024 13:42
Yavuz sonuçtan hiç memnun değil

Yataş Deforme Yatak Hatalı Ürün

Yavuz