Kenan sonuçtan memnun

THY Primefly Ücretsiz Değişiklik Yalanı

05 Aralık 2023 10:24
Kenan'ın Teşekkür Mesajı
“Uzun süren uğraşlardan sonra yetkili bir birim konuyu inceledi ve kendi sistemlerindeki bir hatadan kaynaklanan bir durum olduğunu tespit etti. Maalesef yeni bilet almış bulunmuştum ancak telafisi için ellerinden geleni. Teşekkürler... yaptılar.”

TK-992916416 numaralı, 31 Ocak dönüş tarihli Primefly biletine sahibim. Primefly tercih etmemin tek nedeni, Türk Hava Yolları'nın satın alırken sunduğu 'Ücretsiz değişiklik hakkı'. Bileti esnek olabilmek adına Eylül ayında 6.679,39 TL ödeyerek, önemli bir fark (1.000-1.500 TL) vererek Primefly olarak almıştım.

Bugün bileti 23 Aralık gidiş, 31 Aralık dönüş olacak şekilde değiştirmek istediğimde, 6.408,84 TL fark ödemem gerektiği belirtildi. Aynı bileti sıfırdan almaya çalıştığımda ise fiyat 9.939,23 TL idi, yani aradaki fark aslında 9.939,23 - 6.679,39 = 3.259,84 TL olmalıdır; bundan yüksek bir ücret talep edilmemeli.

Çağrı merkezini aradığımda, 6.408,84 TL'nin 'Sınıf farkı ücreti' olduğu söylendi ancak bu yanıtı kabul etmiyorum. İki bilet arasındaki farkı yukarıda hesapladım, şarj edilmeye çalışılan ek 3.200 TL için hiçbir açıklama yapılmadı. Uçakların vergisi aynı, yakıtı aynı, biletler arasındaki fark belli, ancak istenen fiyat 6.408,84 TL.

Ücretsiz değişiklik için önce Primefly ücreti ödedim, üzerine neredeyse bir bilet fiyatı kadar daha talep ediliyor. Türk Hava Yolları'ndan. Tüm biletlemelerimi özellikle esnek olmamız gerekli olduğu için Primefly olarak alıyoruz, ancak kullanmak istediğimiz özelliğin hiçbir işe yaramadığını, aksine bizden ekstra ücret almak için yapılan bir yanıltma tekniği olduğunu düşünüyorum. Bunu önceden bilseydim, Extrafly ya da Ecofly olarak da alabilirdim, çünkü değişiklik yapmak istediğimde Türk Hava Yolları yine bir bilet parası talep ediyor.

Çok sadık birer Türk Hava Yolları müşterisiyiz ve sık sık uçuyoruz. İleriye dönük birden fazla bilet alıp, hepsini Primefly olarak kestirdik. Ancak bu durumun çok yanıltıcı olduğunu ve kandırıldığımızı hissediyorum.

Türk Hava Yolları'na üç kez şikayet talebinde bulunmama rağmen sürekli ezber cevaplarla karşılaştım, hiçbir matematiksel açıklama yapılmadı.

Primefly bilet sistemi tamamen bir yanılsama üzerine kurulu gibi görünüyor.

10 Ocak 2024 23:19

Tatjana sonuçtan hiç memnun değil

THY Bir Bilet İçin İki Kez Ücret Alıyor

Tatjana
06 Aralık 2023 10:13
Önder sonuçtan hiç memnun değil

THY - Primefly - Bilet Değişikliği İçin Ekstra Ücret

Önder
01 Ağustos 2023 16:05
THY - Primefly - Bilet Değişikliği İçin Ekstra Ücret

Canan
20 Aralık 2024 18:13
THY Bilet İadesi Ve Değişiklik Sorunu
Velide sonuçtan hiç memnun değil

Velide
28 Temmuz 2023 08:37