Cevdet sonuçtan hiç memnun değil

THY Kendi Web Sitesinde Sunduğu Bagaj Hakkımı Elimden Alıyor!

06 Temmuz 2024 19:33

THY resmi web sayfasından kendim için, 9.7.2024 İstanbul - Berlin gidiş ve 30.7.2024 Ljubljana - İstanbul dönüş bileti satın aldım. Gidişte extrafly seçeneği, 8kg kabin bagajı + 23kg bagaj hakkı içeriyordu ve bunu seçtim. Dönüşte bu defa ecofly seçeneği 8kg kabin bagajı + 23kg bagaj hakkı içeriyordu, bunu seçtim. THY bilet bilgilerimi e-postama gönderdiğinde dönüşteki 23kg bagaj hakkımın olmadığını fark ettim ve geri bildirim oluşturarak itiraz ettim. 19.6.2024 tarihinden beri geri bildirim > cevap sarmalında bırakıldım ve sistemin bana verdiği dönüşteki 23kg bagaj hakkımı elimden alıyorlar. Bugün dahi benim uçuşlarımda gidişte extrafly ve dönüşte ecofly seçildiğinde, her iki uçuşta da 8kg+23kg bagaj hakkını THY kendi web sitesinde yolculara sunuluyor. Bu arada aynı uçuşlar için arkadaşıma da bilet aldım. Onun için gidiş ve dönüşte ecofly seçtik ve her iki uçuşta yalnızca 8kg kabin bagajı hakkı tanındı. Arkadaşım için sorun yok. Fakat ben gidişte extrafly seçtiğimde THY dönüşte 23kg bagaj hakkını ecofly'da veriyor. Ben ne yapabilirim. Üstelik web sayfa görüntüsünü birkaç defa kendilerine göndermeme rağmen haksız ve olumsuz yaklaşımları değişmedi. Nerede hata yaptığı soruyorum, net bir cevap alamıyorum. İlgilisiyle telefon görüşmesi yapmak istiyorum fakat bu yaklaşımıma cevap vermiyorlar. Bilet alırken izlediğim yolu nazikçe kendilerinin de kontrol etmelerini rica ediyorum, umursamıyorlar. Bugün 6.7.2024 ve saat 19:07, uçuşumuz çok yaklaştı, fakat ilgililer her geçen gün artan stresimi ifade etmeme rağmen dikkate almıyorlar. THY web sitesi bana hak tanıyor, sonra da dönüşte 23kg bagaj hakkım elimden alınıyor! THY'na bu durumu yakıştıramadığım gibi kendim de bu haksızlığı hak etmiyorum. Bir an önce hakkımın iade edilmesini THY Yönetimi'nden talep ve rica ediyorum. Lütfen acil hareket ediniz!.

Yorumlar (5)

Ayşenur

Teşekkür ederim deneyeceğim. Eğer karşılık alamazsam Tüketici Hakem Heyeti'ne gitmeyi düşünüyorum

Ayşenur

Evet daha uçuşumuz gerçekleşmedi öylesine bilet kontrolü yaparken fark ettim. Oysaki bileti alırken böyle bir ibare yoktu. 45 günlük bir seyahate çıkacağız tabii ki göz göre göre bagaj hakkı olmayan bileti almayız. Ama bu konuda haklı olduğumu nasıl kanıtlayacağım bilmiyorum. THY destek ile görüştüğümde bazı ecoflyda bagaj hakkı olduğunu bazısında olmadığını söyledi kendileri bile bilgi sahibi değiller bu konuda. Şimdiden gidiş biletine iki kişi 14 bin tl ödedik ekstra bagaj için. Dönüşte de mecbur alacağız ve sadece bagaja 30 bin tl ödemek istemiyoruz. Tavsiye verebileceğiniz bir konu varsa çok sevinirim🙏🏻

Cevdet

Bilet alırkenki durum şimdi görünmüyorsa eğer, görüntü yok demektir elinizde. Yine de ben olsam, durumu anlatan bir mesajı, THY web sayfasındaki müşteri ilişkilerine, cevap alana kadar periyodik olarak yazardım. Aynı zamanda çağrı merkezini de periyodik olarak arayıp şikayet numarasını belirterek halen cevap beklediğimi söylerdim. Yılmadan bu durumu sürdürürdüm. Tabi tüm bunlar insanı strese sokuyor ama yapacak bir şey bırakmıyorlar. Başka bir yol aklıma gelmiyor. Umarım sorununuz kısa zamanda hallolur.

Ayşenur

Yaşadığınız sorunun benzerini yaşadık. Geri dönüş alabildiniz mi acaba? Veya Tüketici Hakem Heyeti'ne gittiniz mi?

Cevdet

O günlerde her gün aradım, her gün yazdım, uçuşuma 5-6 saat kala biletime bagaj hakkı tanımladıklarına dair bir e-posta aldım ve sorun bu şekilde çözüldü. Fakat çok uğraştırdılar, hiç umursamadılar, oysa ki o tarihte haklılığımı destekleyen kendi sayfalarının görüntüsünü birkaç kez kendilerine göndermeme rağmen çok üzdüler. Yaşadığım stresi anlatamam. Sizin yaşadıklarınız da bagaj haksızlığı yapmalarıyla mı ilgili? Umarım kısa zamanda çözersiniz!

Umut sonuçtan çok memnun

Umut
24 Nisan 2024 13:28
Çetin sonuçtan hiç memnun değil

Çetin
24 Mart 2025 16:15