THY Bizim Bineceğimiz Uçak İçin Son Çağrı Anonsu Yapmadı

Güneş
21 Aralık 2023 22:41

21 Aralık 2023'te saat 01.50'de olan uçuşum için üç saat önceden İstanbul Havalimanı'na ben ve arkadaşım giriş yaptık. Saat 00.20'de hangi kapıdan bineceğimiz belli olur olmaz o kapıya doğru yürümeye başladık. Yürüme mesafemiz en fazla 15dakika olsa saat tam 00.35'te uçağa alınacağımız kapının önündeydik. Arkadaşım bir iki işini halletmek üzere eşyaları bırakıp yanımdan uzaklaştı bense kapıya çok yakın bir koltukta kapıların açılmasını beklemeye başladım. Kapılar açıldıktan sonra önümdeki sıranın azalmasını bekledim. Sıra biraz azaldıktan sonra (çok ağır ilerliyordu sıra) ben de arkadaşımla birlikte sıraya girdim. Sırada biraz bekledikten sonra bulunduğum sırada en öndekilerin son anda önünde buluğu kapıdan değil hemen onun sol tarafındaki (F17) kapıya yönelerek oradan giriş yaptıklarını gördüm. Benim giriş yapacağım (F18) kapıya baktım hemen orada 15-20 kişinin görevlilere bir şeyler anlatmaya çalıştığını gördüm ve hemen biz de oraya doğru gittik. Oraya doğru giderken birden ekranda büyük harflerle closed... Yazdığını fark ettim ve başımdan kaynar sular döküldü. Görevlilere en başından beri sırada olduğumu anlatmaya çalıştım ama maalesef inanmadılar. Oradaki diğer 15-20 insanın da görevlilerle benzer bir tartışma yaptıklarını duydum. Hepimiz neden son çağrı anonsu yapılmadığını soruyorduk ama aldığımız cevap 'burası sessiz Havalimanı burada anons yapılmaz' oldu. Biz vaktinde oradaydık, kayıtlar incelendiğinde bu görülecektir zaten. F17 kapısının yolcularının yapmış olduğu düzensiz sıranın F18 kapısının önüne kadar taştığı da görülecektir o kayıtlarda. O son çağrı anonsu kapı önünde yapılsaydı biz bu kadar mağdur olmayacaktık. Bu yaşanan sorun için oluşturduğum feed back dosyasında diğer yaşanan her şeyi de tüm ayrıntılarıyla yazmaya çalıştım. Gerekirse o belgeyi de buraya yükleyebilirim.

thy-bizim-binecegimiz-ucak-icin-son-cagri-anonsu-yapmadi-1.docx

Furkan sonuçtan hiç memnun değil

Furkan
15 Şubat 2024 15:04
Emirhan sonuçtan hiç memnun değil

Emirhan
26 Temmuz 2023 10:47
Osman sonuçtan hiç memnun değil

Osman
10 Ocak 2024 18:57
THY Bilet Satışı Doyumsuzluğu
Fatma sonuçtan hiç memnun değil

Fatma
31 Ağustos 2023 01:40