20 Aralık 2024 18:13

16.01.2025 tarihinde dönüş olacak şekilde eşimin kız kardeşine IST-BOG yurt dışı gidiş dönüş bileti satın aldım. Kolombiya'dan gelişi gerçekleştirdiler. Dönüş tarihindeki bileti ise, esneklik olma ihtimaline karşı, Primefly olarak satın aldım. Bileti dönüş tarihinden önce iptal etmek istediğimde iptal edilemeyeceğini, sadece açığa alınabileceğini belirttiler ve onda da geliş gerçekleştiği için uçuşumuzun kaçırılmış sayılacağını ve 260 USD ekstra ücret ödeteceğini ama biletin açıkta kalacağını söylüyorlar. İptal etmek istersem de Ecofly'a göre iade edileceğini söylediler. Yani 57 bin TL'lik bilet için bana 2.500 TL iade ediyorlar. Bilet aldığım yerde ücretsiz iade ve kesintisiz değişiklik özelliği mevcut. Bilet satın alırken talimatlara uyup satın aldık ve defalarca kontrol ettim. Ben THY'nin kurallarını tahminlerle bilemem. Ne yazıyorsa ona göre ilerlemesi lazım. Varsayımlarda bulunarak bilet almıyoruz. Eğer gidiş dönüş aldığımda ücret iadesi değişecek ise bana ona göre şartlar sunması gerekir. Çağrı merkezindeki çalışan bile sesi açık unutup arkadaşına 'ama toplamı iade olmalı' diye soruyorsa, çalışanı bile mantıklı bulmuyor. Ama bana yapılan açıklamalar şu şekilde: 'Gidiş biletiniz Ecofly ve dönüş biletiniz Primefly olduğu için düşük paket olan Ecofly kuralları baz alınır' şeklinde bir durum belirtiyorlar. Nerede yazıyor diyorum, kurallar öyle diyor. Ben THY çalışanı mıyım? Siz bile bilmiyorsunuz net, biz nasıl bilelim. Bana Primefly bileti neden sattınız o zaman? Geri bildirim formumu doldurmamı istiyorlar. Dolduruyoruz, 2-7 iş gününde cevap vereceklerini belirtiyorlar. Alırken online bilet almamızın sebebi zamandan tasarruf etmek, THY'ye yakıştıramadım, böyle ucuz hesaplara ihtiyacı olmayan bir şirket. Tüm hukuki haklarımı kullanacağım. 3 aylık bebeğim var benim ve bunlarla uğraşmak zorundayım ve 55 bin TL az para değil, yazık. Konuyla ilgili umarım yardımcı olabilecek birini bulurum.

20 Aralık 2024 21:31

Tekrar başka bir müşteri temsilcisi ile görüştüm bırakın iadeyi, değişiklik veya açığa alma bile yapamadığımı söyledi bana seçerken uyarı geldiğini söyledi ama uyarı falan çıkmıyor asla. Tekrar tekrar kendim denedim uyarı falan çıktığı yok.

Ahmet
Ahmet

Aynı problem aynı süreci yaşıyorum şu anda. Bu sorunu yaşamış kişilere ulaşmaya çalışıyorum. Çağrı merkezinde 4-5 farklı görüşme ve farklı cevaplar. Bunlar mahkeme de delil olarak dinlenecektir. Hukuk mücadelemde maddi manevi tüm haklarımı arayacağım.

Aslihan sonuçtan hiç memnun değil

Aslihan
16 Temmuz 2024 14:31
Kenan sonuçtan memnun

Kenan
05 Aralık 2023 10:24
"Uzun süren uğraşlardan sonra yetkili bir birim konuyu inceledi ve kendi sistemlerindeki bir hatadan kaynaklanan bir durum olduğunu tespit etti. Maalesef yeni bilet almış bulunmuştum ancak telafisi için ellerinden geleni. Teşekkürler... yaptılar."
Belgin sonuçtan hiç memnun değil

Primefly Paketinde Yanıltıcı Bilgilendirme Ve Ekstra Ücretler

Belgin