Engelli Yolculara Eşitlik Sağlanmayan Online Check-in Sorunu

Ahmetcan
10 Ekim 2024 11:35

Ayrımcılık ve ötekileştirme

Merhaba,
Ben böbrek nakli olmuş engelli bir bireyim. Herhangi bir bedenen ve fiziki engelim mevcut değil. Bir sorunum var ve bunun haksızlık ve ötekileştirme olarak yorumlamama neden oluyor. 5 Senedir Türk hava yollarından online olarak bilet alıp, online check-in yaparak uçuşlarıma biniyordum. Bir gün önce olan uçuşum için online check-in yapmak istediğimde engeli birey olduğum için online check-in yapmama sistem izin vermedi, sadece kontuardan check-in yapabileceğim söylendi. Prim fly paketinde benim koltuk seçme hakkım var ve kendim istediğim koltuğu seçebiliyorum. Kontuarda benim bilet seçme hakkım olduğunu söyledim ama görevli bana uçağın dolu olduğunu kendisinin belirttiği yerde gitmem gerektiğini söyledi. Engelli bir yolcu ile normal yolcu arasında ki insanı olarak bir fark olmadığını, online check-in hakkının bütün bireyler için eşit olduğunu düşünüyor. Özellikle bireyler arasında ki bu ayrımcılığın sağlık sorunu olan insanları diğer bireyler tarafından ötekileştirdiğini Türk Hava Yolları adına kabul edilebilir bir şey olduğunu düşünmüyorum. Daha öncesinde ki biletlemede bu sorun yoktu acaba sistemsel bir sorun mu diye kontrol ettim ki sonuç yine hüsran ve ayrımcılık yapılıyor. Engelli bireyler online olarak check-in yapılmasına izin verilmiyor. Kurumun gerekçesi nedir?

profile profile profile

16 Kasım 2024 20:13

Engelli Yolculara Online Check-in Engeli Ve Mağduriyet

Özkan
15 Temmuz 13:34
Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

THY Engelli Yolcu Ve Yer Hizmetleri

19 Temmuz 2023 07:51