Fatih sonuçtan hiç memnun değil

Renault Captur EDC Şanzıman Hatası (Vites Kutusu Kontrol )

12 Eylül 2024 13:19

Renault Captur 1.2 Benzinli 2015 model arabam ^^Vites Kutusu Kontrol Ettirin^^ hatası vermeye başladı. Eşim ve çocuğum okuldan gelirken yolda kaldılar, internetten yardım alarak bir yöntem uyguladılar ve (kontağı kapatıp biraz bekleyince) eve kadar dönebildiler. Sonrasında aracın 2-4-6 ve geri vitese geçmediği ve şanzıman kaynaklı bir hata olduğu söylendi. Servis bakımlı araç 44500 km de bu hataya geçermi? Bu km' de bu aracın şanzıman hatası vermesi normal mi? Biraz araştırdım ve bu arabalarda kronik sorun olduğu bilgisine ulaştım, Kronik bir sorun veya hata olan ürün neden piyasada satılıyor. Bizim yaşadığımız bu mağduriyet düştüğümüz bu durum nasıl düzeltilecek, dün bütün günüm sanayide ve servislerden bilgi almakla geçti. Bir dünya masraf olduğu söyleniyor. Kime inanacağımızı bile bilemiyoruz. Bu konuda Renault'dan ilgili kişilerin ulaşıp destek vermesi gerektiğine inanıyorum ve bekliyorum.

12 Eylül 2024 13:24 (Şikayetten 4 dakika sonra)
16 Eylül 2024 16:34

Renault çözüm merkezi aradı ve hiçbir şekilde yardımcı olmayacağını söyledi. Herkes bilsin garantin biterse senden para almak için her yolu deneyen bir markadır. ^Renault^ sakın ama sakın bu firma araçlarını almayın! Dikkat edin Yorumları kesinlikle okuyun ve kulak verin yoksa çok pişman olursunuz hem de çokkkkkk, bu marka araçların satışının kesinlikle yasaklanması gerekmektedir. Bu duruma izin veren en az bu marka kadar suçludur. Ben arızanın ne olduğunu 100 kişiyle konuştum diyorum, çözüm merkezinde çalışan Emre bey, gelin bizde öpelim ondan sonra belki yardım ederiz diyor:) inşallah kendi başına da böyle durumlar gelir ondan sonra bizim ne hissettiğimizi anlar. Bu konuyu kronik bir hata olduğu için yargıya da Taşımaya çalışacağım kimse merak etmesin. Bir şekilde bu duruma birilerinin dur demesi ve müdahale etmesi gerekiyor. Hatalı ve kusurlu bir ürün piyasadan toplatılmalıdır. Bu kadar sorun yapmamın sebebi arabanın 44 binde olması belki yüksek km de olsa bu kadar dert etmeyeceğim. Kısacası buradan mağdur olmak istemeyen kişiler kesinlikle bu marka araçları, özellikle de Captur modelini sakın almayın

19 Eylül 2024 11:08

Çözüm merkezinden arayıp, aracı cihaza bağlatmanız gereken diyen ve 5500 lira verin diyen Emre Bey çok acayip bir çözüm buldunuz teşekkürler. Renault Kıyı servisinde de arayıp cihaz ile bakıcağız ama bize para vermeniz gerekiyor dediler. Yani sadece para almaya çalışan ve hiçbir şekilde destek olmayan bir Marka ve çalışan grubu yazıklar olsun sizlere, 44binde araba beyni arıza yapıyor... Ve bu durumu düzeltmek için sadece para isteyen bir grup... Başka markalarda bu şekilde yapılmıyor. En azından Opel'de böyle değil herkes yardımcı oluyor. Zaten araç kolay kolay arıza yapmıyor, yaparsa da en azından tüketiciye destek oluyorlar. Bana Olmuşlardı) Bu marka aracının garantisi bitmişse isterse 10bin km'de olsun hiçbir şekilde aracın arkasında durmuyorlar. Tekrar söylüyorum Renault markasından uzak durun ve haklarında yazılan her şikayeti okuyup dikkate alın yoksa sonrasında sizde benim gibi mağdur olursunuz... Dikkat!

22 Eylül 2024 15:11

3 sene geçti mi yani arabanın garantisi biterse, isterse araba yatsın biz ücret almadan hiçbir şekilde yardımcı olamayız diyen bir markadan araç alır mısınız tekrar tekrar yazıyorum. Yeni mağduriyetlerin önüne geçebilmek adına lütfen dikkatli olunuz. Yani yapılan tasarım bile hatalı üretici Renault 60AMPER akü ile araç çıkarıyor. Piyasadaki herkes usta veya servis 72AMPER bile yeterli değil diyor gerisini siz düşünün... O yüzden bu marka araçlardan uzak durunuz.

02 Ekim 2024 17:02

Bu sorun ile ilgili en güncel durumları, alacak olanlar ve sorun yaşayanlar için paylaşıyorum. 1.2 otomatik EDC'lerde 10 yılda bir kesin beyin değişimi yapılıyormuş. Ben beyni Gebze'de bilinen bir ustaya sıfır taktırdım. 2024 Eylül ayı Fiyatı 50 bin liradır. Bu mağduriyeti yaşayan kullanıcılara şimdiden geçmiş olsun. Bu yorumu okuyup da bu arabadan alanlara da diyecek bir sözüm yoktur.

Büşra
Büşra

Fatih Bey merhaba. Aynı sorunu biz başka marka model bir araçta yaşıyoruz. Gitmediğimiz usta kalmadı kalıcı bir çözüm bulunamadı. Siz beyin değiştirerek çözüm bulabildiniz mi.

Fatih

Merhaba, Evet, şanzıman beyni değişince sorun ortadan kalktı aracınız Renault marka ise Gebze'de Kenan Oto ile görüşebilirsiniz.

Renault Captur 1.2 EDC Vites Kutusu Arızası

Gözde
21 Temmuz 2023 19:04
Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

Renault Captur Otomatik Vites Kutusunu Kontrol Ettiriniz

27 Eylül 2023 10:53