Suzan sonuçtan hiç memnun değil

Renault Yağmurlu Akşamda Captur'un Vites Hüsranı!

Suzan
08 Aralık 2023 09:31

2015 model otomatik dizel Renault Captur kullanmaktayım, aracım şu anda 135 bin km civarında yol katetmiştir. Dün akşam saatlerinde yola çıktıktan 5 dakika sonra arabanın hız almadığını, ses çıkardığını ve vites değiştirmediğini fark ettim. Yağmurlu ve akan trafikte dörtlüleri yakarak can güvenliğim tehlikede bir şekilde zar zor kenara çektim. Parka alıp kapatmak istedim fakat vites değişmiyordu. Biraz bekledim, yine denedim, vites hiçbir şekilde değişmiyordu. Hareket etmiyor, hız almıyor ve vites değişmiyordu. Parka alamadım. Kartı çıkarttım ve kilitledim, o şekilde kapattım. 20 dakika sonra tekrar çalıştırmayı denedim, vites değişmediği için çalışmadı.
Daha önce yazılmış olan birçok şikayette de görülebileceği üzere, belli kilometrelerden sonra bu araçlarda üretim hatasından kaynaklanan problemler (motor hasar riski, vites kutusunu kontrol ettirin, farklı kodlu yazılım hataları, yokuş kalkış desteği aktif edin, egzoz emisyon vs. farklı biçimlerde) meydana gelmektedir. Beyin/yazılım ve özellikle kronik şanzıman/vites kutusu sebepli arızalar birer kullanıcı hatası olmayıp, sayısız kullanıcıyı yoğun miktarda mağdur etmektedir.
Söz konusu sorunlar üretim hatası kaynaklı olduğundan ve firmanın problem oluşturan bu araçları geri çağırması gerekirken, arızaların bakım ve tamir ücretlerini kullanıcılarından temin etme eğilimi ne yazık ki doğru ve etik değildir. Bu sıkıntının makul ve beni mağdur etmeyecek bir biçimde giderilmesini talep ediyorum.

08 Aralık 2023 09:16

Hiçbir gelişme yok

08 Aralık 2023 12:23 (Şikayetten 2 saat sonra)

İnci
İnci

Bunların hepsi şanzıman beyni arızası. Ben daha önce iki kez şanzıman beynini değiştirttiğim halde bugün yüne aynı arızayla yolda kaldım. Araçlar belli ki kusurlu ve bizimle irtibata geçip zararlarımızı tazmin etmeleri gerekiyor.

Savaş
06 Eylül 2023 17:00