Yasin sonuçtan hiç memnun değil

03 Ocak 2024 16:37

06/12/2023 tarihinde, tarafıma PTT tarafından kargo dağıtımında bir sorun yaşandığı ve yeniden dağıtıma çıkması için adres değişikliği ve 7 TL'lik bir ücret talep edildiğini bildiren bir mesaj iletildi. Talebi onayladım ve sonrasında hesabımda kontrol ettiğimde 12,739.87 TL'lik bir çekim gerçekleştiğini fark ettim. Alipay adına QNB müşteri hizmetlerini derhal arayarak işlemi iptal etmek istedim ve 4 dakika içinde talebimi ilettim. Ancak, işlemin provizyonda olduğu gerekçesiyle sadece kart iptali yapılabileceği söylendi. Bunun üzerine harcama itirazında bulundum. Bugün öğrendiğime göre itirazıma ret yanıtı verilmiş çünkü 7 TL'lik bir harcamaya onay vermişim. Ancak ben herhangi bir ürün veya hizmet satın almadım ve bu işlemi onaylamadım. İlgili kişilerin dikkatine sunarım ki, 08502222900 numaralı QNB müşteri hizmetleri tarafından bekletildim ve 5-6 dakika boyunca kimse dönüş yapmadı. Ek olarak, eklediğim dosyalarda Çin, Şangay'dan yapılan çekimin detayları mevcut. CİMER'e yazmış olmama rağmen herhangi bir dönüş alamadım. İlgili kişilerin durumu incelemesini ve ilgilenmesini rica ederim.

18 Ocak 2024 15:00

2. Defa bankamdan ret yedim harcama itirazıma Herhangi bir ürün veya hizmet satın almadığım halde 12739 TL dolandırıldım sebebi ise PTT adı altında bana kargo dağıtımı için yönlendirme yapmalırıydı yoksa Çin shangai den 12739 TL lik ne alabilirim hiçbir şey bana savcılığa gitmemi önerdiler fakat müşterisini bu duruma düşürmek isteyen QNB neden zorluk çıkarıyor anlamıyorum tamam mobil onay verdim fakat ben 12739 TL için değil 7 TL lik bir kargo dağıtım bedeli için onay verdiğimi sanıyorum bu nitelikli dolandırıcılık olarak geçiyor ve Herhangi bir ürün veya hizmet de satın almadığım için para iadesi ve harcama itirazımın kabul olmasını bekliyorum açıklanan kredi kartı harcamaları için devletimiz belirlemiş olduğu kanunlar kapsamında ben hakkımı savunmaya devam edeceğim bana bir kere daha ret versinler ben bir defa daha harcama itirazı oluşturacağım çünkü olay artık hakkımı arama olayına döndü Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdum daha sonraki süreçlerde de savcılığıda baş vuracağım devlet tarafından açıklanmış bir karar olarak kredi kartı harcamalarındaki dolandırıcılık sorununda tüketici hep haklıdır

03 Ocak 2024 16:37 (Şikayetten 1 dakika sonra)

Değerli Müşterimiz, İletmiş olduğunuz bildirim Bankamızca değerlendirmeye alınmıştır. Gerekli incelemeler yapıldıktan sonra tarafınıza sonuç hakkında en kısa süre içerisinde bilgi verilecektir. Bankamızı tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Saygılarımızla, QNB Finansbank

Zeynep

Peki tüketici hakem heyetinden bir sonuç çıktı mı çözebildiniz mi

Zeynep

Merhaba ben de aynı sorunu yaşıyorum çözüm bulabildiniz mi?

Yasin

Hayır direk tüketici hakem heyetinden başvuru yapın ya da savcılığa gidin bunlar bir şey yapmıyorlar dedikleri tek şey 3D ödem onayladınız ürün veya hizmet satın almadım diye belirtin

Oktay sonuçtan hiç memnun değil

16 Aralık 2023 15:25
QNB Finansbank Haksız Para Çekimi Yapıyor
QNB Finansbank Haksız Para Çekimi Yapıyor
Duygu sonuçtan hiç memnun değil

19 Aralık 2023 17:47
Ece sonuçtan memnun değil