Alsuda sonuçtan hiç memnun değil

Pozitif Teknoloji Kargoya Verilme Süresi Yanıltıcı

26 Ağustos 2024 13:06

Pozitif teknolojiden 22 Ağustos tarihinde bir iPad Air 13'' siparişi oluşturdum. Kargoya verilme süresi 1-2 iş günü olarak belirtilmiş. Siparişi oluşturduğum gün dahil hiçbir şekilde iletişime geçemiyordum, canlı destek ve sitelerindeki iletişim formu aracılığıyla tahmini ne zaman kargoya verileceğine dair bilgi almaya çalıştım ancak alamadım. Bu bilgiyi almaya çalışmamdaki ısrarın sebebi de siparişi oluşturduktan sonra buradaki geç kargolandı şikayetlerini görmem. Ben 22 Ağustos günü makul bir saatte tek çekim olacak şekilde siparişi vermişim, ödememin tamamını yapmışım, adresim belli iletişim bilgilerim belli kargoya vermekte firmayı bu denli zorlayan nedir bilmiyorum. Daha önce de buradan Macbook Air almıştım buna güvenerek yeni siparişimi de buradan oluşturdum, eğer ben daha önce ürün almamış olsam muazzam bir panik içerisinde olurdum, çünkü satış sonrası kimseye ulaşmanız mümkün değil. Sitede kullanıcı girişi yaparken bilgilerinizi girip giriş yap dedikten sonra algılamıyor, tekrar tekrar tekrar deneyip şansınıza bağlı 3-5. Denemelerde giriş yapabiliyorsunuz. Teknoloji ürünü satan ve servis desteği sağlayan firmanın web sitesi iyi çalışmıyor. Canlı desteğe bu sabah itibariyle ulaştım ancak yanıtlar bot yanıtı gibi görünüyor. Değilse de birkaç ay çalışıp çıkmayı hedefleyen, nasılsa benim firmam değil deyip sorun çözme odaklı olmayan çalışanları var. Siparişim bugün kargolanacak mı diye soruyorum 1-2 iş günü diyor. E o 1-2 iş günü doldu zaten? 1-2 gün içerisinde diyor, ek 1-2 iş gününden bahsediliyor. Ben bugün nihayetinde kargoya verecek misiniz diyorum. Neyse bu kısmı firmanın sorunu yetersiz eleman işe almış olmaları benden çok onları ilgilendiriyor. Çoğu firmada aynı gün içerisinde kargo sistemine geçilmişken yetkili pt satıcısındaki bu gecikme kabul edilemez. Aynı hizmeti veren sağlayıcılar arasında ucuz olanı seçmek makul olan ancak bu tarz bir hizmet aksaması üç kuruş daha ucuza almak için değmez. Bu sitede satış sonra iptal seçeneğiniz de yok, ödemeyi yapıyorsunuz, canları istediğinde kargoya veriliyor, ürün size ulaşınca iade talebi oluşturuyorsunuz ki buradaki şikayetlerden anladığım kadarıyla o süreç de apayrı bir eziyet. Tekrar alışveriş yapmayacağım, firmadan beklentim sitelerindeki 1-2 iş günü ifadesini düzeltmeleri.

28 Ağustos 2024 15:06

Kötünün kötüsünün ötesinde bir firma. 1 haftadır bir siparişi kargolayamadılar, fatura bile kesmediler ellerinde olmayan ürünü satıyorlar. Müşteri temsilcilerini tahminimce mülakatla alıyorlar ve sorun çözme yetisine sahip olanı kapıdan geri çeviriyorlar. 1 haftadır her Allah'ın günü arıyorum, mail atıyorum, canlı destekten yazıyorum.  En son insanı çileden çıkartıyorlar, saçma sapan cevaplarıyla. Siparişi 1 haftadır kargoya vermediler ödemeyi rehin tutuyorlar fatura da kesmediler, şimdi siparişi iptal ettim bu sefer de bana 10 gün içerisinde iadeden bahsediyor. Eğer 10-20 gün paranızı faizsiz bir şekilde bu ne olduğu belirsiz firmaya borç vermek isterseniz buyurun, ama bunlardan hizmet beklemeyin. Çağrı merkezinde 2, depoda da 3 kişi çalışıyor herhalde tüm sürecin yavaşlığı göz önüne alınırsa. Hayatımda hiçbir firma tarafından bu kadar sinirim bozulmamıştı.

26 Ağustos 2024 18:23

İletişim kısmında belirtilen numarayı aradığınızda 20 dakika bekleyip müşteri temsilcisine bağlanabiliyorsunuz, tek kişi çalışıyor sanmıştım ama 2 kişi çalışıyormuş anlaşılan arkadan diğer çağrı merkezi çalışanının sesi geliyordu muhteşem profesyonellik. Bana bugün 17.30'da kargolanacağını söyledi saat 18.30 kargolanmadı.

27 Ağustos 2024 11:42

Çağrı merkezine bağlandım 4 kişi vardı bekleyen, 20 dakika bekledim 2. Sıraya kadar ilerledi, 2 dakika daha bekledim 10. Sıraya aldı. Teknoloji konusunda çok ilerideler yeni bir sistem bulmuşlar anlaşılan bizim henüz aklımızın sınırlarının yetmediği 🥰

28 Ağustos 2024 11:56

Müşteri temsilcisine bağlanıyorum "sizi biraz bekletelim" deyip gerçekten de biraz bekletiyor. 25 dakika sessize alıp sonra da yüzünüze kapatıyor.

Yorumlar (10)

Yusuf

Ben de aynı sorunu yaşıyorum. 2 gün geçti henüz sipariş alındı yazıyor. İade sürecinde para iadesi kaç gün sürdü? Şimdi iptal etmek istediğimi söylesem paramı kaç günde alabilirim?

Ercan

Ürün elinize ulaştı mı?

Alsuda

Hayır ben sonunda siparişi iptal edip farklı bir yerden aldım 20 saat sonra ulaştı farklı firma tarafından :)

Mert

Merhaba aynı sıkıntıyı yaşıyorum ürününüz kargoya verildi mi

Alsuda

Hayır maalesef ısrarla vermiyorlar, vaktinizi de tüketmeyin ulaşmak için, kasıtlı olarak yanlış bilgi verip oyalıyorlar

Belen

Benimkini verdiler bugün sonunda Umarım sizinki de verilmiştir 🙏

Raiden

Ne zaman almıştınız acaba

Belen

Merhaba, kargonuzu verdiler mi kargoya acaba ben de aynı sıkıntıları yaşıyorum şu anda

Mert

Merhaba sizin ürününüz ne kadar sürede kargoya verildi ben de aynı sıkıntıyı yaşıyorum

Alsuda

Bugün defalarca aradım, en son fatura kesildi bugün verilecek kesin dendi ama beklemedeyim henüz bana bir fatura ya da takip no gelmedi

Pozitif Teknoloji Pt Depodan Ürün Teslim Süreci

01 Eylül 2023 16:46