Selin sonuçtan hiç memnun değil

08 Aralık 2024 13:25

Pozitif Teknoloji Ayıplı Ürün Satışı ve teknik servis yöneticisi üslup sorunu
14 Ekim 2024 tarihinde Pozitif Teknoloji sitesinde bulunan öğrenci indirimiyle Macbook Air M1 13.3 inç cihazını satın aldım.
13 Kasım 2024 tarihinde Macbook'tan video izlerken bir anda ekranda piksel piksel yatay ve dikey çizgiler oluştu. O gün akşam PT'nin mesai saatleri dışı olduğu için (19.15 gibi) iletişim kuracak bir numara bulamadım. Sabah hemen mail atarak başıma gelen durumu detaylıca açıkladım, cihazı satın alalı daha 1 ay olmuşken böyle bir sorunla karşılaşmama çok şaşırdığımı da belirttim. Bana hemen ürünü göndermemi, incelemeler sonucu bilgi vereceklerini söylediler.
18 Kasım'da servis raporu ve cihazın fotoğraflarını mail olarak attılar. Servis raporunda "cihazda oluşacak kullanıcı kaynaklı darbe, kırık, çatlak ve sıvı teması ve benzeri şeklindeki durumlarda cihaz değişim, iade ve garanti kapsamına girmemektedir." şeklinde bir cümle belirtmişler. Bahsettikleri sıvı teması, darbe gibi bir durum asla olmadı ve cihazın sağ alt köşesinde içten kırık bulunduğunu dile getirdiler. Ben asla kullanıcı hatası olduğunu düşünmediğim için başka teknik servisler araştırmaya başladım ama bu sürede de Pozitif Teknoloji ile iletişimde kalmaya çalıştım çünkü Şikayetvar'da benim gibi sorun yaşayıp karşıda muhatap bulamayan bir sürü insan olduğunu gördüm, bu sebepten arayarak ve mail atarak iletişim kurdum. Buna cevap olarak teknik servis yöneticisi T**** Bey bana maille ve telefonla sürekli "Mail atarak, arayarak bir yere varamazsınız." şeklinde bir üslupla konuştu. Bunu asla kabul etmiyorum. Müşteri olarak hakkımı aradım ve iyi ki de öyle yapmışım, cihazın benim hatamla kırılmadığını düşündüğüm için Apple teknik servise sorunumu anlattım, onlar da 1 aylık üründe bu sorunun olmasının hiç normal olmadığını, Apple mağazalarından birinde teknik servise gösterebileceğimi söylediler. Bunun üzerine cihazı Pozitif Teknoloji'den aldım ve Zorlu Center Apple mağazasına verdim ve oradaki çalışan cihazı görür görmez garanti kapsamına gireceğini söyledi, aynı gün cihazım garanti kapsamında hiçbir ücret ödemeden ekran değişiklikleriyle tamir edildi.

Selin
08 Aralık 2024 13:12

Bu esnada pozitif teknoloji yöneticisi cihazın bir darbe almadan ekranın bu hale gelemeyeceğini söyleyerek beni yalan söylemekle itham etti. Cihazı pt teknik servisinden alırken ürünü başka teknik servislere götürmemin hiçbir şeyi değiştirmeyeceğini aynı sonuca varacaklarını dile getirdiler. Onları dinlemeyip başka servise götürerek talep ettikleri 15.000 liraya yakın servis parasını ödemediğim için memnunum ancak ben bilgisayarımın bu sorun karşısında iade ya da değişimini beklerken böyle bir üslup ve suçlamayla karşı karşıya kaldığım için bu konuyla ilgili bütün haklarımı kullanacağım. Tüketici Hakem Heyeti'ne de en kısa sürede başvuracağım kimsenin benim gibi mağdur olmasını istemiyorum. Ben 5. Sınıf tıp öğrencisiyim maddi manevi zarara uğradım. 1 aylık bilgisayarım tadilat gördü daha önce 5 yıl kullandığım bilgisayarım bir kere bile servise gitmedi.

23 Ekim 12:44 (Şikayetten 10 ay sonra)

Hasan

Ben de bu yorumu yazdıktan 1 hafta kadar sonra sipariş verdim ve 3 gün içinde sorunsuz teslim aldım. Şu an macten yazıyorum. Ben bir problem yaşamadım ve pt teknolojiye teşekkür ederim.

Hasan

Selin Hanım öncelikle yaşadığınız mağduriyetten dolayı üzüldüğümü belirtmek isterim. Kendim de 5. Sınıf tıp öğrencisi olduğum için ve kendimi bir anlamda bir yükün altına koyarak alışveriş yapacağım için hikayenizi kendime çok yakın buldum. Macbook Air M2 almaya niyetlenmiştim ancak bu yazdıklarınızdan sonra acaba demeye başladım.

Rüzgar

Ben dün sipariş verdim bugün elime ulaştı Mac prom hiç sıkıntı olmadı eğer almadıysanız alın bence 1000 kişiden biri bu kişi kötü bir servise denk gelmiş Apple stora gidip de değiştirebilirsiniz yetkili servisi olduğu için hem

Emre sonuçtan hiç memnun değil

Ayıplı Ürün Sonrası İlgisiz Ve Çözüm Sunmayan Mağaza Yaklaşımı Mağduriyet Yarattı

06 Temmuz 09:10

26 Ekim 2023 23:33