Cuma sonuçtan çok memnun

Ek Garanti Mağduriyeti: Media Markt Ve Ütü Sorunu!

19 Ekim 2024 10:05
Cuma'nın Teşekkür Mesajı
“Ürün arıza anından beri Tekira AVM de çalışan servis danışmanı arkadaşlara ve yöneticileri Sena hanıma destekleri için teşekkür ederim.”

2019 yılında Media Markt'tan aldığım Philips marka ütünün garantisini ek garanti ile beş yıl uzattım. Ancak, uzatılmış garanti kapsamında çözüm üretilmiyor. Garantinin bitmesine iki ay kala ütü arızalandı. Servis, mağaza aracılığıyla gönderilmesi gerektiğini belirtti. Tekirdağ Tekira AVM'deki Media Markt mağazasına verdim. İki hafta sonra, ütünün pert olduğu ve ilk aldığım fiyattan para iadesi teklif edildiği söylendi. Oysa ütünün şu anki piyasa değeri 3500-4500 TL arasında. Bana 500 TL teklif edildi. Ek garanti için ödediğim paranın karşılığında ütünün birebir değişimini talep ettim, ancak Media Markt değişim yapamayacaklarını belirtti. Beş yıl içinde oluşan enflasyon ve fiyat farkı göz ardı ediliyor. Ütü iki aydır mağazada bekliyor. En son gittiğimde ütünün tamir edilemeyeceği, birebir değişim yapılacağı söylendi, ancak hala çözüm üretilmedi. Firma, aynı seriden üst modelini vermemek için çabalıyor ve beni mağdur ediyor. Sorunun hızlı bir şekilde çözülmesini ve mağduriyetimin giderilmesini rica ediyorum. Garanti hizmeti, servis tarafından yapılmalı ki ya tamir edilir ya da yenisi verilir. İşlemin hızlandırılmasını ve mağduriyetimin giderilmesini rica ediyorum.

19 Ekim 2024 09:45

Merhaba ben Cuma. 2019 yılına Media Markt'tan almış olduğum. Philips marka ütünün. Ek garanti ile uzatılmış garanti yaparak beş yıl uzattılar. Uzatılmış garanti firmanın kendi verdiği ekstra para karşılığı bir hizmettir ama vermiş olduğu bu hizmete karşı çözüm üretmiyorlar. Garantinin bitmesine Son iki ay kala ütü arızalandı. Sevişe götürdüm bunun garantisini veren mağaza ile göndermeni gerekli dedi, bizim dışımızdaki garantidir. Bize gönderirler mi bilemem onların anlaşmalı servislerine gönderiyorlar gibi bir bilgi verdi. Bunun üzerine Tekirdağ olan Tekira AVM deki Media Markt mağazasına verdim. 2 hafta sonra sorduğumda. Servis tarafından pert e çıkarılmıştır. Pert karşılığında da Ütü ilk aldığım fiyattan bana parayı iadesi teklifi yapılmıştır. Ütünün şu an piyasası 3500-4500 arası İken. Bana 500 TL gibi bir fiyat sunmaktalar ben de kendilerine o zaman aldığım paranın yüzde yirmisine. Size ek garanti olarak verdiysem ütünün birebir değişimini talep ediyorum diye belirttim ama Media Markt böyle bir durumun olamayacağını değişimi yapamayacaklarını size sadece para iadesi sunabilecekleri gibi bir durum oluşturuyorlar beş yıl içerisinde oluşan enflasyon ve fiyat farkının. İlk aldığım zamandaki fiyatla aynı tutulması bu firmanın vermiş olduğu ek garantili ya da uzatılmış Garanti'nin doğru ve geçerli bir yanı olmadığını kimsenin bunlardan ek garantili ya da uzatılmış garantili ekstra para vererek boşu boşuna parasını harap etmemesini tavsiye ediyorum, Ütü iki aydır Tekirdağ AVM'de bulunan Media Markt'ta durmaktadır en son gittiğimde ütünün tamir edilemeyeceğini birebir değişime gidileceğini ama hala iki haftadır buna bir çözüm üretemediklerine firmanın ona denk Ütü aradığını ya da aynısını bulmaya çalıştığını yani nasıl diyeyim kurumsal diye bildiğimiz büyük teknoloji firması 3 kuruş kar edeceğim diye beş yıl önce üretilen ütüyü bulmaya çalışıyor. Aynı seriden üst modelini vermemek için çabaladığını ve hala beni mağdur ettiğini göstermektedir. Bunun hızlı şekilde çözüm üretilmesini 2 aydır yaşadığım mağduriyeti de dikkate almalarını rica edeceğim. Ve kesinlikle kim Media Markt'tan aldığı ürüne ne ek garanti ne de uzatılmış garanti yapmasını tavsiye etmiyorum. İnsanın aklıyla alay ediyor gibi yapmasın. Garanti Yapacaklarsa gitsin servisinden yapsınlar en azından onlar ya tamir ederler ya da değiştirip yenisini verirler. İşleminin hızlandırılmasına (bu 2 ayı geçti) mağduriyetimin giderilmesini rica edeceğim.

19 Ekim 2024 09:47
media-markt-sikayeti-1.jpg

Bire bir değişim talep ediyorum.

19 Ekim 2024 10:12 (Şikayetten 7 dakika sonra)

Merhaba Cuma B. “Ek Garanti Mağduriyeti: Media Markt Ve Philips Ütü Sorunu” başlıklı talebinizi aldık, Süreciniz ile ilgili 48 saat içerisinde size dönüş yapacağız. Saygılarımızla, Mediamarkt Müşteri Hizmetleri

19 Ekim 2024 22:08

Evet cevap Verdiğiniz ama cevap yine bana mağaza tarafından dönüş olacağı. Zaten mağaza genel merkezinizden cevap bekliyor, siz önce mağazaya değişim yazınızı gönderirseniz, mağaza zaten hızlı değişim yapar diye biliyorum. Eklemeyi unuttum önemli bir konuyu da aktarmak isterim. Sizin genel müşteri hizmetlerindeki arkadaşlarınız genel kurallar veya sizin sunduğunuz ekstra garantiler ile ilgili bilgi olarak yok denecek kadar zayıflar. Kimse bana yapılan sözleşmede yazılanı bildiremiyor. Bırak onu bende bulunan sözleşmenizi bile talebim olmasına rağmen 10 gün oldu hala gönderemiyorlar. Çünkü bilgi sıfır, verecek cevap yok ancak tek bildikleri mağazaya bildirdik mağaza size dönecek. Sanki müşteri hizmetlerini sadece vatandaş aradığında karşısına canlı bir kisi çıkıp o aradaki siniri boşalttırıp. Hiçbir şey yapmadan telefonu kapatmak için kurulmuş. Önce arkadaşlara isleriniz hakkında egitim verin de böyle durumlarda gerçek çözüm üretmeyi bilebilsinler. Hep mağaza size dönecekle isler yürümüyor, Çünkü 2 ay geçti. (Belkide yürüyordur 2 ay az değil). Mağazaya gittiğimde merkez bize dönecek size değişim yapacağız cevabini alıyorum. Kim bu merkez dediğimde müşteri hizmetlerinizden bir temsilciniz çıkıyor. Bizden başkasına ulaşamazsınız diyor. Ama arkadaşlar bilgisiz sizin yaptıklarınızla alakalı değil. Nasıl bir işleyiş bu böyle çözüm merkezi mi olur. Genel yapılan sözleşmeler hakkında bilgisizlik böyle kurumsal olarak görülen bir firmaya yakıştıramıyorum. Basit bir işlem 2 ay kadar sürede cozulemediyse. Gerçek bir beyaz eşyada artık nasıldır. O yüzden herkese ek garanti veya uzatma garantisi yaptırmayın diye uyarıyorum.

21 Ekim 2024 11:41

Merhaba Cuma B. Talebiniz incelenmiş ve gerekli aksiyonların alınabilmesi için 241021-007641 kayıt numarası ile süreciniz başlatılmıştır. İncelemeniz tamamlandığında sizinle tekrar irtibata geçeceğiz. Saygılarımızla. MediaMarkt Müşteri Hizmetleri

23 Ekim 2024 11:42

Ürünümü bu kadar zaman sonrası şikayetvar.com dan ilettikten sonra birebir değişimin yapıldığı için bir teşekkürü şikayetvar.com a iletmek isterim. Media Markt olarak kurumsal bir firmanın buna ihtiyaç olmadan da hızlı şekilde bundan sonra gerçekleştirebileceğiniz umuduyla, teşekkür ederim.

25 Ekim 2024 13:06
30 Ekim 2024 10:27

Melih sonuçtan çok memnun

02 Kasım 2023 10:18
"Teşekkürler. Süreç biraz daha kısa olsaydı çok daha memnun olurduk :) ) )"
Gonca sonuçtan hiç memnun değil

24 Aralık 2024 23:02
Büşra sonuçtan hiç memnun değil

01 Eylül 2023 22:52
Olgun sonuçtan hiç memnun değil

02 Mayıs 2024 18:52

07 Ekim 2024 14:56