Kuveyt Türk Ücretsiz Taksit Uygulamasını Kaldırdı Mı?

14 Mart 2024 10:27

Kuveyt Türk'ün vade farksız taksit uygulamasını maalesef kaldırdığını öğrendim.

Uzun yıllardır Kuveyt Türk Miles&Smiles ve Sağlam Kart kullanıcısıyım. Şubat ayında gerçekleştirdiğim iki farklı işleme, daha önce defalarca taksit uygulanırken bu kez taksit yapılmadı. Yani işlem sırasında taksit seçeneği aktif olmadı. Müşteri hizmetleriyle iletişime geçtiğimde, bir işlemi yapan şirketin yerli mi yoksa yabancı mı olduğunu anlayamadıklarını, bu nedenle taksitlendirme yapamadıklarını ifade ettiler. Halbuki şirketin adı yerli olduğunu gösteriyor ve hizmetin Türkiye içinde alındığı açıktı. Diğer işlem için ise karşı tarafın pos kodu kaynaklı bir taksit kısıtlaması olduğunu, karşı tarafın pos kodunu değiştirdiğini söylediler. Ancak bu işlemi bir yıldır düzenli olarak gerçekleştiriyordum. Karşı tarafı aradığımda, pos kodunda herhangi bir değişiklik olmadığını, işlemlerin aynı şekilde yapıldığını, taksitlendirmeyle ilgilenmediklerini, ödemeyi kart üzerinden aldıklarını ve taksitlendirmenin müşteri ile banka arasında gerçekleştiğini belirttiler. Bu durumu bankaya ilettiğimde, bu kez işlemin yasal sınırlara uygun olmadığını söylediler. Ancak bu işlemi bir yıldır yapmama ve daha önce taksitlendirilmesinin yasal sınırlara uygun olduğuna dair bir sorun yaşamama rağmen şimdi neden uygun olmadığını açıklayamadılar.
Anlaşılan o ki Kuveyt Türk, üç işleme ücretsiz taksitlendirme uygulamasını tamamen kaldırmış. Ancak müşteriler bu durumdan haberdar edilmemiş!
M. Kaya

14 Mart 2024 11:00 (Şikayetten 33 dakika sonra)

Kaldırılmadan önce ilan edildi. SMS de atıldı. Fakat bahsedilen tarihler sizin sorun yaşadığınız tarihten sonra. Muhtemelen teknik olarak beceremediler. Müşteri hizmetlerinin bu kadar bilgisiz olması ve tahmin yürüterek cevap vermesi de ayrı bir şikayet konusu. "1 Nisan 2024 tarihinden itibaren Bireysel Kredi Kartlarımızdaki taksit uygulamalarımızda güncelleme yapılacaktır. 31 Mart 2024 tarihine kadar güncel harcamalarınızı kampanya dahilinde taksitlendirmeye devam edebilirsiniz. Detaylı bilgi için: https://www.kuveytturk.com.tr/bireysel-kredi-kartlari-taksit-yapisi"

Semih
Semih

Aynı sıkıntı dun bende de oluştu müşteri hizmetlerini aradım ne pos la ilgili ne de taksit yapılmayan sektor olmamasına karşın yapamadım müşteri hizmetlerine talep oluşturdum simdi kontrol ettim taksit yapılmamış bir de su var BDDK nin taksiti yasakladığı alanlar var gecen ay saglik harcaması diye çekim yaptım turizm firmasıymış iş yerinin kodu taksit olmadı o zaman sonradan taksitin ne anlamı kaldı muhtemelen kapatırım borçlar bitince

Kuveyt Türk Taksitlendirme Bilgilendirilme Yapılmadan Kaldırılmış.

20 Temmuz 2024 01:33

11 Aralık 2023 04:31
Tamer sonuçtan hiç memnun değil

11 Ekim 2023 09:40

Kuveyt Türk Kategorileri