Alper sonuçtan hiç memnun değil

Kablo Net TÜRKSAT'ın E-Devlet Üzerinden İşe Yaramayan Evrak Onaylama Komedisi

31 Ağustos 2024 21:28

TÜRKSAT'tan evimize internet bağlatma sürecinde TÜRKSAT'ın kendi içindeki iletişim problemleri daha doğrusu iletişimsizliği yüzünden internetimiz bağlanmadı. Zaten farklı iki adreste adıma TÜRKSAT bağlantıları mevcut. Kendi yaşadığım eve de TÜRKSAT üzerinden internet bağlantısı için başvurdum. Online formları doldurup "güya sağlanan kolaylık ile" e-devlet üzerinden evrakları imzalayarak tamamladım. Gelen SMS mesajında da "Değerli Müşterimiz, TÜRKSAT a yapmış olduğunuz 29764820 numaralı abonelik başvurunuzun e-devlet kapısı üzerinden sözleşme onay süreci tamamlanmıştır. İmzalı abonelik sözleşmesi ve taahhütname formuna https://online.turksatkablo.com.tr/formlarvesozlesmeler/b2c79........ adresinden erişebilirsiniz. Detaylı bilgi için 0 850 804 4444 Çağrı Merkezimizi arayabilirsiniz." Kurulum randevusu vermek için arayan TÜRKSAT Çağrı Merkezi yetkilisine, önerdikleri günün uygun olduğunu ama bir düğün nedeni ile İstanbul'da olacağım için şahsen adreste olamayacağımı söyledim. Kurulum yapacak Teknofix firmasından gelen mesajda da hat sahibinin evraklara imza atması gerektiğinden adreste "muhakkak" olması gerektiği yazıyor ama ben E-Devlet üzerinden zaten imzaladığımı hatırlattım. TÜRKSAT Çağrı Merkezindeki hanımefendi bu durumu kuruluma gelen teknik servis personeline söylememi sorun çıkmayacağını söyledi. Randevu saatinden daha önce kuruluma gelip gelemeyeceğini sormak için arayan teknik servis personeline; gelebileceklerini, adreste kendilerini bekleyen olduğunu, ama şahsen orada olamayacağımı, e-devlet üzerinden evrakları imzaladığımı çağrı merkezi yetkilisinin de bunu size böyle söylememi önerdiğini söyledim. Teknik Servis çalışanı, kendisine evrakların imzalanmak üzere verildiğini başka da bilgisinin olmadığını söyledi. Rica üzerine amiriyle konuşacağını söyledi ve telefonu kapadı. Ben de kendisine beni aradığı numaraya bana TÜRKSAT'tan gelen SMS mesajını yönlendirdim ve kendisini bir süre sonra 1 saate yayarak 4 kre tekrar aradım ama her seferinde meşgule düşürdü geri de dönmedi. Böylece gelip gelmeyeceğini de bilmeden adreste kendisini beklemeye devam edildi. TÜRKSAT Çağrı Merkezini aradığımda kendilerinin kurulum personeline ulaşamadıkları ve durumla ilgili bilgilendiremediklerini, böyle bir iletişim kanalı olmadığını ve bu durumdan kendilerinin de rahatsızlık duyduklarını anlattı. Ve sonuç olarak kurulum yapılmadı. Yani e-devlet üzerinden bir hizmet sunuluyor bir kolaylık ama bu kolaylık tam tersine bizi hem maddi hem manevi zarara sokuyor.

kablo-net-turksatin-e-devlet-uzerinden-ise-yaramayan-evrak-onaylama-komedisi-1.pdf

01 Ekim 2024 16:24

TÜRKSAT internet bağlantımızı başlatmıyor. Defalarca çağrı merkezi ile konuşmamıza rağmen sadece beklememiz gerektiğini söylüyorlar. Bu arada çağrı merkezi çalışanlarının yarısı iş bilmez ve iyi niyetli değil çünkü size yaptıklarını yapacaklarını söyledikleri işleri yapmıyorlar bunu da aradığınız diğer çağrı merkezi çalışanları söylüyor. Sizin onay kaydınızı almamışlar, şikayet kaydınızı açmamışlar gibi... Şu anda 2 iş günü geçmek üzere ve en son öğrendiğim sizin internetiniz daha kurulmamış görünüyor dedi biri. Yolda araba ile giderken tesadüfen karşılaştığım Türk Telekom teknisyeni sizin kurulumu yapar yapmaz biz kendi onayımızı gönderdik dedi ama anlaşılan birileri doğru söylemiyor!

30 Eylül 2024 18:41

TÜRKSAT, Teknofix'in son verdiği randevuya da gelmemesi ile 30 gün geçtiği için başvurumu düşürmüştü. Tekrar 28 Eylülde başvuruda bulundum. Bugün 30 Eylül sabahı Türk Telekom'dan kurulum için geldiler. (bizim adrese kablolu hizmeti veremedikleri için Telekom altyapısını kullanıyorlar) Kurulumu yaptılar. Kurulumu yapan teknisyenin yanında (10:23) TÜRKSAT'ı aradım. Kurulum yapıldığını onayı beklediğimizi söyledim. Çağrı Merkezindeki arkadaş gün içinde açılacağını söyledi. Ne kadar sürer diye sorduğumda "gün içinde" diye sert ses tonu ile cevapladı.

11:26da tekrar aradım. Aciliyet notu düşüyoruz sözleriyle ilgileneceklerini söylediler ama anladığım onay süreci ile ilgili bir şey yapmamış.

14:28 de hala açılmayınca ki ortalama en geç 30 - 60 dakika içinde onaylanıp açılıyormuş, bu görüşmeyi yaptığım arkadaş sanırım ilk iki aramamda çağrı merkezindeki çalışanların yapması gereken onaylanma sürecini ilk başlatan olmuş

Arada aradığımda 15:40 sistem çalışmıyor göremiyorum sonra tekrar arayın dedi.

17:01 'de konuştuğum çağrı merkezi çalışanı sizin işlem 14:37 gibi ilk kez onay sürecine gönderilmiş, bir an önce açılmasını sağlayacağım dedi çok nazikçe ama umudum yok.

TurkNet'ten hizmet alıyordum. Cumartesi sabahından bu yana internet kesikti. Arıza kaydı oluşturduğum halde bu sabah gelen Türk Telekom görevlileri hem arıza için hem de yeni TÜRKSAT aboneliği kurulumu için geldiklerini söylediler. Cumartesi ve Pazar günleri bizim adreslere teknik servis vermiyorlarmış. Bunu da öğrendik bu arada!

TÜRKSAT internetim bir türlü açılmadığı için açılmama nedeni TÜRKSAT'ın onay süreci mi yoksa giderilmeyen arıza mı bilemediğimden gün içinde takibini yapmak zorunda hissettim.

Sabah 17,5 GB olan cep telefonu internetim şu anda 2 GB'tın altına düşmüş durumda. AR-GE firması ortağı olarak evde çalışmamı zorlaştıran bana ek masraflar çıkaran TÜRKSAT Kablo Net'e teşekkür ederim!

Bir aydır kurulumla yaşadığımız gene aynı hikaye müşteri temsilcilerinin yarısı ya işlerine hakim değil ya da işlerini yapmıyorlar. Kurulum yapanlara veya "onay verenlere" söylediklerine göre ne kendileri ne siz hizmet alanlar doğrudan ulaşıp problemi öğrenemiyorsunuz ve sürekli bir şekilde "arafta" ne olduğunu bilmeden ne zaman sistemin çalışacağını bilmeden bekliyorsunuz!

01 Eylül 2024 09:26 (Şikayetten 11 saat sonra)
01 Eylül 2024 10:19

Sayın Abonemiz; Yaşamış olduğunuz probleminizin çözümlenmesi hususunda ekiplere bilgi iletilmiştir. En kısa süre içerisinde probleminiz çözümlenecektir. Saygılarımızla.

Alper
11 Eylül 2024 14:18

E-devlet üzerinden yaptığım evrak onayı ile ilgili hiçbir gelişme yaşanmadı. Bu konuda bir düzeltme yaptıklarını, artık E-Devlet üzerinden onaylanınca ayrıca ıslak imza atmaya kurulum sırasında adreste olmaya gerek yok diye bir bildirim gelmedi. Yazılan şikayete gelen otomatik "üzgünüz ilgileneceğiz" kalıp cevapları sizin için yeterli ise de benim için bir şey ifade etmiyor. Şikayetim cevaplanmış ve yapıcı bir gelişme sağlanmış olmuyor.

Alper
11 Eylül 2024 14:22

Yukarıda şikayetimde yazdığım randevu vermek için arayanların TÜRKSAT değil teknik kurulum firması çağrı merkezi olduğunu öğrendim. Müşteriyi TÜRKSAT diye aradıkları için yanılmışım. "Kurulum randevusu vermek için arayan TÜRKSAT Çağrı Merkezi yetkilisine, önerdikleri günün uygun olduğunu ama bir düğün nedeni ile İstanbul'da olacağım için şahsen adreste olamayacağımı söyledim."

Emre sonuçtan hiç memnun değil

Kurulum Yapmadan Evrak İmzalatma Sorunu

08 Ekim 2024 00:28
Kurulum Yapmadan Evrak İmzalatma Sorunu
Burak sonuçtan hiç memnun değil

01 Ekim 2024 22:10
Oğuzhan sonuçtan çok memnun

Oğuzhan
01 Ekim 2024 13:39
"Teşekkür ederim"
Göksel sonuçtan hiç memnun değil

Kurulumda Güven Sorunu Ve Şüpheli Aramalar

Göksel