Aylin sonuçtan hiç memnun değil

İş Bankası Vefat Prosedürü Saçmalığı

21 Haziran 2023 16:46

3 ay önce vefat eden babamın hesabını hiçbir borcu, kredisi olmadığı halde ısrarla kapatmayan banka. Farklı zamanlarda 2 defa banka şubesine gittik. Kapatmak için hesabında bakiye bulunmaması gerekiyor dediler, hesabındaki 4 TL bakiyeyi başka bankaya havale ettim, tabii ki havale ücreti aldıkları için bakiyesi eksiye düştü, sonra o bakiyeyi sıfırlaman için kendi hesabımdan gönderdim ancak eksi bakiyeyi sıfırlamak için parayı KMH hesabına gönderemiyorum çünkü kendileri borcu olmayan babamın hesabına 999.999.999,00 TL bloke koymuşlar. Eksiye düşen bakiye ödenmediği için her gün faiz işliyor.

Yaşlı annem 2 keredir şubeye gittiği halde hesabı kapatmıyorlar, borcu ödetmiyorlar. Kısır döngüye girdik yani. Diğer tüm bankalarda bu hesap kapatma işlemin, telefondan yaptığımız halde İş Bankası'nda yapamıyoruz. Şubeye gittiğimizde ise ayrı bir saçmalık, anneme diğer hiçbir bankanın talep etmediği belgeler gerektiğini söyleyip, tüm varislerin bankaya gelmesi gerektiğini söylüyorlar ve yine hiçbir işlem yapmadan gönderiyorlar (Bağcılar İş Bankası şubesi). Adamın bankaya ne borcu var ne de bankada parası var ancak biz bu bankanın prosedürü bu şekilde diye maaile işimizi gücümüzü bırakacağız, yurt dışından Türkiye'ye geleceğiz hatta, sonra toplanıp hiçbir borcu ve parası olmayan babama vergi dairesinden borcu yoktur. Yazısı alacağız, aynı ekip tekrar şubeye gidip hesabı kapatacağız.

Hiçbir borcu bulunmayan babamın hesabını kapatmak için aylardır uğraşıyoruz ya, ne telefonda ne şubede kimse yardımcı olmuyor. Hayatımda bu kadar saçma bir şey görmedim ya zorla insanı borçlandırıp borçlu çıkarmaya çalışıyorsunuz resmen. Boşverip ne haliniz varsa görün dediğimde ise 10 sene sonra bana gelip bugün ödememe izin vermediğiniz 2,61 TL için bilmem kaç bin lira borcunuz var deyip evime icra falan gönderirsiniz.

22 Haziran 2023 09:56 (Şikayetten 17 saat sonra)

Değerli Müşterimiz, Talep ve önerilerinizi bize iletebilirsiniz. Saygılarımızla, Türkiye İş Bankası A.Ş.

Aylin
22 Haziran 2023 10:05

Gerçekten şaka gibisiniz ya. Yazılanları okumaya bile tenezzül etmiyorsunuz belli ki. Çözümü geçtim bir telefon edip durumu bile sorma inceliğinde bile bulunmadan otomatik cevap göndermişsiniz. Gerçekten büyük markasınız, tebrik ediyorum.

Papatya

Bizde aynı sorunu yaşıyoruz :(( naptınız sorunu çözebildiniz mi Bizde ne yapacağız bilmiyorum

Aylin

Çözemedik maalesef. Hiçbir yerden dönüş de yapılmadı bıraktık biz de.

Tuba sonuçtan çok memnun

İş Bankası Karşıyaka Şubesi Çalışanları

Tuba
02 Nisan 2024 22:00
Burcu sonuçtan hiç memnun değil

Burcu
18 Kasım 2023 14:37