Caner
25 Kasım 2023 09:44

26 Mart 2023 tarihinde Media Markt Espark şubesinden aldığım Huawei Mate 50 Pro ekranında karıncalanma ve donma yapmaya başladı. 16 Ekim 2023 tarihinde Media Markt'a garanti kapsamında onarım için götürdüm. Servise göndereceklerini, 20 iş günü içerisinde bilgilendireceklerini söylediler. 2 Kasım 2023 günü telefonu teslim alabileceğim mesajı geldi. Telefonu açıp bakmamışlar bile; 'yapılan testlerde bir sorun tespit edilememiştir' ibaresi yazıp geri göndermişler. Ertesi gün, 3 Kasım tarihinde telefonun aynı sorunun devam etmesi sebebiyle tüketicilere kanunla verilen 'Seçimlik haklar'ımdan para iadesi hakkımın doğduğunu ve ürünü iade ederek, ürüne ödediğim ücreti geri istediğimi söyledim. Tekrar servise göndereceklerini söylediler ve telefonu kutusuyla beraber aldılar. KVK'dan aradığını söyleyen iki kişi tarafından ayrı günlerde 'onarım yapalım' diye arandım. Günaydın, öncesinde onarım istedim ve hiçbir şey yapmadan telefonu bana geri verdiniz zaten. Haklarımı bildiğimi, onarım istemeyip para iadesi talep ettiğimi belirttim. Hiçbir şey yapmadıkları telefonu yasal sınırın son günlerinde bana geri veriyorlar. Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuracağımı ve hakkımı arayacağımı, paramı en yüksek ticari avans faiziyle beraber geri isteyeceğimi ifade ediyorum.
Sonucu buradan yine yazarım.

Can
Can

Hocam ne oldu son durum nedir bende de aynı sorun var vermek istemiyorum garantiye ne yapabilirim

Ramazan
21 Kasım 2023 16:06