Furkan sonuçtan çok memnun

2024 Ford Kuga Motor Arızası

2024 Ford Kuga Motor Arızası
24 Eylül 2024 18:36
Furkan'ın Teşekkür Mesajı
“Ford yaptığım talep sonrasında önce değer kaybı ödemesi, bunu da istemediğimi belirttiğimde ise aracın ufak bir fark ödemesi ile 2025 model ile değişimini teklif etti. Buradan Ford'a yapıcı ve çözüm odaklı yaklaşımları için teşekkürlerimi iletiyorum. Şu anda süreç devam ediyor. Henüz sonlanmadı.”

16 Ağustos 2024 tarihinde Ford Çetaş’tan 2024 Model 0 Ford Kuga araç satın aldım.
Araçta bir süre sonra kronik olduğu söylenilen, 4.500 devri geçtikten sonra çıkan “Motor Soğutma Sıvısı Aşırı Sıcak” Hatası aldım, bu hata için aracı servise bıraktım. Araç 5 gün boyunca bu hata için serviste kaldı, 5. Gün sonunda servis “Sorununuzu düzelttik” diyerek aracı bana teslim etti. Eve dönerken test etmek için otobana girdim, aynı hatayı verdi ve bu sefer sadece hata vermekle kalmadı araç gaz yememeye başladı ve motordan garip sesler gelmeye başladı. Aracı sağa çektim ve stop edip yol yardımı aradım. Yol yardımda beni ustayla görüştürdüler, usta aracın biraz bekledikten sonra yavaşça kullanarak servise gelebileceğimi söyledi. Serviste silindir kapağı değişmesi gerektiğini söyledi.
0 Kilometre dünyanın parası bir araçta silindir kapağına müdahale edilerek orijinalliğinin bozulmasını istemiyorum. Gruplardan gördüğüm kadarıyla da tüm Ford Kuga’larda aynı sorun mevcut, bu nedenle araç değişimi yapılması da sorunumu çözmeyecek. Bu nedenle aracı iade ederek paramın geri verilmesini talep ediyorum.

profile profile profile
25 Eylül 2024 15:58 (Şikayetten 21 saat sonra)
25 Eylül 2024 16:12

26 Eylül tarihinde Tepretoğulları bayinize aracı bırakacağım.

27 Eylül 2024 14:04

Aracı bugün teslim aldım. Aynı yıkama ve su değişimi işlemi tekrar yapıldı. Az önce test etmeye çıktım. Aynı sorun devam ediyor. 5.500 devri geçip hızı arttırınca yeniden aynı uyarıyı verdi. Artık çok yoruldum ve yıprandım, tekrar tekrar aracı servise bırakmak ve araçsız kalmak istemiyorum. Silindir kapağı değişimi gibi değer kaybı yaratacak ciddi işçilik gerektiren bir tamiratı da istemiyorum. Tüm 2024 Model Kuga'larda tekrar eden salgın bir arıza olduğu için değişim de sorunu çözmeyecek, bu nedenle değişim de istemiyorum. Aracın kusurlu olduğu için iadesini talep ediyorum. Aracı uzun yıllar kullanacağımı umduğum için ppf Kaplama + Seramik + diğer ek aksesuarlara toplamda 50bin TL'den fazla para harcadım. Artık bu kısım da umurumda değil, ancak aracı Ağustos ayında aldım. Ağustos ayından Eylül ayına Ford Kuga dahil bütün markalar yaklaşık %5 zam yaptı. Aracın güncel değeri üzerinden iadesini, herhangi bir maddi kayba uğramadan para iadesini talep ediyorum. Konu ile ilgili tarafıma ivedilikle dönüş yapılmasını rica ederim.

30 Eylül 2024 16:45

Bugün itibariyle konuyla alakalı Ford tarafından hala benimle iletişime geçilmedi. Yazdıklarımla alakalı yapıcı ve mağduriyetimi giderecek bir çözüm önerisi beklemekteyim.

14 Ekim 2024 14:46

28 Mayıs 2025 15:21

Yorumlar (14)

Mazlum
Mazlum

Peki şu an sorun yaşıyor musunuz

Furkan

Merhaba, sıfır alacaksanız sorun yok. 2024 Eylül öncesi üretimlerde bu sorun mevcut. Bendeki araç için de değişim kararı verildi 2025 model ile

Barış
Barış

Şu an sorununuz ne durum da

Furkan

Bende 30.12.2024 Tarihinde Ford Kuga Stline X aldım 3 tur bu hatayı almaktayım yol yardımını aradım fakat uyarı babında bir şey olduğunu söyledi bir şey olmaz dedi 160 geçince bu hatayı veriyor. Motor Sogutma sıvısı hatası veriyor ardından servise gidin diyor. Yazıları görünce benim de miden bulanmadı değil bayramdan sonra Ford Bayiye gidip görüşme yapacağım başka bir yerden patlak verip kazaya sebebiyet verirmi acaba neden böyle bir şey yapıyor. Çözüme ulaşılmaz ise bende iade talep edeceğim. Sonuçta bir dünya para verdim Ford Courier aracımı verdim takasa ondan bir sıkıntım yoktu en azından

Yusuf
Yusuf

Aracınızdaki hata düzeldi mi ne durumda

Furkan

Sorun azaldı ama devam ediyor Ford servisi silindir kapağı değişimi denenmeli ama stokta yok gelmesi 50 günü bulabilir o süreçte arabanız serviste kalmalı diyor. Bu nedenle bir aksiyon alamadan beklemedeyim.

Yunus
Yunus

Süreciniz ne aşama da

Furkan

Merhaba, ben bu araçtan alım sürecindeyim. Bu problem herkeste mi oluyor anlayamadım. Çözüm bulunabilen bir şey mi? Kaporamı yakacağım bu gidişle bana bir yorum yaparsanız çok sevinirim.

Furkan

Merhaba, sorun yıkama sonrası bende azaldı ama devam ediyor maalesef.

Merhaba Aynı sorun bende de oldu. Arabam şu an serviste. Sizin süreç ne durumda

Erdem
Erdem

Merhaba, aynı sorun bende de var süreçleriniz nasıl ilerledi?

Furkan

2 kere yikadilar. Sorun azaldı ama çözülmedi. O günden beri dönüş bekliyorum. Ford tarafıma bir dönüş hala sağlamadı.

Ali sonuçtan hiç memnun değil

Sıfır Km Ford Kuga'da Kronik Motor Arızası Ve Değişim Talebi

Ali
07 Eylül 2025 23:56
Hebron sonuçtan hiç memnun değil

Ford Sıfır Araçta Bitmek Bilmeyen Arıza Ve Parça Değişimi

Hebron
09 Ağustos 2025 10:43

Sıfır Araçta Sürekli Arıza Ve Destek Eksikliği: Mağduriyetim Giderilmiyor!

Sedef
09 Ağustos 2025 17:12