Fiat İskenderun Ovalı Fiat Servisindeki Sorunlu Deneyimim

Erçin
05 Haziran 2024 09:12

31.05.2023 tarihinde İskenderun Ovalı Fiat servisinden 31 ANL 088 plakalı 1.6 otomatik Egea Cross aracımı büyük bir hevesle öğlen saatlerinde teslim aldım. Hareket halindeyken aracın içerisinde yoğun bir uğultu sesi duydum. Sabah ilk işim, 0 km naylonları üzerinde aracımı servise götürüp bu yoğun uğultuyu dinletmek oldu ve 3 tane usta aracımla teste çıktığımızda sesi duymadıklarını belirttiler. Resmen şok geçirdim, sinirden deliye döndüm; bu sesi duymamak mümkün değildi. Israr edince "Evet hocam, biraz ses var" gibi söylemlere başladılar. Oyalama politikası yaparak "0 km araç hocam, bir şey olmaz" diyerek konuyu kapattılar. Direkt oto sanayiye ön düzenciye gittim ve şok, 2 tane ön düzenci aynı şeyi söyledi: Sol ön teker "porya bilyası" fabrika çıkışı arızalı ve uğultu sesi yapıyor. 1 yıldır aracımı bu şekilde kullandım ve ses günden güne artmaya devam etti. Aracıma her binen yolcu arkadaşlarımın da dikkatini çekti. 04.06.2024 tarihinde aracımı artan ses için İskenderun Ovalı Fiat servisine kayıt açtırdım ve sabah 08.30 saatinde serviste adı Y**** olan bir usta ile sakin yolda teste çıktık ve bana "Evet hocam, ses var" diyerek servise geri döndük. Yarım saat sonra servis danışmanı A** K*** arayarak arabada sorun yokmuş hocam cevabı aldım. 20 yıldır pek çok marka araç kullandım, ön porya yani tekerlek bilyası arızası alt takıma bakılarak anlaşılmaz, otomatik araç olduğundan dolayı tekeri çeviremezsiniz, şanzımana zarar verir. Porya komple sökülüp kontrol edilir. Bu servisteki bilgisiz amatör arkadaşlar bunu bilemeyecek kadar bilgi yoksunu. Bunu bu şekilde söküp kontrol ettiniz mi diye sorduğumda hem servis danışmanı A** K*** hem de Y**** adındaki usta yüzüme boş boş bakmakla yetindiler, araca bakmamışlar bile. Bu kadar amatörce çalışan İskenderun Ovalı yetkili servisinden memnun kalmadım. Bilgisiz birkaç tane usta dedikleri adamları servise doldurmuşlar. Aracımdan resmen soğudum ve satmayı düşünüyorum. Çevremdeki kimseye bu markayı önermiyorum ve yakında zamanda bununla ilgili video çekip sosyal medyaya yükleyeceğim. Para kolay kazanılmıyor, milyonluk araç alıyoruz. Paramızla sorun yaşıyoruz. Bir daha Fiat marka araç mı? Mümkün değil. Genel merkezi 2 defa aradım, tamam beyefendi deyip geçiştirme yapıyorlar. Muhatap bulamıyorsunuz.

05 Haziran 2024 11:57 (Şikayetten 2 saat sonra)

Selim sonuçtan hiç memnun değil

Egea Cross İle Bitmeyen Sorunlar

Selim