Enpara Şüpheli İşlem Hattı Aramaları

19 Haziran 2023 17:55

Enpara.com'un şüpheli işlem hattından aradığını belirten 0850 222 36 63 numaralı kişiler, kartımdan bahis sitesine 540 dolar ödeme yapıldığını ama benim sisteme giriş yapmadığımı görüp işlemin şüpheli olduğunu düşündüklerini belirttiler. Adamlar ev adresimi biliyor ve konuşan kadın benim diye müşteri temsilcisine taş çıkartacak kadar prezantabl bir Türkçe'ye sahipti. Önce bu şüpheli işlemin tarafımdan yapılıp yapılmadığını sordular ben yapmadım deyince de kart bilgilerimin çalınmış olabileceğini belirtip derhal kartımı iptal edip yapılan harcamayı da durdurmaları gerektiğini belirttiler. Ardından bu işlem için gerçek Enpara müşteri hizmetlerinin de yaptığı gibi internet şifremi girmem gereken menüye yönlendireceklerini söylediler. Ben bu aşamada arayan numarayı internetten aratınca numaranın Enpara'ya ait olmadığını düşündüm ve arayan kişiye güvenemedim. Ardından kendisine güvenmediğimi ve telefonu kapatmasını ve benim bu işlemi yapmak için Enpara'yı kendimin arayacağını söyledim. Enpara'yı aradım ve böyle bir işlemin provizilk olarak internet şifremi girmem için yönlendirme yaptı ve internet şifremin tamamını girmek zorunda kaldım o ekrana. (ki burası çok kritik. Yanıltma safhasının en kritik kısmı burası. En paranın burada şifremin tamamını istemek yerine sadece şifremin son iki rakamını istemesi gerekir. Aksi takdirde karşı taraf yanıltıcı ise şifremin tamamını onun yönlendirdiği ekrana girmiş olacağım.) Ardından şikayeti tamamlamam için gelen SMS'i de ekrana girmem için yine yönlendirme yaptılar. Yine gelen SMS'i girdim. Neyse ki bu numarayı ben aradığım için karşı tarafına Enpara olduğundan emindim ama yinede elim titreye titreye girdi tuşları. Lütfen bu durumu bir an önce düzeltiniz.

19 Haziran 2023 17:56 (Şikayetten 1 dakika sonra)

Merhaba, Talebinizi incelemeye aldık. En kısa süre içinde konuyu detaylı inceleyerek size bilgi vereceğiz. Sevgilerimizle, Enpara.com

19 Haziran 2023 18:17

Teşekkürler. Bu numara hakkında ayrıca emniyet siber suçlar birimine suç durusunda bulundum. İnşallah yakın zamanda sonuç alabilirsiniz. Şimdiye kadar beni dolandırmaya çalışan dolandırıcılar arasında en iyi Türkçe konuşan sahte müşteri hizmetleriydi. Aman dikkat! Adamlar level atlamış bildiğin.

21 Haziran 2023 11:40

Merhaba, Müşterimizin talebini inceleyerek 21/06/2023 tarihinde kendisine bilgi verdik.

Şeyda
11 Temmuz 2023 13:56

31 Aralık 2023 14:54
Yavuz sonuçtan hiç memnun değil

(0850 554 18 24) Enpara Adına Arayan Sahte Numara

Yavuz
21 Haziran 2023 01:09
(0850 554 18 24) Enpara Adına Arayan Sahte Numara
Fatma sonuçtan hiç memnun değil

Fatma
18 Ocak 2024 00:21