Enpara Kredi Kartı Şüpheli İşlem & Provizyon İptal Mağduriyeti

Enpara Kredi Kartı Şüpheli İşlem & Provizyon İptal Mağduriyeti
21 Ağustos 2024 16:07

21.08.2024 tarihinde telefonuma,
bilgim dışında, Enpara bireysel kredi kartımdan "PlayStation Network London GB firmasından 3.499,00 TL tutarında harcama yapıldı" bildirimi geldi.
(Markaya dair hiçbir bir ürün hizmet kullanmıyorum, hiç kullanmadım.
Diğer herhangi bir kart veya hesabımda da bu markaya dair herhangi başka bir işlem kaydı yoktur geçmişte de.)

"PlayStation Network London GB firması tarafından, Enpara kredi kartımdan bilgim dışında ve herhangi bir 3D Secure onayı olmaksızın 3.499,00 TL tutarında bir ücret çekilmiş. Enpara da işlemi provizyona almış.

Birkaç dakika içinde bankamı arayarak durumu bildirdim ve harcama itirazında bulundum; provizyondaki işlemi iptal etmesini istedim. Bana harcama itirazımı yaptığını ve 45-200 gün kadar durumun sonuçlanmasının beklemem gerektiğini ilettiler.

Talebim şudur;
bilgim dışında ve “” ” herhangi bir 3D Secure onayı olmaksızın” ” ” yapılmış,
henüz muhasebeleştirilmemiş,
karşı tarafa ödenen herhangi bir paranın olmadığı bir pozisyondayken,
provizyondaki bu işlemin hemen iptal edilmesi bu kadar zor olmamalı, işlemin iptalini istiyorum.

Enpara’yı yıllardır beğenerek kullanan bir müşterisiyim.
Yaşanan bu istenmeyen durumda da, yenilikçi ve çözüm&kullanıcı odaklı iş yapma biçimine güvenmek istiyorum.
En hızlı şekilde provizyon iptali-iadesi için işlem talep ediyorum.

Ayrıca, Platformdaki geçmiş kayıtları incelediğimde farklı ölçeklerde sorun yaşamış pek çok mağdur olduğunu gördüm. Bu tarz izinsiz işlemlerle ilgili, en azından, bir markayla daha önce hiçbir işlem kaydı olmayan kullanıcılar için ve özellikle şüpheli işlemler kategorisinde sık rastlanan bu ve benzeri işlemler için müşteriden “""3D Secure""” olmadan kesinlikle onay verilmemesi için gereken adımların atılmasını rica ediyorum.

21 Ağustos 2024 16:12 (Şikayetten 4 dakika sonra)

Merhaba, Talebinizi incelemeye aldık. En kısa süre içinde konuyu detaylı inceleyerek size bilgi vereceğiz. Sevgilerimizle, Enpara.com

22 Ağustos 2024 10:05

Merhaba, Müşterimizin talebini inceleyerek 22/08/2024 tarihinde Enpara.com'da kayıtlı olan e-posta adresine yazılı olarak bilgi verdik.

22 Ağustos 2024 11:17

Merhaba, E-posta ile gelen bilgi, izinsiz çekimden 2 dakika sonra aradığımda müşteri hizmetleri tarafından bana verilenle aynı bilgi; Yani itirazın sonuçlanmasının 45-200 gün sürebileceği! Bu arada, işlem de provizyondan çıkmış ve "dönem içi harcamalar" olarak yansıtılmış! Anlamadığım tarafı şu: Çekimin bildiriminin bana ulaşmasını takiben 1 dakika içinde kartı kendim online alışverişe kapattım; sonrası anında size durumu bildirmeme rağmen, bankanın provizyondaki işlemi "dönemiçi harcamalar"a aktarabilmesini bana açıklayabilir misiniz lütfen? Herhangi bir 3D ya da güvenlik bilgisi/onayı olmadan bu tutarların nasıl tüketicinin kartından çekimine izin verildiği zaten ayrı bir konu... Tesadüfen yakalayıp kartımı kapatarak daha fazla kayıptan kurtulduğum bu durumda, bana ait olmayan bu harcamayı, "45-200 gün"ü beklerken neden ödemek durumunda olduğumu anlamıyorum. Gereğinin acilen yapılmasını talep ediyorum. Teşekkürler...

Ali
Ali

Merhaba, ben de aynı sorunu yaşıyorum şu an, süreciniz nasıl ilerliyor acaba?

Sercan
Sercan

Merhabalar süreç ne oldu ödemenizi geri alabildinizmi aynı sorunu yaşıyorum şu an

Serpil sonuçtan hiç memnun değil

Serpil
07 Ağustos 2024 16:19

İrem
13 Kasım 2024 17:20
Aysenur sonuçtan çok memnun

Aysenur
13 Aralık 2024 14:37
"Bilgim dışında yapılan harcama iade edildi. Teşekkürler :)"
Enpara'da Bilgim Dışında Yapılan Harcama Ve Mağduriyet

Enpara Kategorileri