Ömer sonuçtan hiç memnun değil

Enpara Çekmiş Olduğum Kredi Sigorta İptali İstiyorum

Enpara Çekmiş Olduğum Kredi Sigorta İptali İstiyorum
29 Haziran 2024 19:34

Enpara dijital bankacılıktan 26.06.2024 tarihinde çekmiş olduğum kredinin zorunlu olarak yapılmış olan QNB Finansbank müşteri numarası 91384898 ve QNB Sigorta müşteri numarası 6768405 Enpara kredili hayat sigortası adına 229,33 TL kesilmiştir. Sigortacılık mevzuatının ilgili BDDK tebliğleri ve 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun ilgili maddesi gereği ve Sigortacılık Kanununun 13. maddesi gereği, krediye bağlı yapılan sigorta için sigortalının talebi olması halinde poliçe iptali ve ilgili tutarın müşteri hesabına iadesi söz konusudur. Kullandığım kredi için hesaptan kesilen hayat sigortasının iptal edilip ücretin hesabıma aktarılmasını rica ediyorum. Ben hayat sigortası talep etmiyorum ve istemiyorum. Hayat sigortasının iptalini istiyorum. Bankaya bildirdiğim halde iptal yapılmamıştır. Tüketicinin Korunması Kanunu'nda yer alan "Bir hizmet alınırken başka bir mal ve hizmetin satın alınması şartına bağlanamaz" Türk Ticaret Kanunu'nun 'Sigorta ettiren, sigortacının kendisine cayma hakkını kullanabileceğini bildirmesinden itibaren 15 gün içinde sözleşmeden cayabilir.' 15 gün geçmeden cayma hakkımı kullanmak istiyorum. Eğer sigorta poliçesi iptal edilmezse en yakın zamanda Tüketici Hakem Heyeti'ne şikayette bulunup konuyla ilgili gereken yasal bütün işlemleri gerçekleştireceğim.

29 Haziran 2024 19:15

Ek

01 Temmuz 2024 08:47 (Şikayetten 1 gün sonra)

Merhaba, Talebinizi incelemeye aldık. En kısa süre içinde konuyu detaylı inceleyerek size bilgi vereceğiz. Sevgilerimizle, Enpara.com

02 Temmuz 2024 10:35

Merhaba, Müşterimizin talebini inceleyerek 02/07/2024 tarihinde Enpara.com'da kayıtlı olan e-posta adresine yazılı olarak bilgi verdik.

Senaber
21 Temmuz 2025 22:20
Aydın sonuçtan hiç memnun değil

Aydın
20 Ocak 2025 21:49