Yakup sonucu yetersiz buldu

Dyson V10 Süpürge Bataryası 10. Ayda Arıza Vermeye Başladı

17 Ocak 2024 10:42

1) 12.02.2023 tarihinde Media Markt mağazasından satın aldığım 'Dyson Cyclone V10 Absolute' süpürgem; tam şarjlı olmasına rağmen çalıştırdığımda genellikle (2-3 çalıştırmada bir) bir dakika içinde 1-2 kez güç kesintisi yaşıyor, batarya ledleri sönüyor ve çalışmayı durduruyor. Ancak arıza lambası yanmıyor. Tetiğe yeniden bastığımda süpürge çalışmaya devam ediyor ve bu sorun ilk çalıştırmadan sonra tekrarlanmıyor. Şarj olma ve şarjlı çalışma performansında bir düşüş gözlemlemiyorum.
2) Bu sorun hakkında 16.01.2024 tarihinde Dyson Destek bölümüne bildirimde bulundum. Cihazın bakımını ve filtre temizliğini yaptığımı belirttim ve fatura, seri numarası fotoğrafı (3 kez göndermeme rağmen alınabildi) ile çalışma sırasında arızanın görüldüğü videoyu ekledim.
3) Aynı gün gelen dönüş e-postasında bana bir link verilerek 'ürününüze batarya alımı sağlayabilirsiniz. Bataryayla çalışan tüm ürünlerde olduğu gibi, bataryanın kapasitesi zamanla azalır. Bu kullanım ve depolama koşullarına bağlı olarak değişebilir.' cevabı verildi.
4) Ancak bu cevabın teknik birim veya personel tarafından verilmiş olamayacağını düşünüyorum. Çünkü bataryanın şarj olmasında veya çalışma performansında bir düşüklük olmadığı için sorunun batarya kullanımı, şarj sayısı veya depolama koşullarından kaynaklanmadığı açıktır. Sorunun muhtemelen bataryada veya cihazın voltaj kesici elektronik bölümünde bir arıza olduğunu düşünüyorum.
5) Henüz 1 yıllık kullanımını doldurmayan ve garanti kapsamında olan süpürgemin kesin arıza kaynağının belirlenip giderilmesini istiyorum. Süpürgeyi öncelikle Dyson servisine göndereceğim ve eğer sorun giderilmezse Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuracağım.

24 Ocak 2024 13:18 (Şikayetten 7 gün sonra)

26 Ocak 2024 09:53

25.01.2024 tarihinde aranıp, cihaz seri no bilgisi istendi. Seri No. Görseli ile fatura bilgisini [email protected] mail adresine gönderdiğimi ayrıca Dyson internet sitesine "https://support.dyson.com.tr/product-registration/registration" cihaz kaydımı yaptırdığımı söyledim, buna rağmen tekrar neden istiyorsunuz diye sorduğumda biz onları görüntüleyemiyoruz dendi. Maalesef Dyson desteği bu.

28 Şubat 2024 15:23

27.02.2024 tarihinde süpürgeyi yetkili servise (Kentpark-Ankara) teslim ettim, bugün gelen mesajlarda süpürgenin "ana gövde değişimi" yapılarak arızanın giderildiği bildirildi. [email protected] 'dn verilen "batarya satın alınması" cevabının laf olsun diye verilen (yersen) /pazarlama stratejisi olduğu ortaya çıktı.

Dürdane sonuçtan hiç memnun değil

Dürdane
13 Ağustos 2024 16:41
Leyla sonuçtan çok memnun

Leyla
26 Kasım 2023 16:33
"Dyson sorunumla ilgili kalıcı çözüm sağladı. Çok teşekkür ederim"
Melek sonuçtan hiç memnun değil

Melek
21 Ağustos 2024 18:31
Talha sonuçtan hiç memnun değil

Dyson Süpürgemizde Tekrarlayan Durma Sorunu!

Talha
10 Şubat 2024 14:19