Odak
05 Mayıs 2024 16:47

Üç buçuk yıldır Dolap'ta aktif olarak satış yapan bir satıcı olarak her türlü haksızlığa karşı, ailemi geçindirme zorunluluğunun getirdiği mecburiyet sebebiyle sabrettim. Bir gün müşteri fiyat pazarlığı yaparken, kesintileri ve kargo ücretini karşıladığımı açıklamaya çalıştım. Ancak yönlendirme yapıyorum diye bildirim aldım. Sonrasında sistemsel bir hata olduğunu söyleyip özür dilediler. Başka bir gün, bir alıcının toplu ürün aldığı ikinci hesabım '35bucukizmir' üzerinden bir ürünü bulamayınca, yerine 500-600 ürünün bulunduğu ve 1000 satış yapılan diğer hesabım 'odaklan' üzerinden bakabileceğini ya da siparişi iptal edeceğimi söyledim. Bunun üzerine yönlendirme yaptığım gerekçesiyle bir hafta yorum yasağı aldım. Üstelik aktif hesabıma geçip bu durumu açıklamaya çalışırken, o hesaptan da yorum yasağı aldım ve kanıtlamama rağmen yardım alamadım. Bir hafta boyunca hiçbir müşteriye cevap veremedim. Bir diğer gün, gönderdiğim 400 TL değerindeki ürün kargoda kayboldu. Bir buçuk ay boyunca ürünü ya da ücret iadesini almak için defalarca telefon görüşmesi yaptım. Bir başka gün, 16 TL'ye kullanılmış ve delinmiş bir mont sattığım için kargo kampanyasını kötüye kullandığım iddiasıyla hesabım bir ay askıya alındı. Dünyanın her yerinde küçük boyutta altı aylık bebek yeleği ve etek takımını küçük kargo seçeneğiyle satış yaptıktan sonra hesabımdan 35 TL desi aşımı kesintisi yapıldı. Ürün bir cep telefonu boyutundaydı. Daha sayamadığım birçok haksızlığa rağmen, ailemi geçindirme sebebiyle hep sabrettim. Üç buçuk yıldır Dolap'ta satıcı olduğum için, ne çeşit ürünlerin satıldığına sürekli şahit oldum. Yasak olmasına rağmen kullanılmış iç çamaşırları, kesici ve delici aletler, zayıflama hapları satılıyordu. Türkiye'nin her yerinde mağazaları bulunan replika çanta ve parfüm satışları yapıldığını gördüm. Genellikle ikinci el tekstil ürünü satmama rağmen stoksuz satış işine girdim. 'odaklan' hesabımı replika parfüm satışı için aktif kullandım, birkaç parfüm yükledim ve ürünlerin orijinal olmadığını belirterek satış yaptım. Yaklaşık iki satıştan sonra bütün ürünler silindi. Yeni bir hesap açarak sadece parfüm satışlarıma devam ettim ve yaklaşık on üç-on iki satış gerçekleştirdim. 'odaklan' hesabımdan ise sadece ikinci el tekstil ürünü satışı yaptım. Bir gün Dolap'a girmek istediğimde, bütün hesaplarımın kalıcı olarak kapatıldığını gördüm.

profile profile

Sevcan sonuçtan hiç memnun değil

Haksız Hesap Kapatma: Dolap Uygulamasında Mağduriyet Ve Alternatif Arayışı

Sevcan
07 Nisan 2025 14:48
Nevruz sonuçtan hiç memnun değil

Nevruz
12 Ağustos 2023 16:19
Dolap Haksız Kapatma Ve Engel
Türkan sonuçtan hiç memnun değil

Türkan
03 Ağustos 2023 17:17